Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
індз укр. моа.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
245.76 Кб
Скачать

2. Анотація і рецензія

Анотація - це коротка характеристика книги , статті, реферату і так далі. анотації дуже коротко розкривається зміст твору – буквально тільки говориться, про що воно. Також вказується призначення і аудиторія. Анотація може описувати, може рекомендувати, бути загальною, або містити будь-яку спеціальну спрямованість

Рецензія – це письмовий розбір будь-якого художнього чи наукового тору. Обов’язково присутні наступні основні пункти: предмет рецензії, актуальність теми, короткий зміст, основні положення, недоліки і висновки рецензента

Зразок:

Качан Є.П. Регіональна економіка. Тернопіль , Економічна думка, 2009.

У навчальному посібнику проаналізовано і систематизовано теорії на концепції просторової організації господарства, суть та механізми реалізації державної регіональної економічної політики, основні підходи щодо пожвавлення розвитку регіонів. Детально досліджені особливості розвитку господарства в галузевому і регіональному вимірах. Враховуючи можливість економічних аспектів розвитку суспільства, розкрито наукові засади раціонального та ефективного природокористування і природоохоронної діяльності.

Навчальний посібник розрахований на студентів економічних спеціальностей, а також може бути цінним та корисним усім, хто цікавиться проблемами економіки регіонів та територіального розитку.

Зразок:

Рецензія на книгу «Регіональна економіка» під ред. Качана є. П.

Ця книга – плід колективних зусиль групи авторів, які працюють викладачами у Тернопільському національному економічному університеті. Цю працю можна назвати одним з перших підручників в Україні з регіональної економіки, своєрідним підсумком набутого досвіду. Тут викладено основні моменти історії, теорії та практики регіональної економіки.

Підручник складається з двох частин.

Перша – «Регіональна економіка» в якій докладно описані основні моменти цієї науки, наведені приклади на економіці України та інших країн, подані плани модернізації та вдосконалення регіоналістики . Вона поділяється на три глави: «Теоретичні основи регіональної економіки», « Розвиток та розміщення продуктивних сил», «Економіка регіонів».

Друга частина – «Екологія» несе в собі інформацію про основні положення екології та показники її стану в цілому світі.

Якщо аналізувати зміст, то, без сумніву, цікавою є сама спроба систематичного та відносно доступного викладення основ регіоналістики. Особливо цінним є розділ «Економіка регіонів». Наведенні статистичні дані, плани розвитку є корисними при вивченні і інших наук.

Отже, книга « Регіональна економіка» має значення як практичний посібник з регіоналістики та екології.

Магістеріум економіки доц. О. В. Трощина

НаУКМА

ІІ Частина

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]