Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛР-7-2011-1.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
12.08.2019
Размер:
2.12 Mб
Скачать

ПідключенняAdsl- модема

Схема підключення ADSL модему зі сторони абонента залежить від комутаційної схеми місцевої телефонної проводки, кількості телефонних апаратів, використання офісних АТС і т.п. Для одночасного використання телефонного апарату і здійснення доступу в Інтернет в схемі підключення ADSL модему необхідно використовувати наступні пасивні пристрої розділення частот: сплітер і мікрофільтр. Зазвичай спліттер входить в комплект з модемом, також такі пристрої можна придбати в будь-якому комп'ютерному магазині.

Перед початком настройки ADSL-модему необхідно перевірити правильність підключення сплітера (спліттер - це пристрій для поділу низькочастотного сигналу звичайного телефонного зв'язку та високочастотного сигналу ADSL): У комірку, позначену як LINE - підключити телефонну лінію. У комірку, позначену як PHONE - підключити телефонний апарат. У комірку, позначену як MODEM - підключити модем.

Рисунок- Сплітер

У повношвидкісний ADSL cпліттери повинні встановлюватися на телефонній лінії як на стороні абонента, так і на стороні телефонної станції. У деякихADSL спліттер встановлюється тільки на телефонній станції, що має дозволити відмовитися від послуг технічного персоналу при установці модему в приміщенні користувача. Конструктивно спліттер представляє собою блок, який має три гнізда: одне для підключення модему ADSL, інше для підключення телефонного обладнання, а третє для підключення до лінії АDSL. У приміщенні користувача спліттер дозволяє підключити до однієї лінії і комп'ютер, і телефонне обладнання. Він здійснює поділ спектру сигналу, що поступає по лінії DSL, тому по одній лінії можуть передаватися й комп'ютерні цифрові сигнали, і аналогові сигнали телефонного зв'язку (тобто людський голос). Такий же блок сплітера встановлюється і на телефонній станції, і дозволяє розділити цифрові й аналогові сигнали вже на іншому кінці абонентської лінії. Далі аналоговий сигнал подається на комутаційне устаткування телефонного зв'язку, а цифровий сигнал - на мультиплексор доступу DSLAM.

Узагальнена Схема 1 підключення ADSL обладнання при використанні сплітера як частотного роздільник наведена нижче:

Мікрофільтр - пристрій, що встановлюється перед телефонними апаратами та призначений для їх захисту від високочастотних сигналів, що передаються по телефонній лінії при використанні ADSL-технології. Кількість встановлених мікрофільтрів має відповідати кількості телефонних апаратів, встановлених у Вашій квартирі

ADSL мікрофільтр - виділяє телефонний сигнал з лінії, виключаючи тим самим вплив телефону на обмін ADSL-даними. Являє собою частотний фільтр з одним роз'ємом "LINE" на вході і одним "PHONE на виході (Малюнок 2). Перед кожним телефонним апаратом, підключеним до лінії спільно з ADSL-модемом, необхідно включити мікрофільтр.

..

Рисунок 2 – Мікрофільтр

Узагальнена Схема 2 підключення ADSL обладнання при використанні мікрофільтра як частотного роздільник наведена нижче:

Схеми підключення ADSL модема 1. При наявності в приміщенні одного телефонного апарату            -  Необхідно використовувати одну зі схем наведених вище - Схема 1, Схема 2. 2. За наявності в приміщенні декількох телефонних апаратів             Існує ряд стандартних схем підключення, використовуючи як спліттер, так і мікрофільтр.             2.1. Як частотний роздільник використовується ADSL сплітер             Увага! Обов'язковою умовою підключення є установка ADSL сплітера до активного телефонного обладнання. Всі телефони, факси підключаються суворо після сплітера.         Схема 3 використовується при можливості підключення телефонних апаратів через телефонний розгалужувач.

2.2. В якості частотного роздільника використовується ADSL мікрофільтр             Схема 4 використовується у разі підключення декількох (всіх) телефонних апаратів через індивідуальні телефонні розетки (використовуючи індивідуальні телефонні шнури).