Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Priklad_zvitu.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
249.86 Кб
Скачать

Результати перевірки рівня сформованості знань та вмінь студентів на констатувальному етапі експерименту

Рівні

ОМ-06-1/9

ЕП-06-1/9

Чол.

%

Чол.

%

Високий

2

11,8

3

16,7

Середній

9

52,9

9

50

Низький

6

35,3

6

33,3

Оскільки наше завдання складалося з того, щоб перевірити ефективність запропонованої методики використання нетрадиційних методів навчання при викладанні дисциплін комп’ютерного спрямування, то на етапі формувального експерименту група ОМ-06-1/9 навчалася за традиційною методикою проведення занять, а в групі ЕП—06-1/9 (експериментальній) було запроваджено розроблену нами методику. На заняттях з інформатики у групі ЕП-06-1/9 був проведений урок з елементами гри та нетрадиційний урок з використанням тестування у програми Assist2 (Додаток А,Б).

ДО ЗІТУ ВИ ДОДАЄТЕ ТІ МЕТОДИЧНІ РОЗРОБКИ УРОКІВ АБО ПРОГРАМНИЙ ЗАСІБ, ЯКИЙ СПРИЯЄ ПОЛІПШЕННЮ ДОСЛІДЖУВАНОГО ВАМИ ЯВИЩА.

На етапі формувального експерименту ми повторно провели бесіду (за тими ж питаннями, що і на етапі констатувального експерименту) з метою виявлення рівня інтересу студентів до занять з інформатики, рівня успішності та активності студентів на заняттях.

Результати бесіди було зведено у таблицю 3.4.

Також на етапі формувального експерименту ми повторно перевірили інтерес студентів до занять з курсу «Основи інформатики». З цією метою ми запропонували їм дати відповіді на запитання Анкети №1, результати якої відображені на рис. 3.4. Результати анкетування було зведено у таблицю 3.6. Також з метою перевірки інтересу студентів до уроків інформатики ми повторно провели бесіду, результати якої зведено у таблицю 3.5, та відображено на діаграмі(Рис.3.5)

Проаналізувавши результати повторних анкетування та бесіди, ми спостерігаємо підвищення зацікавленості студентів до уроків інформатики на 16,6%, підвищився інтерес як до практичних так і лекційних на 11,1%, за рахунок зниження негативного ставлення до них. У порівнянні з констатувальним етапом експерименту, на питання: «Чи вважаєте Ви уроки інформатики корисними для себе» відповіло Так на 17% більше. Рівень зростання активності студентів, ми можемо прослідкувати під час спостережень з робою студентів у процесі навчання, а провівши тестування, ми визначили, що рівень сформованих знань підвищився, показники яких зведені у таблиці 3.6 і відображені на діаграмі(Рис.3.6)

Порівнюючи дані показники з показниками контрольної групи, де не впроваджувались нетрадиційні методи навчання залишились майже незмінними.

Таблиця 3. 4

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]