Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФО та АБД курс 11.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
136.7 Кб
Скачать

2.Правила написання та оформлення курсової роботи

Курсова робота з курсів «Фінансовий облік у банках» та «Аналіз банківської діяльності» повинна бути написана творчо, самостійно, на основі глибокого вивчення законодавчих та нормативних документів, праць вітчизняних та зарубіжних економістів, використання конкретного фактичного і статистичного матеріалу банківської установи.

Курсова робота повинна бути написана простою, ясною українською мовою.

Неприпустимо механічне списування матеріалу з книг, журнальних статей тощо. Студент повинен самостійно формулювати свої думки, не допускати повторень, уважно слідкувати за тим, щоб у роботі не було протиріч між окремими її розділами, положеннями, фактичним та цифровим матеріалом.

Робота повинна бути надрукована машинописним способом, або за допомогою комп’ютера з одного боку стандартного аркуша обсягом 25-30 сторінок. Текст курсової роботи друкувати, залишаючи межі таких розмірів: ліва - не менше 20 мм, права - не менше 15 мм, верхня - не менше 20 мм, та нижня - не менше 20 мм.

Текст курсової роботи поділяють на розділи та підрозділи. Заголовки структурних частин курсової роботи "Зміст", "Вступ", "Розділ", "Висновки", "Список використаних джерел", "Додатки" пишуться великими літерами симетрично до тексту. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (перша велика) з абзацу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Кожну структурну частину курсової роботи треба починати з нової сторінки. Всі сторінки роботи повинні бути пронумеровані. На останній сторінці студент зазначає дату закінчення роботи і ставить свій підпис.

Зміст курсової роботи повинен відповідати плану роботи. При цьому важливо чітко дотримуватися послідовності викладення кожного з питань.

Необхідно також повно, чітко і по суті висвітлити питання плану, які, в свою чергу, повинні бути виділені в тексті роботи.

Під час написання курсової роботи складається план (додаток 2), а в її структурі можна виділити: передмову (вступ), три розділи, висновки та пропозиції, список літератури та додатки,

У вступі студент обґрунтовує актуальність теми, яка досліджується, з’ясовує ступінь її розробки в економічній літературі, визначає предмет, об’єкт та мету дослідження і коло питань (завдання), які будуть розкриті в роботі, вказує методичну основу дослідження, джерела отримання інформації. Крім того, визначається практична цінність даної курсової роботи.

У першому розділі необхідно обґрунтувати теоретичну основу предмету дослідження, виділити питання його економічної сутності, загальної ролі та значення обліку і аналізу в процесі управління відповідним процесом, а також питання організаційно-економічної організації певної банківської установи, на матеріалах якої здійснюється написання курсової роботи.

Друга частина розкриває порядок організації обліково-операційної роботи установи банку, особливості ведення фінансового та управлінського обліку в банку, правила співставлення даних фінансового та податкового обліку, методику відкриття і ведення аналітичних рахунків, складання звітності із застосуванням комп’ютерних технологій щодо обраної проблематики.

У третій частині подається комплексний аналіз відповідно до предмету дослідження, який має здійснюватися з використанням різноманітних методик аналізу (наприклад, факторний, індексний тощо). Аналітичні розрахунки доцільно робити із застосуванням MS Ехсеl.

У процесі оформлення робити з кожного питання та розділу необхідно робити висновки та узагальнення (резюме). В кінці роботи роблять загальні висновки та пропозиції щодо практичного застосування результатів дослідження.