Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Про затвердження Положення про порядок ведення...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
547.33 Кб
Скачать

13. Унесення змін до системи реєстру щодо інформації про зареєстровану особу, якщо вони не стосуються цінних паперів, здійснюється на підставі отриманої реєстроутримувачем:

     письмової заяви від імені зареєстрованої особи, у якій повинні бути вказані реквізити та їх зміст, щодо яких уносяться зміни, а також нові значення цих реквізитів. Письмова заява повинна бути підписана зареєстрованою особою або її уповноваженим (залишається у реєстроутримувача);

     довіреності, поданої уповноваженою особою;

     сертифіката цінних паперів зареєстрованої особи в разі, якщо зміни стосуються інформації, що міститься в сертифікаті (погашається реєстроутримувачем та залишається у нього).

     У разі змін в інформації реєстроутримувачу повинна бути подана переоформлена анкета зареєстрованої особи.

     При зміні інформації про зареєстровану особу - фізичну особу, що стосується зміни у паспортних даних, реєстроутримувачу також повинна бути надана відповідна довідка, видана відповідним територіальним управлінням Міністерства внутрішніх справ України, яка підтверджує такі зміни та дає змогу належним чином ідентифікувати зареєстровану особу.

     При зміні інформації про зареєстровану особу - юридичну особу, що стосується державної реєстрації юридичної особи, реєстроутримувачу також повинні бути надані:

     копія рішення органу управління юридичної особи про зміни в інформації, засвідчена підписом керівника, який засвідчується печаткою юридичної особи;

     копія виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, яка містить змінену інформацію, засвідчена нотаріально чи органом, який видав виписку.

     При зміні імені (найменування) зареєстрованої особи реєстроутримувачем повинна бути здійснена заміна сертифіката.

     При зміні імені (найменування) зареєстрованої особи (наприклад, прізвища у зв'язку з одруженням) реєстроутримувач повинен забезпечити зберігання інформації, що змінюється, а також можливість ідентифікувати зареєстровану особу як за попередньою, так і за зміненою інформацією.  

     14. Унесення у систему реєстру записів про перехід прав власності за цінними паперами за наслідками цивільно-правових договорів здійснюється реєстроутримувачем на підставі подання таких документів:

     передавального розпорядження, складеного від імені зареєстрованої особи (залишається у реєстроутримувача);

     сертифіката цінних паперів власника, який передає цінні папери (погашається та залишається у реєстроутримувача);

     оригіналу або нотаріально засвідченої копії цивільно-правового договору, укладеного за участю торговця, що підтверджує перехід права власності на цінні папери (залишається у реєстроутримувача). Участь торговця не є обов'язковою за операціями: дарування та спадкування цінних паперів; операціями, пов'язаними з виконанням рішення суду; придбання акцій відповідно до законодавства про приватизацію.

     Замість нотаріально засвідченої копії ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку - діяльності з торгівлі цінними паперами може бути подана фотокопія (ксерокопія) ліцензії торговця цінними паперами, засвідчена печаткою цієї юридичної особи, якщо відповідно до законодавства участь торговця цінними паперами є обов'язковою та для підтвердження її достовірності пред'явлений її оригінал.

     оригінали або копії документів, засвідчені в порядку, визначеному законодавством, які підтверджують правомірність участі та повноваження третіх осіб щодо внесення відповідних змін до системи реєстру від імені зареєстрованої особи (у разі укладання договору або подання документів до реєстроутримувача за участю третіх осіб);

     у разі переходу прав власності на акції до юридичної особи, яка є емітентом іменних акцій документарної форми існування, остання надає довідку, що містить інформацію про реєстратора, який здійснює ведення реєстру власників іменних цінних паперів цієї юридичної особи.  

     14.1 Наявність повноважень на переоформлення прав за цінними паперами від імені їх власника визначається змістом відповідних документів, які подаються реєстроутримувачу разом з іншими документами під час оформлення в системі реєстру цих дій.

     Указані повноваження можуть визначатись на підставі таких документів:

     довіреності;

     документів, які підтверджують повноваження батьків, піклувальників та опікунів щодо неповнолітньої, недієздатної або обмежено дієздатної особи.

     Якщо уповноваженою особою власника виступає торговець цінними паперами, указані повноваження можуть визначатись на підставі таких документів:

     оригінал або належним чином завірена копія документа, що підтверджує повноваження уповноваженої особи (договір доручення; договір комісії та довіреність на внесення змін до системи реєстру тощо);

     копія ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку - діяльності з торгівлі цінними паперами.

     У разі, якщо в договорі між торговцем цінними паперами та зареєстрованою особою, на ім'я якої відкрито рахунок, не вказано конкретного випуску та кількості цінних паперів, щодо яких торговцю надаються повноваження проводити операції з цінними паперами власника, для здійснення переоформлення прав власності торговець повинен надати реєстроутримувачу копію доручення (розпорядження) торговцю від власника на продаж або придбання цінних паперів конкретного випуску та кількості.