Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛР-7-2011-2-ZyxelNetFriend.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.08.2019
Размер:
1.03 Mб
Скачать

Міністерство освіти та науки України

Вінницький національний технічний університет

Інститут інформаційних технологій та комп’ютерної інженерії

Кафедра ОТ

Лабораторна робота № 5 з дисципліни «Периферійні пристрої» тема:

Налаштування підключення до мережі Інтернет за допомогою модему ADSL Zyxel серії Р660RU та програми Zyxel NetFriend.

Вінниця 2009

Тема: Налаштування підключення до мережі Інтернет за допомогою модему ADSL Zyxel серії Р660RU та програми Zyxel NetFriend.

Мета роботи: за допомогою програми Zyxel NetFriend виконати налаштування для роботи у мережі Інтернет. Ознайомитись с веб-інтерфейсом модему.

Хід роботи

1. Для початку необхідно ознайомитись с базовими поняттями, з якими Ви можете зіткнутися при налаштуванні вашого модему для роботи у мережі Інтернет

  1. Підтримуванні стандарти АДСЛ:

  1. UPnP (Universal Plug and Play) — це архітектура однорангових з'єднань між персональними комп'ютерами і інтелектуальними пристроями, встановленими, наприклад, удома. UPnP будується на основі стандартів і технологій інтернету, таких як TCP/IP, HTTP і XML, і забезпечує автоматичне підключення подібних пристроїв один до одного і їх спільну роботу в мережевому середовищі, внаслідок чого мережа (наприклад, домашня) стає доступною більшому числу людей.

  2. PPPoE (англ. Point-to-point protocol over Ethernet) — мережевий протокол передачі кадрів PPP через Ethernet. У основному використовується XDSL сервісами. Надає додаткові можливості (Автентифікація, стискування, шифрування).

PPPoE разроблений UUNET, Redback Networks і RouterWare.

  1. NAT (від англ. Network Address Translation — перетворення (трансляція) мережевих адреса) — це механізм в комп'ютерних мережах TCP/IP, який дозволяє перетворювати IP-адресі транзитних пакетів.Механізм NAT визначається RFC 1631.Перетворення адреса методом NAT може здійснюватись практично будь-яким пристроєм маршрутизації — маршрутизатором, сервером доступу, міжмережевим екраном. Завдяки NAT можна, використовуючи одна або кілька зовнішніх IP-адреса, виданих провайдером, підключити до мережі практично будь-яку кількість комп'ютерів. Більшість маршрутизаторів дозволяють виконувати трансляцію адреса, завдяки чому їх можна використовувати для підключення невеликих мереж до інтернету, використовуючи одну зовнішню IP-адресі.

  2. Динамічний DNS — це технологія, що дозволяє інформації на DNS-сервері оновлюватися у реальному часі, і (за бажанням) в автоматичному режимі. Вона застосовується для призначення постійного доменного імені комп'ютеру із змінною IP-адресою. Це може бути IP-адреса, одержана по DHCP або по IPCP в PPP-з'єднаннях (наприклад, при видаленому доступі через модем). Інші машини в Інтернеті можуть встановлювати з'єднання з цією машиною по доменному імені і навіть не знати, що IP-адреса змінилася.

  3. ICMP (англ. Internet Control Message Protocol — міжмережевий протокол керуючих повідомлень) — мережевий протокол, що входити в стек протоколів TCP/IP. У основному ICMP використовується для передачі повідомлень про помилки й інші виняткові ситуації, що виникли при передачі даних. Також на ICMP покладають деякі сервісні функції, зокрема на основі цього протоколу заснована дія таких загальновідомих утиліт як ping та traceroute.

  4. SNMP (англ. Simple Network Management Protocol — простий протокол керування мережею) — це протокол керування мережами зв'язку на основі архітектури TCP/IP. На основі концепції TMN в 1980—1990 р. різними органами стандартизації був вироблений ряд протоколів керування мережами передачі даних з різним спектром реалізації функцій TMN. До одного з типів таких протоколів керування відноситься Simple Network Management Protocol (SNMP). SNMP — це технологія, покликана забезпечити керування й контроль за прибудовами й додатками в мережі зв'язку шляхом обміну керуючою інформацією між агентами, що розташовуються на мережних прибудовах і менеджерами, розташованими на станціях керування. SNMP визначає ятір як сукупність мережних керуючих станцій й елементів мережі (головні машини, шлюзи й маршрутизатори, термінальні сервери), які спільно забезпечують адміністративні зв'язки між мережними керуючими станціями й мережними агентами. SNMP різних версій присвячений цілий ряд рекомендацій проблемної групи проектування Internet

  5. IGMP (англ. Internet Group Management Protocol — протокол управління групами Інтернету)- мережевий протокол, використовується вузлами в мережі, заснованій на протоколі IPv4, для повідомлення приналежності до IP-групи мережевим маршрутизаторам, а також виконання інших функцій управління груповою маршрутизацією.