Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kirovogradska_2010.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
152.06 Кб
Скачать

5. Додержання режиму іноземного інвестування

Відповідно до Закону України "Про режим іноземного інвестування" іноземні інвестиції – цінності, що вкладаються іноземними інвесторами в об’єкти інвестиційної діяльності відповідно до законодавства України з метою отримання прибутку або досягнення соціального ефекту.

Іноземні інвестиції можуть здійснюватися у вигляді іноземної валюти та валюти України, будь-якого рухомого і нерухомого майна та пов'язаних з ним майнових прав; акцій, облігацій, інших цінних паперів, а також корпоративних прав (прав власності на частку (пай) у статутному фонді юридичної особи, створеної відповідно до законодавства України або законодавства інших країн), виражених у конвертованій валюті та інші (види іноземних інвестицій визначено ст. 2 Закону України "Про режим іноземного інвестування").

Іноземні інвестиції підлягають державній реєстрації Урядом Автономної республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями (у Кіровоградській області - головне управління економіки обласної державної адміністрації) протягом 3 днів після фактичного їх внесення у порядку, що встановлюється Кабінетом Міністрів України (постанова Кабінету Міністрів України від 07.08.96 № 928 "Про затвердження Положення про порядок державної реєстрації іноземних інвестицій").

Перед початком перевірки з головного управління економіки обласної державної адміністрації необхідно витребувати відомості про зареєстровані іноземні інвестиції, в яких буде зазначено підприємство, куди внесено інвестицію, дата реєстрації інвестиції, форма та вид інвестиції, її оцінка в грошовому вигляді.

Як передбачено в ст. 18 Закону України „Про режим іноземного інвестування”, майно, що ввозиться до України як внесок іноземного інвестора до статутного фонду підприємств з іноземними інвестиціями (крім товарів для реалізації або власного споживання), звільняється від обкладення митом. В той же час, якщо протягом трьох років з часу зарахування іноземної інвестиції на баланс підприємства з іноземними інвестиціями, майно, що було ввезено в Україну як внесок іноземного інвестора до статутного фонду зазначеного підприємства, відчужується, у тому числі в зв’язку з припиненням діяльності цього підприємства (крім вивезення іноземної інвестиції за кордон), підприємство з іноземними інвестиціями сплачує ввізне мито, яке обчислюється виходячи з митної вартості цього майна на день здійснення відчуження майна. Саме тому в ході перевірок необхідно, перш за все, з'ясовувати фактичну наявність іноземної інвестиції та її подальшу долю.

Відповідно до ст. 17 Закону України “Про режим іноземного інвестування” установчі документи підприємств з іноземними інвестиціями повинні містити відомості, передбачені законодавством України для відповідних організаційно-правових форм підприємств, а також відомості про громадянство їх засновників (учасників).

З огляду на вказане, при перевірці необхідно звернути увагу на відповідність установчих документів суб’єктів господарювання вимогам чинного законодавства.

Крім того, у ході перевірки цього питання необхідно встановити:

- чи не було фактів несвоєчасного обліку об'єктів інвестиції та відповідно незаконного погашення податковою службою податкового векселя на суму ввізного мита. Також з'ясувати, чи не було фактів проведення митного оформлення автомобілів іноземцями як майна у режимі тимчасового ввезення з одночасним обліком цього майна у головних управліннях економіки як іноземної інвестиції.

Перевірте чи поставлено на баланс підприємства ці транспортні засоби та де вони конкретно використовуються. Можливо, що суб'єкт господарювання фактично реалізує автомобіль під видом передачі його у лізинг, оренду або й взагалі покупці по документах підприємства проводяться як його працівники чи підприємці, що виконують роботи за договором.

У разі надходження на адресу одного підприємства великої кількості автомобілів та комплектуючих до них, з використанням можливостей митних органів та органів служби безпеки необхідно встановити чи немає фактів псевдоінвестування від неіснуючих або непрацюючих іноземних компаній.

За результатами проведених перевірок, залежно від виявлених порушень, необхідно вжити вичерпних заходів до усунення цих порушень шляхом порушення кримінальних справ, внесення подань, приписів та інших документів прокурорського реагування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]