Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Посібник (Моя редакція) + Кучерук+3 частина 31...doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
2.97 Mб
Скачать

3.5.5. Система автоматизації життєзабезпечення будинку Система вентиляції і кондиціонування повітря

У дитячій кімнаті необхідні тепло і затишок, а в спальні небагато прохолоди? Погоджена робота систем кондиціонування, опалення і керування теплими підлогами дозволяє створити в кожному приміщенні будинку різні кліматичні зони. «Розумний будинок» постійно живе своїм життям, завмираючи під час відсутності власника і прокидаючись при появі мешканців будинку/квартири.

Система клімат-контролю дозволяє управляти такими параметрами, як температура, вологість, приплив свіжого повітря індивідуально для кожної кімнати, включати/виключати систему фільтрації повітря. «Розумний» клімат-контроль самостійно створить комфортні умови для сну. Для того, щоб виставити необхідну температуру в кімнаті, досить задати значення температури на панелі електронного термостата або на сенсорній керуючій панелі. Система сама вирішить, який тепловий пристрій (радіатори опалення, теплі підлоги, електроконвектори, тепловентилятори, кондиціонери) і на яку потужність включити, щоб забезпечити задані умови. При цьому потужність і кількість включених теплових приладів будуть обрані залежно від вуличної температури і потрібної швидкості прогріву.

Система клімат-контролю самостійно задасть потрібний температурний режим, вологість, включить систему вентиляції таким чином, щоб власнику було комфортно і затишно у своєму будинку.

Різні біологічні процеси людини краще протікають при певних температурах. Вважається, що найбільша працездатність проявляється при температурі навколишнього середовища , а сон при , у коморі може бути до , а в прихожій – . Гнучке налаштовування системи термоконтролю сприяє не тільки підвищенню комфорту будинку, але і економії енерговитрат.

Системи очищення повітря відтворить природні процеси за допомогою іонізації і озону низької концентрації; це дозволить очистити його від шкідливих домішок, вірусів, бактерій і т. д.

Система опалення (в т.Ч. «Тепла підлога»)

Цілодобовий контроль над системою опалення виключає виникнення і розвиток аварійних ситуацій, вносить у будинок тільки тепло і комфорт. Комфорт і затишок у будинку не може бути без грамотної організації системи опалення, цілодобовий контроль над якою виключає виникнення і розвиток аварійних ситуацій, насичує теплом, створює необхідні температурні умови.

Керування опаленням в залежності від пори року і доби

Зміни в природі відбуваються не тільки на протязі року, але часто і продовж доби. Теплі дні змінюються холодними ночами, відбувається чередування сезонів року. Відслідковуючи температуру як всередині приміщення, так і поза ним, «Розумний будинок» автоматично створює сприятливі умови для його мешканців.

Вихід з ладу одного з вузлів системи опалення не вплине на загальну безпеку. Подача води в теплу підлогу припиняється у випадку прориву труб, а у випадку з електричними підлогами відбувається повне їхнє знеструмлення. Зупинка систем опалення супроводжується оповіщенням про аварійну ситуацію.