Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Hotelovézarizení a design.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
05.08.2019
Размер:
568.35 Кб
Скачать

Italská restaurace - Trattoria styl

Steak House Vienna caffe Asian Fusian Sports Bar

Planování konferenčních prostor

- Pokud to výzkum trhu doporučuje hotel plánuje a staví také konferenční prostory. Ty mohou být umístění v přízemí, suterénu, na prvním, druhém nebo i více patrech. Důležité je při tom plánovat multi-funkčnost prostor, dobrou zvukovou izolaci, flexibilitu stěn, instalaci zařízení a plátna, osvětlení, přístup, předsálí, nouzové východy. Klíčové u plánování konferenčních prostor je možnost denního světla, alespoň částečně a výška stropu.

- Podle kapacity sálů se plánují nouzové východy, klimatizace, osvětlení a protipožární ochrana. Také podle kapacity se plánuje i velikost zázemí a prostoru pro skladování a obsluhu.

Planování rekreačních prostor

- Podle kategorie, stylu a umístění hotelu a možností prostoru hotel může mít větší rekreační zařízení (u letovisek nebo lázní) nebo i menší fitness se saunou (u městských hotelů) v případě omezeného prostoru. Od kategorie 4* fitness patří do základního standardu hotelu.

- Někdy jsou rekreační prostory venku a mohou být rozlehlá - sportovní kurty, golfové hříště, bazény a vyžaduje to pečlivé plánování a design s plánem přístupových cest a zahrnutí dalších zařízení (baru nebo restaurace).

Planování dalších mistnosti

- Jelikož je prostor v hotelu drahý a počítáný podle pronajimatelnosti - prostor na zázemí je většinou minimální. Jedině ve státech kde je pracovní místo zákonem stanoveno v hotelovém zázemí najdete denní světlo (Skandinávské státy). Většinou je zázemí úklidu a prádelny v podzemí, také šatny pro zaměstnance, sklady, pak v zázemí pater se nachází různě kanceláře pro administrativu, sociální zařízení a kafeteria pro zaměstnance.

- Obchodní oddělení by mělo mít přímý přístup do lobby nebo konferenčních prostor.

- Důležitější je dostatečný prostor pro kuchyň, myčku a přípravu jídla na bankety.

DESIGN HOTELY

Design hotelu

- Design hotelu se vyvinul v některých případech, až na takvou úroveň, že se stal atrakci, USP pro hotel a dokonce i destinaci. Vyžaduje to dobrý kreativní nápad a pak investice, na to aby se mohl zrealizovat navzdory nepříznivé předpovědi - u nových, jiných hotelů není možné odhadnout jak na ně bude reagovat trh.

- Tyto hotely však v dnešní době mají svůj niche trh - vymezený trh dobrodruhů a zvědavců nebo mladých lidí, který nechtějí bydlet stále v stejném hotelu a požadují, aby i samotný pobyt v hotelu byl zážitek.

- Design hotely mohou být vlastně standardní hotely jen s moderním designem a neobvyklými barvami nebo materály - hotel Josef v Praze nebo Art’otel v Budapešti

-Nebo mít tématický design podle stylu architektury, designu známého architekta nebo designera, jména malíře nebo sochaře nebo podle hudebního stylu, tak aby přecejen ladily k městu, destinaci a ubytovaly širší trh zákazníků.

Radisson Royal Copenhagen

Hotel v centru Kodaně, podle slavného Dánského architekta a designera Arne Jackobsona, hlavně čerpá z jména architekta a designu.

Bulgari hotels

Hotely pod značkou Bulgari, v Miláně, Bali, Tokyio, Londyně - pod společnosti Marriott. Design hotelu přizpůsoben celebritám v luxusu a anonymitě pobytu.

Eco hotel-Australia

Ubytování šetrné k přírodě a v přírodě ve formě stanů nebo kabinek.

Ottawa Jail Today Hostel

Hostel z bývalé věznice, nabízí vícelůžkové pokoje se skřiňkami, má veškeré vybavení včetně internetu na pokojích.

V nabídce také návštěva starých vězeňských místností.

Hotel na stromech-Německo

Domečky ze dřeva na stromech se skromným ubytováním a sociálním zařízením

Yotel Gatwick

Hotel na krátkodobý pronájem - na čekání letadla, s uložným prostorem, samoobslužným check-in, malými pokoji na krátký odpočinek.

Ice-hotel ve Švédsku

Nabízí studené a teplé ubytování, ráno ohřání v sauně nebo u teplé snídaně v jiném objektu, ale samotné ubytování je v pokojí z ledu a sněchu

Hotel Kapsulí v Japonsku

Hotel na přespání - místo skutečného pokoje jen spací kapsule, a sociální zařízení je společné

Rotel-hotel na kolech

Mohou být předělány autobusy nebo nákladní vozidla - společné ubytování při cestách kde není jiné ubytovací zařízení - do divoké příprody.

Underwater hotel Bahamas

Hotel pod vodou - nabízí stravování a ubytování, hosté se naučí potápět a tak se do hotelu dostanou.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]