Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет- Резниченко.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
08.07.2019
Размер:
60.11 Кб
Скачать

5. Організація роботи облікової групи

Обліково-контрольна група виконує первинну обробку дорожніх листів і товарно-транспортних документів, здійснює оперативний облік виконання плану перевезень по клієнтурі і номенклатурі, автоколонам, бригадам, окремим водіям.

Дорожній лист, його призначення, порядок заповнення видачі і прийому. Дорожній лист є одним з найважливіших документів, що визначає показники роботи транспортних засобів. Дорожні листи є обов'язковими документами АТП. Вони видаються диспетчером водієві за умови, що були здані попередні. Дорожній лист повинен містити:

- штамп;

- друк АТП;

- дату видачі;

- інформацію про автомобілі;

- інформацію про водіїв.

При виїзді і заїзді в дорожніх листах робляться відмітки:

- справність автомобіля;

- час виїзду і заїзду.

На деяких видах дорожніх листах вказується завдання водієві. Також можуть робитися відмітки об виконання перевезень вантажовідправником.

Дорожній лист є основним первинним документом строгої фінансової звітності і служить для роботи наступних показників:

1. транспортна робота, об'єми перевезень;

2. загальних і навантажених пробігів;

3. час роботи рухливого складу;

4. витрата палива;

5. заробітна плата водіїв.

Існує інструкція по заповненню дорожніх листів, яка визначає:

1. порядок видачі;

2. порядок заповнення в процесі роботи;

3. порядок обробки після виконання завдання.

6. Матеріально-технічна база технічного обслуговування і ремонту рухомого складу

На території АТП 11263 розташована асфальтована стоянка на 100 місць, площею 1100 кв. метрів. Є контрольно-перепускний пункт для транспорту, працює їдальня є мийка.

Виробнича площа майстерні — 450 кв.м. Є смотрові ями для проведення профілактичних ремонтів і оглядів (ТО-1) і (ТО-2) автомобілів. Бокси обладнані кран-балками та всім необхідним інструментом для ремонту рухомого складу АТП.

Ремонтна майстерня підприємства має виробничі цехи, розташовані в критих боксах: ковальський, агрегатний, токарний, паливний, зварювальний, електромеханічний, інструментальний, шиномонтажний, малярний, мийку.

Для підтримки рухливого складу автомобільного транспорту в технічно справному стані, необхідному для нормальної експлуатації, прийнята планово-запобіжна система технічного обслуговування і ремонту.

Технічно справний стан рухливого складу досягається шляхом технічного обслуговування і ремонту.

Технічне обслуговування проводиться примусово в плановому порядку через певні пробіги або час простою рухливого складу.

Ремонт призначений для відновлення і підтримки працездатності рухливого складу, усунення відмов і несправностей, що виникли при роботі або виявлених в процесі технічного обслуговування. Ремонтні роботи виконуються як по потребі (після появи відповідної відмови або несправності), так і за планом через певний пробіг або час роботи рухливого складу - попереджувальний ремонт.

Технічне обслуговування і ремонт рухливого складу виробляють з попереднім контролем або без нього. Основним методом проведення контрольних робіт є діагностика, яка служить для визначення технічного стану автомобіля і агрегатів без розбирання.

Технічне обслуговування рухливого складу по періодичності, переліку і трудомісткості виконуваних робіт підрозділяється на:

- щоденне технічне обслуговування (ЕО);

- перше технічне обслуговування (ТО-1);

- друге технічне обслуговування (ТО-2);

- сезонне технічне обслуговування (СО). Виробництво технічного обслуговування і ремонту рухливого складу в автотранспортних підприємствах здійснюється за схемою, приведеною на рис. 1.1.

Рис. 1.1. Схема обслуговування і ремонту рухливого складу АТП

Щоденне обслуговування (ЕО) включає: перевірку рухливого складу, що прибуває з лінії і випускається на лінію, зовнішній догляд за ним і заправні операції.

При перевірці рухливого складу, що прибуває з лінії, встановлюються: час прибуття, показання лічильника пройденої відстані і залишок палива в баку автомобіля; комплектність рухливого складу; наявність несправностей, поломок, пошкоджень; потреба в поточному ремонті.

У разі потреби складається заявка на поточний ремонт з переліком несправностей, що підлягають усуненню, і акт про пошкодження рухливого складу з вказівкою характеру, причин поломки і осіб, відповідальних за неї.

При зміні водіїв на лінії технічний стан рухливого складу на момент його передачі перевіряється водієм, що закінчив зміну, спільно з водієм, що приступає до роботи. Справність рухливого складу підтверджується підписами водіїв в путньому аркуші з вказівкою часу передачі і свідчень спідометра.

Для виконання операцій зовнішнього догляду за рухливим складом, що полягають в прибиранні кузова і кабіни, митті і обтиранні або обсушуванні, в автотранспортному підприємстві створюються пости або лінії зовнішнього відходу з мийними установками і іншим необхідним устаткуванням.

Сезонне технічне обслуговування (СО) проводиться 2 рази в рік. Воно є підготовкою рухливого складу до експлуатації в холодний і теплий час року, переважно поєднується з ТО-2 з відповідним збільшенням трудомісткості робіт.