Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
маркетинг экзамен.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
29.07.2019
Размер:
23.87 Кб
Скачать

23. Система аналізу маркетингової інформації

Інформація – це дані, які відібрані та розсортовані в залежності від певних цілей. З метою збору та аналізу інформації комерційні банки формують маркетингову інформаційну систему ( МІС).Завданнями маркетингової інформаційної системи є збирання, перевірка, обробка, аналіз, зберігання, розподіл і передача даних, які необхідні для прийняття обґрунтованих управлінських рішень. Користувачами продукту маркетингової інформаційної системи виступають: - менеджери банку; - інші підрозділи банку; - зовнішні споживачі, яким постачається інформація у рекламних цілях та з метою забезпечення відкритості і підзвітності банку.Система маркетингової інформації повинна забезпечувати: - поточну маркетингову інформацію для прийняття довгострокових управлінських рішень; - поточну маркетингову інформацію для прийняття тактичних рішень;- поточну маркетингову інформацію для вирішення разових завдань.Алгоритм побудови МІС може передбачати такі етапи: - Аналіз загальної ситуації.- Класифікація інформації (характеристика інформації і відповідність національних і зарубіжних показників). - Сегментування користувачів інформації. - Розробка анкет і методики опитування. - Аналіз наявної інформації(в банку, пресі, Інтернеті, тиражовані бази даних, узагальнення, порівняння тощо).- Аналіз необхідної додаткової інформації і оцінка складності її збору. - Проектування системи збору інформації (схема збору, аналіз ризиків, вибір партнерів, схема розповсюдження інформації, структура бази даних). - Розробка програми збору і аналізу інформації.

24. Територіальні структури туристичного ринку

Ринок туристичних послуг має власну структуру, яка відповідає специфіці споживання туристичних послуг. Виділяють 2 структурні компоненти цього ринку: ринок споживача, де формується попит на турпродукт, та ринок виробника, діяльність суб’єктів якого спрямована на задоволення цього попиту. Елементи територіальної структури ринку споживача є територіальними утвореннями, які характеризуються деяким рівнем концентрації попиту та залежним від нього радіусом обслуговування. Територіальна концентрація та спеціалізація лежать в основі виділення елементів територіальної структури: пунктів, центрів та вузлів.

25. Попит і пропозиція на туристичному ринку

Ринок туристичних послуг функціонує, задовольняючи платоспроможний попит населення, що формується під впливом об’єктивних умов та суб’єктивних чинників. Об’єктивними умовами формування туристичного попиту є: - економічні; - соціокультурні; - психологічні; - урбаністичні; - політичні; - екологічні умови. Отже, попит на турпродукт формується за умов певного рівня та стилю життя населення, він також підвладний коливанням, ритміка яких задається ресурсними умовами території. Головними детермінантами пропозиції на туристичному ринку є: - доступність ресурсів (праці, капіталу, технологій обслуговування та ін.); - продуктивність праці; - ціни на ресурси. В туризмі вплив цих детермінантів на туристичну пропозицію часто коригується державною політикою у галузі туризму та рекреації.

26. Маркетингова інформація та її види

Для ефективного функціонування в умовах маркетингу необхідно отримувати адекватну інформацію до і після прийняття рішень. Існує багато причин, в силу яких маркетингову інформацію необхідно збирати при розробці, реалізації і перегляді маркетингового плану фірми або яких-небудь його складових. Виділяють такі види маркетингової інформації: 1. Вторинна, тобто це дані, зібрані для інших цілей раніше.Переваги такої інформації: відносно недорога; швидкий збір інформації; наявність кількох джерел інформації; інформація від незалежних джерел; зазвичай достовірна, ін. 2. Первинна, тобто знову отримана інформація, зібрана для вирішення конкретної проблеми.Фірми вдаються до даного виду інформації в тому випадку, коли аналіз вторинної не може забезпечити надання необхідних даних.Переваги: збирається у відповідності з певними цілями і завданнями; відома методологія збору даних і наявність контролю; всі результати доступні і відомі; інформація не застаріла, відсутність протиріч; надійність отриманої інформації, отримання інформації на всі питання.