Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
індз укр. моа.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
245.76 Кб
Скачать

Витяг з протоколу

На вимогу окремих осіб або організацій на основі складеного раніше протоколу з метою вирішення окремого питання складається витяг – довідково-інформаційний документ.

Реквізити :

    1. Назва виду документа

    2. Заголовок протоколу

    3. Номер протоколу

    4. Дата протоколу

    5. Текст витягу

    6. Дата складання витягу

    7. Підпис секретаря або голови засідання

    8. Печатка

Зразок:

Витяг з протоколу №17 позачергового засідання Президії вітрильної федерації України від 14 грудня 2000 року

Присутні:

Члени Президії ВФУ:

Василь Гуреєв – президент ВФУ, голова президії

Юрій Демке – перший віце-президент ВФУ

Сергій Машоновець – почесний президент ВФУ

НАКАЗ

Таку назву має розпорядчий документ, який видається керівником установи і стосується організаційних та кадрових питань.

Розрізняють накази щодо особового складу (кадрові)і накази із загальних питань (організаційні).

Кадровими наказами оформлюють призначення, звільнення, переміщення працівників, відрядження, відпустки, заохочення, стягнення. Організаційні накази видаються при затвердженні перспективних, річних та інших планів, при реорганізації або ліквідації структурних підрозділів. До викладу тексту наказу існують певні вимоги:

  1. У наказах про зарахування на роботу обов’язково зазначають: а) посаду; б) структурний підрозділ; в) дату оформлення на роботу; г) тип прийняття на роботу; ґ) особливості роботи.

  2. У наказах про переведення на іншу посаду зазначають вид і мотивацію переведення.

  3. У наказах про надання відпустки вказують а) вид відпустки; б) загальна кількість робочих днів; дата виходу у відпустку і дата повернення; г) період, за який надано відпустку.

  4. У наказах про звільнення працівників вказують: а) дату звільнення; б) причину звільнення.

Реквізити:

  1. Назва виду документа;

  2. Назва установи, що видає наказ, або назва посади керівника;

  3. Місце видання;

  4. Номер;

  5. Дата;

  6. Заголовок;

  7. Текст, що складається з двох частин: ( - констатуються та аналізуються факти; - подаються розпорядження, заохочення або стягнення (починається словом НАКАЗУЮ) );

  8. Підпис керівника установи;

  9. Печатка.

Зразок:

БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД

Наказ №443

19.04.2009 м. Біла Церква

Про зміну у складі осіб, що відповідають за газове господарство заводу

Для виконання вимог « Правил безпеки

у газовому господарстві заводу»

НАКАЗУЮ:

  1. Відповідальним за безпечну експлуатацію і технічно непошкоджений стан газового обладнання котельної заводу призначити старшого майстра котельної Вакули Г. І., на час його відсутності – майстра котельної Семенова В. Г.

  1. Відповідальним за випробування рятувальних засобів у газовому господарстві призначити начальника енергоцеху Петриченка К. І.

  1. Контроль за виконання цього наказу доручити головному інженерові заводу Шеремету В. О.

Директор заводу О.І. Зайченко

ВІДГУК

Так називається довідково-інформаційний документ, у якому міститься висновки уповноваженої особи або установи щодо перечитаних рукописних робіт, переглянутих фільмів, власне будь-яки творів: мистецьких чи наукових.

Реквізити:

  1. Назва виду документа;

  2. Заголовок;

  3. Текст , у якому міститься: ( - вступ; - стислий виклад основних положень аналізованої роботи; - висновок з пропозиціями, оцінкою і критичними зауваженнями);

  4. Підпис;

  5. Печатка;

  6. Штамп підтвердження підпису;

  7. Дата.

Зразок:

ВІДГУК

на автореферат дисертації Олега Миколайовича НОВАЧУКА

«ФУНКЦІОНАЛЬНА СФЕРА АПЕЛЯЦІЇ

В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ (СЕГМАНТИКА, ГРАМАТИКА, ПРАГМАТИКА, СТИЛІСТИКА)» ( К., 2002. – 34с.) подана на здобуття наукового ступеня доктора філологічних наук зі спеціальності 10.02.01 - українська мова

Дисертаційне дослідження О. М. Новачука , як свідчить автореферат, присвячене актуальній проблемі сучасної лінгвістики – простеженню специфіки функціональної сфери апеляції в українській мові, при цьому аналіз здійснюється у семантичній, граматичній, прагматичній, стилістичних площинах. Структура дисертації досить ємна ( включає, крім вступу, висновків, списку літератури, списку використаних джерел, сім основних розділів) і визначається заявленою метою, яка передбачає «комплексне вивчення засобів апеляції української мови, вироблення нового підходу до опису граматичної системи мови з урахуванням наявності в ній специфічної з погляду формального представлення комунікативного необхідної функціональної сфери апеляції(зверненості)».

Відразу варто за акцентувати, що дослідження автора виконане не належному науковому рівні, автор вільно оперує найновішими досягненнями в сучасній лінгвістиці, опосередкованим підтвердженням цього є наведений список літератури (720 позицій).

аналіз систематичної площини апеляції можливий при переході від системи до тексту, оскільки це зумовлює постання функціональної граматики активного типу, які вимагають відповідних активних словників – ідеографічного, комбінаторного, семантичного та інтегрального, а перехід від тексту до системи зумовлює постання дескриптивної граматики пасивного характеру, що підтримуються традиційними алфавітно-тлумачними словниками.

Не викликає сумнівів і новизна, теоретичне значення дисертаційного дослідження, його практичне спрямування та вагомість отриманих результатів для створення функціональної граматики української мови. Рівень апробуваності проблеми та опублікована монографія дозволяють цілком аргументовано стверджувати, що Олег Миколайович НОВАЧУК за виконане дисертаційне дослідження «ФУНКЦІОНАЛЬНА СФЕРА АПЕЛЯЦІЇ

В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ (СЕГМАНТИКА, ГРАМАТИКА, ПРАГМАТИКА, СТИЛІСТИКА)» ( К., 2002. – 34с.) заслуговує присудження наукового ступеня доктора філологічних наук зі спеціальності - українська мова.

Доктор філологічних наук А. П. Загнітко

12.04.10

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]