Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Державний стандарт_8211.2_Токар.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
3.34 Mб
Скачать

Тема 1. Ознайомлення з підприємством, інструктаж з охорони праці і пожежної безпеки

Інструктаж з охорони праці і пожежної безпеки ( проводить інженер з охорони праці підприємства ).

Ознайомлення слухачів з устаткуванням і технологічним процесом виготовлення продукції на підприємстві, з передачею устаткування між змінами і організацією виробництва.

Ознайомлення з організацією праці і контролю якості робіт на виробничій дільниці, у бригаді, на робочому місці.

Ознайомлення з організацією робочих місць передовиків і новаторів виробництва, з роботою з раціоналізації та винахідництва.

Інструктаж з безпеки праці безпосередньо на технологічній ділянці і робочому місці.

Тема 2. Виконання токарних робіт складністю 6-го розряду в цехах виробництва

Виконання фінішної обробки поверхонь складністю 6-го розряду з чорних і кольорових металів і сплавів, що включають раніше вивчені операції.Токарне оброблення і доведення на універсальних токарних верстатах особливо складних експериментальних деталей і тих, які дорого коштують, та інструмента за 1-5-м квалітетами (1-2-м класами точності) з великою кількістю переходів і установок з важкодоступними для обробки поверхнями.

Самостійна розробка технологічного процесу обробки особливо складних деталей. Обробка деталей. Обробка деталей складної конфігурації з великою кількістю спряжених поверхонь різної форми і розтину, із складними переходами від однієї до другої за 5-7-м квалітетами (1-2 –м класах точності).

Виготовлення одиничних і експериментальних деталей для дослідних конструкцій.

Виготовлення складних деталей при капітальному і позаплановому ремонтах заводського обладнання, зношених шпинделів, валів, підшипникових вузлів.

Виконання операцій з доводки і полірування за 5-м квалітетом ( 1-4-м класами точності) особливо складного спеціального інструменту різної конфігурації з декількома спряженими поверхнями.

Токарна обробка циліндрів пневматичних молотів, гідравлічних і пневматичних пресів, корпусних зварних і литих деталей.

Обробка важких, крупногабаритних , дорогоцінних деталей- валиків прокатних станів, підкатних і профілюючих станів, валів великої довжини і діаметра листогнучих станів із застосуванням вантажно-транспортних механізмів. Токарна обробка нових і переточка дефектних прокатних валків з калібруванням особливо складних профілей. Обробка деталей й інструментів із важкооброблюваних, високолегованих і жароміцних сплавів методом плазмово-механічної обробки.

Освоєння передових методів праці, дотримання встановлених норм часу та дотримання технічних умов на виконані роботи.

Вибір і обґрунтування раціональних режимів різання при налагодженні верстатів. Вибір, заточування і доведення різців, оснащених пластинками твердих сплавів та мінералокераміки, алмазних різців та інструментів на основі алмазів і композитів.

Контроль правильності заточування робочої частини різців.

Раціональна організація робочого місця, дотримання вимог і правил безпеки праці.

Виконання норм виробітку і часу.

Ощадлива витрата матеріалів і електроенергії.

Дотримання правил безпеки.