Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
41.Які, на Ваш погляд, оптимальні методи усуне....docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.07.2019
Размер:
31.24 Кб
Скачать

Шосте, суспiльства повиннi вiднайти шляхи, щоб покiнчити з експлуатуванням принизливих образiв жiнок I дiвчат в орiанах масової iнформацiї та в рекламi.

Тут постає питання вiдповiдальностi. Наразi тютюнова промисловiсть Сполучених Штатiв та iнших країн перебуває в станi облоги, але першого удару було завдано її свободi рекламувати вироби, небезпечнi для здоров’я. Зображення жiнок рекламою i комерцiйними структурами у виглядi сексуальних об’єктiв ображає їхню гiднiсть i почуття самоповаги.

Бiльш того, це сприяє зростанню насильства над жiнками завдяки нав’язаним ними стереотипам. Питання полягає у тому, щоб захистити жiнок, не замахуючись на свободу друку. Це є сферою, де спiвпраця мiж урядами, засобами масової iнформацiї, приватним сектором, мiжнародними i неурядовими орiанiзацiями може буде дуже ефективною.

I, нарештi, сьомий I останнiй пункт ...

В якому йдеться про необхiднiсть чинити тиск на уряди для пiдтримки неурядових орiанiзацiй, якi працюють в iнтересах жiнок.

Жiночий рух довiв, що вiн є могутньою позитивною силою, яка сприяє змiнам. Чимало неурядових жiночих орiанiзацiй вже провели нетрадицiйну i героїчну роботу, нерiдко маючи небагато грошей. Це не дивно, оскiльки жiнки загалом мають доступ до обмежених ресурсiв. Через це якщо ми справдi хочемо покiнчити з апартеїдом за ознакою статi, уряди повиннi забезпечити законодавчу базу i фiнансовi ресурси, щоб жiночi орiанiзацiї могли здiйснити величезнi змiни, без яких неможливе рiвноправ’я.

Багато пропозицiй, висунутих неурядовими жiночими орiанiзацiями для пiдсилення платформи, що розроблюється тут, у Вiднi, заслуговують на нашу цiлковиту пiдтримку.

Перед тим, як закiнчити, я б хотiла поздоровити Економiчну комiсiю ООН для Європи з її вiдмiнною роботою у пiдготовцi цiєї наради. Це є прикладом того, як важливо включати соцiальнi i статевi показники в усi наступнi орiанiзованi ЕКЄ статистичнi аналiзи i начерки економiчної полiтики. Ми настiйливо рекомендуємо вашим урядам розглянути шляхи змiцнення Комiсiї з тим, щоб вона могла надалi ефективно збирати i узагальнювати данi про жiночi проблеми.

Ця нарада є ще одним значним кроком до успiшної зустрiчi у Пекiнi наступного вересня. Давайте протягом мiсяцiв, якi залишилися, помножимо нашi зусилля для того, щоб Четверта всесвiтня конференцiя з проблем жiноцтва виправдала сподiвання, надiї i потреби всiх жiнок i дiвчат.

Тож напередодні 8 березня назвемо вісім суттєвих виявів порушень прав жінок, з якими українці зіштовхнулися в 2010 році – в році стабільності та демократичних змін.

8 Березню – 8 порушень прав жінок.

Приклад перший. Відкриті дискримінаційні висловлювання вищих керівників держави.

З відомого вислову Азарова: «Одні кажуть, що наш уряд великий, другі, що в уряді немає жінок, ні на кого подивитися під час засідання Кабінету міністрів. Самі нудні особи. За всієї моєї пошани до жінок – не жіноча справа проводити реформи. …В новий уряд підібрані люди, які можуть працювати по 16 годин на добу, «без вихідних і прохідних», можуть брати відповідальність і не бояться говорити «ні» начальству», логічно висновувати, що жінки не можуть працювати багато і ставитися відповідально до справи. Трохи раніше, ще будучи кандидатом в президенти, В.Янукович відправив всіх нас на кухню, визначивши місце та призначення у житті. Правда через рік після цього, виступаючи в Давосі, запросив своїх колег до України, де повесні роздягаються жінки. Просто державна реклама секс-туризму!

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]