Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пр роб 8_Докум.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.08.2019
Размер:
109.06 Кб
Скачать

Правила користування каталогами та покажчиками стандартів

Каталог містить систематизований виклад назв чинних в Україні нормативних документів. Як правило каталог складається з декількох частин. Порядок розташування частин та кількість у різних каталогах може дещо відрізнятися.

У першій частині каталогу нормативних документів ДСТУ, ДСТУ Б, РСТ, КНД та Р укладені відповідно до «Класифікатора нормативних документів» ДК 004-99, який гармонізовано з Міжнародною класифікацією стандартів, прийнятою Міжнародною організацією з стандартизації (ІСО). Структура коду складається із семи цифр, розділених двома крапками — XX.XXX.XX. Перші дві цифри позначають клас, три цифри — підклас, дві останні — групу.

Для зручності користувача наводяться класи нормативних документів, які містить каталог.

У першій частині каталогу нормативні документи розташовано за зростанням позначень класифікаційних угруповань. У цій частині наведена назва документа та зазначено, замість якої нормативної чи технічної документації введено стандарт.

Якщо нормативний документ належить до двох чи більше класифікаційних угруповань, то він поміщений у всіх цих угрупованнях.

Друга частина містить чинні державні класифікатори України, розташовані за зростанням їх цифрових позначень, та перелік їх позначень.

Третьою частиною каталогу є послідовний перелік позначень нормативних документів України (ДСТУ та РСТ, ДСТУ Б, КНД та Р) у порядку збільшення їх позначень із зазначенням коду згідно з ДК 004-99, термінів впровадження та дії, кількості внесених змін і номерів інформаційних покажчиків стандартів (ІПС), у яких надруковано зміни та поправки.

Четверта частина є предметним покажчиком і слугує для тематичного пошуку нормативних документів у відповідних класифікаційних угрупованнях за ключовими словами у назві об'єкта стандартизації.

У V і VI частинах наведено відомості про галузеві стандарти України, укладені, як і в частинах II і III.

Частина VII подає відомості про гармонізацію державних стандартів України з відповідними міжнародними стандартами ІСО, ІЕС та стандартами ЕН і ступінь гармонізації із зазначенням відповідного коду згідно з ДК 004-99 та ІСО. Перелік укладено за зростанням номерів ДСТУ.

Частина VIII подає відомості про міжнародні стандарти ІСО, ІЕС та стандарти ЕН з якими гармонізовані державні стандарти України, і ступінь гармонізації із зазначенням відповідного коду ДСТУ згідно з ДК 004-99 та ІСО. Перелік укладено за зростанням номерів ЕН, ІЕС та ІСО.

Поточна інформація про нові затвердження стандартів чи змін до чинних стандартів, а також скасування стандартів публікується в ІПС «Стандарти» Держстандарту України, які видаються щомісячно.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]