Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
кпзк).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
378.88 Кб
Скачать
  1. Країни Америки

  1. Основи конституційного права США.

  2. Основи конституційного права Канади.

  3. Основи конституційного права Мексики.

  4. Основи конституційного права Бразилії.

  5. Основи конституційного права Аргентини.

  6. Основи конституційного права Колумбії.

  7. Основи конституційного права Куби.

  8. Основи конституційного права інших країн Америки та Карибського басейну (на вибір).

  1. Країни Африки

  1. Основи конституційного права Алжиру.

  2. Основи конституційного права Єгипту.

  3. Основи конституційного права Нігерії.

  4. Основи конституційного права Лівії.

  5. Основи конституційного права Марокко.

  6. Основи конституційного права Конго.

  7. Основи конституційного права Анголи.

  8. Основи конституційного права Південно-Африканської Республіки.

  9. Основи конституційного права інших країн африканського континенту (на вибір).

  1. Австралія та країни Океанії

  1. Основи конституційного права Австралії.

  2. Основи конституційного права Нової Зеландії.

  3. Основи конституційного права інших країн Океанії (на вибір).

8.2. Методичні рекомендації для написання реферату

Виконання індивідуальної роботи з дисципліни “Конституційне право зарубіжних країн” передбачає написання реферату на одну із запропонованих тем і має на меті поглиблення знань в сфері конституційно-правового регулювання. Індивідуальна робота виконується один раз у семестр і оцінюється відповідно до системи оцінювання знань студентів. Написання реферату та його презентація на семінарському занятті - є обов’язковим видом самостійної роботи студентів під керівництвом викладача і одна із форм контролю якості їх знань і умінь. Презентація студентом своєї роботи в аудиторії забезпечує можливість ознайомлення інших студентів з конституційно-правовими інститутами та їх особливостями у зарубіжних країнах.

При виборі теми для написання реферату студенту варто звернути увагу на наступну категоричну вимогу: теми рефератів в академічній групі не можуть повторюватися, інакше, такі роботи викладачем до уваги не беруться .

Для написання реферату необхідно опрацювати нормативні джерела та теоретичну літературу (підручники, навчальні посібники, монографії, наукові публікації в юридичних виданнях та ін.).

Структурно реферат повинен містити:

  1. титульну сторінку,

  2. зміст (план),

  3. вступ,

  4. основну частину (розкриття теми реферату відповідно до плану),

  5. висновки,

  6. список використаних джерел та літератури.

Зразок оформлення титульної сторінки та змісту наведено у додатках 1-2. У вступі (1 стор. тексту) автор обгрунтовує важливість теми реферату, її актуальність з позицій сьогодення, проблематичність; визначає мету і завдання дослідження. В основній частині розкривається тема реферату і структурно вона включає розділи (підрозділи). Текст роботи повинен відповідати її назві, а також назві розділів. Інформаційний матеріал викладається послідовно і логічно. Кожен розділ завершується висновком (1 абзац). Висновки до реферату (1 стор. тексту) повинні давати відповіді на завдання, які ставились при написанні реферату і сформульовані у вступі, та бути лаконічними і конкретними. Як правило, висновки починаються з наступного речення: Вивчення та аналіз джерел і літератури в сфері .... та власні узагальнення дозволили сформулювати наступні висновки: (висновки нумеруються). Висновки можуть також містити пропозиції щодо вдосконалення законодавства та власну позицію автора. Список використаних джерел і літератури складається у наступному порядку: насамперед розташовуються джерела (правові акти), а тоді – література. Джерела групуються за юридичною силою (Конституція, закони, підзаконні акти) і в хронологічному порядку (за датою прийняття, починаючи від того, що прийнятий раніше). Література розміщується в алфавітному порядку із зазначенням загальної кількості сторінок в підручнику, монографії (наприклад, 763 с.) або статті в періодичному виданні – журналі, газеті (наприклад, С. 17- 23). Зразок оформлення списку використаних джерел і літератури пропонується у додатку 3.

Реферат подається у рукописному вигляді (в зошиті або на аркушах формату А4) або друкується, враховуючи наступні параметри: аркуш формату А4; поля: верхнє, нижнє і ліве, – 2, а праве – 1,5 мм; шрифт „Times New Roman”; кегль -14, інтервал – 1,5.

Титульна сторінка і сторінка зі змістом не нумеруються. Нумерація починається із с.3 - Вступ. Всі структурні частини роботи (за винятком підрозділів – 1.1., 1.2. і т.д.) починаються з нової сторінки. Реферат не повинен бути меншим ніж 10 та не може перевищувати 20 сторінок формату А4.

Реферат, який оформлений відповідно до методичних рекомендацій і розкриває тему, оцінюється від 1 до 20 балів. Недотримання вимог щодо структури роботи та її оформлення має наслідком повернення реферату на доопрацювання.

Студенти, які не виконали індивідуальну роботу, втрачають бали за даний вид роботи, що передбачено системою оцінювання.