Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
statistika_1 (1).rtf
Скачиваний:
0
Добавлен:
31.07.2019
Размер:
532.05 Кб
Скачать

16 Мода і медіана.

Моду обчислюють поряд з середніми величинами для характер значення варіантів що зустрічаються в сукупності. Способи розрахунку моди залежить від вихідних даних.При виборі оптимальних варіантів наприклад будівництва бензоколонок,складів і баз, ст. контролі якості продукції та інших економічних розрахунків можна обчислити медіану-значення варіанти, розташованої у середині варіаційного ряду.

17. Показники варіації ,спосіб їх визначення

Показники варіації- це величини,які визначають міру варіації окремих значень ознаки від середньої величини. Показники варіації обчислюють для всебічної характ індивідуальної різниці ознак ст. сукупності, взаємозв’язків між ознаками на основі вивчення співвідношення показників варіації, також для оцінки ступеню однорідності ознаки ст. сукупності яка вивчається і межі варіації ознак.

18, Середньоквадратичне відхилення і коефіцієнт варіації

середньоквадратичне відхилення це іменована величина. Виражається в тих одиницях вимірювання, що й індивідуальні ознаки. Дозволяє визначати наскільки у середньому коливається величина ознаки одиниць ст. сукупності.Щоб зіставити варіацію різних ознак визначимо коефіцієнт варіації який дорівнює відношенню середнього квадратичного відхиленн до сер величини. Під час розрахунку коеф варіації ознаки у різних сукупностях та умовах виникає необхідність його оцінки.

19, Поняття рядів динаміки їх види і характеристика

Ряди динаміки-це розставлені у часі значення явища.

Розрізн такі основні характ ряду динаміки:

-розрахунок показників інтенсивності ряду динаміки

-розрахунок середніх показників обсягу та інтенсивності

-виявлення і оцінка закономірностей ряду динаміки

-виявлення та оцінка чинників які формують зміну ряду динаміки

-розрахунок тренду і прогнозуваня.

20. Показники ряду динаміки,методика їх розрахунку

показники ряду динаміки,методика їх розрахунку

Повині відповідати таким вимогам:

-рівнів рядів повину бути спів ставними у часі за територіями

-рівні ряду повині бути однозначними за економ. Змістом

-необхідно додержуватись єдиної методології розрахунку

21. .Індекси,їх суть,значення та використання в економічній роботі

Індекси-це відносні показники що характ результат зміни соц. Ек явища а також порівняння двох сукупностей в часі. Індивідуальний індекс характ співвідношення рівня явища за окремим видом одиниць сукупності.Ряд коефіцієнту росту з постійною базою порівняння назив базисним, а ряд коеф росту з переміною базою порівняння зміною.Правила:-добуток зміних індивідуальних коефіцієнтів = базисному індексу-відношення двох базисних індивідуальних індексів утворює змінний індивідуальний індекс.

22. Форми індексів: індивідуальні і зведені

Індивідуальний індекс характ співвідношення рівня явища за окремим видом одиниць сукупності.Ряд коефіцієнту росту з постійною базою порівняння назив базисним, а ряд коеф росту з переміною базою порівняння зміноюПравила:

-добуток зміних індивідуальних коефіцієнтів = базисному індексу

-відношення двох базисних індивідуальних індексів утворює змінний індивідуальний індекс

Зведені характ відношення рівнів явища яке складається з декількох видів одиниць.Прикладом що характ динаміку однорідної сукупності є відношення реалізації овочевої продукції.а який динаміку неоднорідної відношення реалізації с.г. продукції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]