Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
mignpubllaw_-_PRAVO.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
504.32 Кб
Скачать

Самостійна робота студентів

Самостійна робота – це активна, цілеспрямована індивідуальна чи колективна діяльність студентів, яка включає заплановану навчальну роботу студентів, що виконується у поза аудиторний час під керівництвом викладача.

Самостійна робота студентів при вивченні дисципліни “Міжнародне публічне право” включає наступні види занять:

  • самостійне опрацювання інформації, отриманої під час аудиторних занять;

  • підготовка до лекційних і семінарських занять;

  • самостійна робота з основною(навчальними посібниками, підручниками), додатковою (монографіями, науковими статтями тощо) літературою, нормативно-правовими актами, практичними матеріалами;

  • самостійне складання схем, порівняльних таблиць, які повинні розкривати зміст і сутність загальних міжнародно-правових норм і понять.

Індивідуальна робота студентів

Однією з важливих складових частин навчального процесу є індивідуальна робота студента, виконання якої сприяє більш глибокому засвоєнню інститутів міжнародного публічного права, самостійному, логічно витриманому викладенню думки, аргументованим висновкам, правильному застосуванню відповідних міжнародно-правових норм.

Індивідуальне завдання виконується одне в семестр і покладає на студента обов’язок з перших днів занять відмовитись від поверхневого засвоєння міжнародно-правових інститутів, категорій і понять.

Завдання для індивідуальної роботи з дисципліни “Міжнародне публічне право” складені в межах робочої навчальної програми і передбачають написання доповіді, складання юридичних (міжнародно-правових) кросвордів та інше, що може розкрити творчий потенціал студента.

Для доповіді студент повинен з переліку запропонованих тем обрати тему для власного дослідження або запропонувати свою цікаву та пізнавальну інформацію. Успішному написанню роботи передує вивчення відповідних положень міжнародно-правових актів, національного законодавства, навчального матеріалу, практичних матеріалів.

Загальний обсяг доповіді визначається специфікою теми і змістом зібраної інформації, її науковою цінністю та практичним значенням і повинен становити не більше 10-15 рукописних чи 8-13 друкованих сторінок.

Структурно доповідь повинна складатися з:

  • титульного листа,

  • плану,

  • вступу, де потрібно визначити предмет дослідження, обґрунтувати завдання, мету й актуальність обраної теми,

  • основної частини, у якій студент має розкрити проблемність та суть обраної теми, різні точки зору. Посилання на використані джерела повинні бути відповідно оформлені. Зокрема, для наукових праць зазначаються: автор, назва роботи, найменування журналу (збірника статей), місце і рік видання, сторінки; для нормативно-правового акту: назва, стаття, дата прийняття,

  • висновок, де формулюється остаточна точка зору, яка склалась в результаті вивчення й аналізу наукових джерел,

  • список використаної літератури і нормативно-правових актів.

Доповідь можна додатково доповнити таблицями, схемами, якщо вони суттєво полегшують розуміння роботи.

Обов’язковою умовою індивідуального завдання є аудиторна презентація роботи студента: виступ на семінарському занятті, участь у наукових конференціях або круглих столах тощо.