Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
боксы.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
12.08.2019
Размер:
564.22 Кб
Скачать

7. Формоутворення виробу, використовуючи основні принципи формоутворення методу художнього користування і засоби композиції. Вибір кольору виробу. Малюнок виробу у кольорі.

Художнє конструювання є одним з важливіших етапів проектування товарів народного споживання , так як їх зовнішній вигляд є складовою їх споживчих властивостей. Саме від оригінальних художніх рішень, тобто – форми, кольору, тощо, товар буде або не буде користуватися попитом.

Автомобільний бокс може експлуатуватися на великих автомобілях - позашляховиках, міні автобусах, тощо, тому за кольором обмежень бути не може. Вважаємо оптимальним кольором – сріблястий метал, він є не кольором не привертаючим увагу, та візуально зменшує габарити боксу, при великих розмірах боксу це є позитивною властивістю.

Бокс експлуатується лише на даху автівок, тому його форма повинна бути аеродинамічною, тобто, мати якумога менший опір до повітря.

Ребра жорсткості та місця кріплення є незмінними, їх розташуванням нехтувати не можна, бо вони є стандартними і зазначені виробником автомобілів.

На рис 4. зображен виріб у чорному кольорі.

На рис 5. зображен виріб кольору сріблястого металіку

Рис 4. Автомобільний бокс для Mercedes E-класу

Рис 5. Автомобільний бокс для позашляховика Nisan

Рис 3. Кріплення автомобільного бокса

Дане кріплення вставляеться у спеціальні отвори у днищі бокса. Зовнішні затискачі кріплення обжимають поперечки автівки при обертанні круглого регулятора (Рис 2.) . Кріплення дозволяє розмістити бокс з максимальною стійкістю.

Рис 6. Система підйому кришки

Система підйому кришки призупиняє падіння кришки боксу при відкритті