Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
індз укр. моа.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
245.76 Кб
Скачать

Доповідна записка

25.09.95 № 34-12/243

Про збільшення кількості годин

Мовна культура – один з найважливіших показників нашої духовної культури. Усне і писемне мовлення кожної людини свідчить про рівень її освіченості, інтелігентності. Щоб грамотно говорити і писати, потрібно передусім постійно вивчати рідну мову, вдосконалювати знання, набуті в середній школі. Писемне мовлення студентів І курсу хибає численними відхиленнями від орфографічних і пунктуаційних норм української мови. Заняття з практичного курсу допомагають повторити й удосконалити знання студентів з орфографії та пунктуації, виробити навички грамотного письма. Значна частина занять з української мови зорієнтована на вдосконалення зв’язного мовлення. На жаль, таких занять лише дві години на тиждень. Просимо деканат розглянути це питання й збільшити кількість тижневих годин на вивчення рідної мови. Адже мова – генетичний код нації, який поєднує минуле з сучасним, програмує майбутнє й забезпечує буття нації у вічності .

Зав. кафедрою (підпис) М. С, Стельмах

Службовий лист

Службовий лист - це довідково-інформаційний документ, за допомогою якого відбувається спілкування між установами та особами.

Ці листи поділяються на такі , що потребують відповідні (прохання звертання, пропозиції , запити , вимоги), й такі, що не потребують її (попередження, нагадування, підтвердження, відмова, розпорядження гарантійні, інформаційні).

Реквізити:

  1. Назва установи-адресата.

  2. Номер.

  3. Текст, що складається з двох частин: - опис фактів, або подій, які послугували підставою для написання листа;

  • висновки та пропозиції.

  1. Дата.

  2. Підпис.

  3. Печатка.

Листи, які надсилають установи , повинні друкуватися на бланках.

Зразок:

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

Л И С Т

24.12.2002 № 20192/7/11 – 1316

Про плату за землю

(витяг)

…Указом президента (п. 1) від 8 серпня 1995 року №720/95 « Про порядок паювання земель, переданих у колективну власність сільськогосподарським підприємствам і організаціям», установлено, що паюванню підлягають сільськогосподарські угіддя, передані в колективну власність сільськогосподарським колективним підприємствам, кооперативам, акціонерним товариствам, у тому числі створеним на базі радгоспів та інших державних сільськогосподарських підприємств. При цьому слід зазначити , що, відповідно до цього Указу, несільськогосподарські угіддя паюванню не підлягали.

Відповідно до норм Земельного кодексу України (27658-14), який набрав чинності з 1 січня 2002 року, земельні ділянки кожної категорії земель, які не надані у власність або користування громадян чи юридичних осіб, можуть перебувати у запасі (пункт 2 статті 19), земельні ділянки державної і комунальної власності, які перебували у користуванні сільськогосподарських підприємств, установ та організацій, що ліквідуються до земель запасу або передаються у власність чи користування відповідно до цього Кодексу (пункт 2 статті 30).

… Тому, враховуючи викладене, сільськогосподарські підприємства для отримання права на використання земельних ділянок, які не підлягали розпаюванню, але фактично використовуються ними, повинні оформити та належним чином зареєструвати договори оренди відповідальних земельних ділянок.

Заступник Голови О.Шитря

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]