Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФП_курсовые_работы_2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
549.38 Кб
Скачать

Передмова

Курсова робота з дисципліни «Фінанси підприємств» згідно із навчальним планом виконується студентами напряму підготовки «Фінанси і кредит» спеціалізації «Фінанси» денної та заочної форм навчання Інституту обліку і фінансів.

Курсова робота виступає важливою складовою навчального процесу у вищому навчальному закладі, є видом індивідуальної творчої та самостійної роботи студентів. При її виконанні студент повинен продемонструвати рівень отриманих теоретичних знань з навчальної дисципліни «Фінанси підприємств», вміння їх систематизувати, узагальнювати та аналізувати, використовуючи сучасну наукову літературну базу; показати навички, здобуті у процесі навчання щодо оцінки стану організації фінансових відносин на підприємствах різних форм власності і організаційно-правових форм; а також вміння робити ґрунтовні та змістовні висновки, надавати рекомендації щодо удосконалення теоретичної бази сучасної фінансової науки, розробляти конкретні пропозиції щодо покращення стану організації фінансів підприємств.

Перевагою виконання такого виду індивідуальної роботи, як курсова робота, є можливість не тільки знайомитись та вивчати теоретичні здобутки за обраним напрямом дослідження, аналізувати реальні фінансові показники діяльності українських підприємств на підставі фактичної звітності, але поглибити рівень правових знань з фінансів.

Інформаційною основою виконання курсової роботи виступають наукові і методичні праці вітчизняних і зарубіжних вчених, система законодавчо-нормативної документації, статистичні дані та фінансова звітність підприємств.

Процес виконання курсової роботи студентами з дисципліни «Фінанси підприємств» регулюється такими документами, що складаються кафедрою фінансів:

  1. Тематика курсових робіт з дисципліни «Фінанси підприємств» для студентів денної і заочної форм навчання.

  2. Розпорядження по Інституту обліку і фінансів про закріплення тем курсових робіт за студентами по групах і керівників.

  3. Розпорядження по Інституту обліку і фінансів про терміни і організацію захисту курсових робіт.

  4. Графік виконання і захисту курсових робіт з дисципліни «Фінанси підприємств».

Тематика курсових робіт щорічно оновлюється кафедрою фінансів відповідно до потреб сучасної науки та фінансово-економічної ситуації в Україні.

Розроблені методичні вказівки дають змогу усім учасникам процесу виконання курсової роботи чітко орієнтуватись у навчально-методичному і науковому матеріалі, робить даний вид навчальної роботи більш прозорим та об’єктивним.

1. Загальні положення

Написання курсової роботи студентами з дисципліни «Фінанси підприємств» передбачає таку послідовність дій (рис. 1.1.):

отримання допуску до захисту від керівника та захист курсової роботи.

Рис. 1.1. Послідовність виконання курсової роботи

На кожному з етапів виконання курсової роботи здійснюється консультування студентів науковим керівником, який призначається кафедрою фінансів і затверджується розпорядженням по Інституту обліку і фінансів.

Написання курсових робіт на однакову тему в межах однієї групи або за матеріалами одного підприємства, організації, установи - не дозволяється.

Курсова робота з дисципліни «Фінанси підприємств» за структурою повинна включати такі складові:

  1. Титульний аркуш (додаток А).

  2. Зміст.

  3. Вступ.

  4. Перший розділ (теоретичний).

  5. Другий розділ (аналітичний).

  6. Третій розділ (рекомендаційний).

  7. Висновки.

  8. Список використаних джерел.

  9. Додатки.

ЗМІСТ до кожної теми курсової роботи складається індивідуально студентом, виходячи із зібраної бібліографічної бази, та узгоджується з науковим керівником. Таким чином, першими кроками студента за даним видом навчальної роботи є:

  1. Збір і загальна обробка літературних джерел за темою курсової роботи.

  2. Складання змісту курсової роботи.

  3. Затвердження змісту курсової роботи науковим керівником.