Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Word (4).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
39.22 Mб
Скачать

2.1 Інформація про видавництво «Український пріоритет»

Київське видавництво «Український пріоритет», яке спеціалізується на сучасній літературі українською мовою. Народилось воно “разом із ХХІ століттям”. І незважаючи на юний вік вже встигло зайняти свою нішу книжкового ринку. Серед авторів: Марина та Сергій Дяченки, Генрі Лайон Олді, Анджей Сапковський, Роберт Шеклі, Сінкен Гопп, Геннадій Прашкевич, Брати Капранови, Громовиця Бердник, Володимир Арєнєв, Юрій Ячейкін, Алла Потапова, Юрій Нікітінський, Володимир Рутківський, Світлана Парнюк, Олексій Волков, Олег та Валентин Авраменки, Василь Шкляр, Олександр Зорич, Андрій Кокотюха, Роксана Гедеон, Володимир Васильєв, Світлана Пиркало, Семен Либонь, Катерина Хінкулова, Ірина Потаніна та інші.

Видавництво идавництво «Український пріоритет»- це колектив висококваліфікованих фахівців з багаторічним досвідом підготовки та видання книг, підручників, посібників, монографій, науково-популярних брошур, журналів та власною потужною поліграфічною базою.

Наші видання неодноразово експонувалися на всеукраїнських і міжнародних

книжкових виставках. Колектив видавництва приділяє увагу кожному авторові та замовнику (незалежно від тиражу та вартості робіт), усі замовлення виконуються на високому професійному рівні.

Видавництво «Український пріоритет» співпрацює з Національною спілкою письменників України.Цим самим видавництво пополірує українських письменників

Один із засновників видавництва і Український письменник написав дуже багать книг,одна з них: «Жити після Чорнобиля…»

Володимир Шовкошитний: «Жити після Чорнобиля…»

Володимир Шовкошитний відомий широкому загалу як письменник і політик, член Правління Української народної партії. Автор збірок поезій "Жорстоке свято” (1990), "Фантомний біль” (1994), "Занедбаний рай” (1996), книжки прози, публіцистики, віршів "Тяжкий хрест” (1996); музичних альбомів: "Фантомний біль”, "Занедбаний рай”, "Барди Чорнобиля”. Співавтор сценаріїв фільмів "Поріг” (1988), "Просвітлої дороги свічка чорна” (1989), "Чорнобиль: трагедія і надія” (1996), «Я українець», «Хресна путь», «Мерехтіння зникань», збірник наукових праць. Народний депутат України I скликання, активний розбудовник демократичних партій. Голова підкомісії з питань 30-кілометрової зони, секретар Комісії з питань Чорнобильської катастрофи (1990—1994 рр.). Президент Міжнародної організації "Союз Чорнобиль” з 1990 року. Шануючи насичений життєвий шлях талановитої й діяльної особистості, підкреслюємо одну з головних особливостей Володимира Шовкошитного: він справжній чорнобилець. Житель Прип’яті, інженер-теплоенергетик, безпосередній учасник усіх подій, які розгорталися після аварії на ЧАЕС.

Ось цитата з цієї книги:

Чорний лелека В ту ніч впівнеба сяяла заграва, А час немов спинив одвічний плин. Зоря упала — чорна і кривава На Україну. Та зоря — Полин. І в ріках стали полинові води, І багатьох поглинула імла. Чи то та жертва, щоб зоря свободи Над нашим краєм страдницьким зійшла? Чи гідні ми насправді тої жертви? Чи вже до рабства спалені мости? За Україну дуже легко вмерти, Якщо в собі раба перемогти. Та дуже тяжко жити в Україні Без України — у підпіллі мрій, Коли сліпі й глухі за строєм стрій Бредуть по ній німі раби понині. О, Україно! Здичавілий раю! В німім прокльоні, в рабстві та журбі За тебе я увесь свій вік вмираю, А хочу жить — для тебе і в тобі!