Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СМ пр 6. тести.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
11.08.2019
Размер:
216.11 Кб
Скачать
  1. Аналіз сечі за Нечипоренком

  2. Аналіз сечі на кетостероїди

  3. Аналіз сечі за Зимницьким

  4. Аналіз сечі на діастазу

  5. Аналіз сечі на добовий діурез

  1. Для виявлення LE- клітин при системному червоному вовчаку для лабораторного дослідження необхідно взяти:

  1. Кров

  2. Сечу

  3. Кал

  4. Дуоденальний вміст

  5. Шлунковий сік

  1. При обстеженні пацієнта сестрою медичною були виявлені наступні симптоми: поліурія, спрага, полідіпсія, поліфагія, свербіж шкіри. Про яке захворювання слід думати?

  1. Цукровий діабет

  2. Ниркову недостатність

  3. Гіпотиріоз

  4. Дифузний токсичний зоб

  5. Тиреоідит

  1. Чоловік 68 років, скаржиться на біль “під ложечкою”, що виникає зразу після прийому їжі, нудоту, неприємний присмак в роті, бурчання в животі, має схильність до проносів. Хворим себе вважає біля чотирьох років, не лікувався. При об’єктивному обстеженні: стан задовільний, пониженого живлення, шкіра бліда, суха, живіт м’який, кишечник дещо здутий. При фіброгастроскопії слизова оболонка тіла шлунка атрофована, заг. ан. крові: еритроцити - 2.2 х 1012/л, гемоглобін – 94 г/л, КП – 1.2, ШОЕ – 12 мм /год. Виберіть найбільш інформативний метод діагностики для встановлення діагнозу і призначення лікування:

  1. Фракційне шлункове зондування

  2. Копрологічне дослідження

  3. Внутрішньошлункова рН-метрія

  4. Дихальний тест на Helicobacter pylori

  5. Узд органів черевної порожнини

  1. Жінка 35 років, звернулась до дільничної медсестри зі скаргами на зниження інтересу до оточення, сонливість, закрепи, відчуття холоду. Об’єктивно: шкіра суха, на дотик холодна. Обличчя набрякле, амімічне, голос охриплий, Рs – 58 на 1 хв., ритмічний, АТ – 110/65 мм рт ст. Вкажіть до якого лікаря потрібно направити жінку для встановлення діагнозу?

  1. Ендокринолога

  2. Кардіолога

  3. Гастроентеролога

  4. Невропатолога

  5. Психіатра

  1. Жінка 30 років, яка хворіє бронхіальною астмою, дізналась про можливість самоконтролю прохідності бронхів за допомогою приладу індивідуального користування, який можна використовувати в домашніх умовах. За словами пацієнтки за його допомогою вона могла б передбачити можливу загрозу загострення хвороби, проте не знає як ним користуватися. Якому методу діагностики навчить жінку медична сестра?

  1. Пікфлоуметрії

  2. Пневмотахометрії

  3. Спірометрії

  4. РН-метрії

  5. Визначення ЖЄЛ

  1. Хворій 57 років, для лікування пароксизмальної шлуночкової тахікардії призначено аміодарон за схемою. Хвора скаржиться, що за останні два тижні вона схудла на 5 кг, стала дратівливою, надміру збудливою, страждає від безсоння. Медсестра запідозрила у хворої гіпертиреоз. Об’єктивно: шкіра тепла і волога, спостерігається тремор кінчиків пальців витягнутих рук. Пульс 114 в 1 хв., аритмічний, АТ – 170/90 мм рт.ст.. Під час пальпації щитовидна залоза збільшена в розмірі, м’якої консистенції, рухлива, не болюча. Які додаткові обстеження необхідні для встановлення діагнозу?

  1. ТТГ, УЗД серця і щитоподібної залози, ЕКГ

  2. ТТГ, УЗД щитоподібної залози, дослідження екскреції йоду з сечею

  3. Т4, УЗД і біопсія щитоподібної залози

  4. ТТГ, ЕКГ, УЗД серця

  5. ЕКГ, ТТГ, дослідження екскреції йоду з сечею

  1. У хворого 35р. після перенесеного грипу з’явилась загальна слабкість, кровотечі з носа та ясен, біль у горлі при ковтанні, t тіла 39 С. У зв’язку з погіршенням стану був госпіталізований. У хворого запідозрили гострий лейкоз. Назвіть найбільш інформативне дослідження для даного захворювання?