Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1,3 МЕТОДИ ОБСТЕЖЕННЯ ПАСАЖИРОПОТОКІВ.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
14.07.2019
Размер:
24.07 Кб
Скачать

Оцінка результатів обстеження

Незважаючи на діючий в даний час досить потужний математичний і обчислювальний апарат по обробці та аналізу матеріалів обстежень пасажиропотоків, кожному працівникові пасажирського транспортного підприємства, зв’язаному з питаннями організації та планування перевізного процесу, необхідно володіти практичними навичками, позволяють досить швидко візуально оцінити в цілому інформацію, що міститься в часовий маршрутної таблиці зв’язків.

Розглянемо кілька прикладів. Кожному наприклад прийшовши принципову схему трикутної матриці - часовий маршрутній таблиці зв'язків одного напрямку (наприклад, часу «пік», максимального спрямування), на якій понад пліт ¬ ної штрихуванням покажемо рядки, стовпці і фрагменти матриці, містять найбільші числові значення щодо інших значень даної таблиці.

Приклад перший - потрібно організувати скорочені рейси на ділянці маршруту «А-с», так як пункт має великий пасажиропоглощающою здатністю; ціле образно провести більш детальний аналіз.

Приклад другий - є показання для організації укорочених рейсів на ділянках маршруту «Л-с» і «d - В» або посилення цих ділянок рухомими одиницями інших маршрутів; доцільно проведення більш детального аналізу.

Приклад третій - є показання для організації посилення ділянки «з-d» рухомими одиницями, інших маршрутів; необхідно визначити такі особливості.

Приклад четвертий - пункт с має значний пасажирооборот - вхід і вихід, не виключається велика пересадочного.

Приклад п'ятий - при необхідності по яким-небудь причин (технічного чи організаційного порядку) розділити маршрут на дві частини. Це доцільно виконати в пункті с, так як при цьому в меншій мірі відбудеться порушення безпересадочних зв'язків.

Приклад шостий - маршрут на прискорений режим повідомлення переводити не можна: зупинкові пункти на ділянці «А-с» працюють інтенсивно в основному на посадку пасажирів, які прямують до кінця маршруту.

Приклад сьомий - на маршруті можна організувати комбінований режим, що поєднує прискорене повідомлення однієї групи рухомих одиниць маршрутів збереження постановочного прямування інший; доцільний бо-леї детальний аналіз.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]