Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ministerstvo_osviti_ta_nauki_Ukrayini.docx
Скачиваний:
46
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
132.16 Кб
Скачать

Міністерство освіти та науки України

Економіко-Юридичне училище КУТЕП

Звіт

про виконання виробничого навчання

у туристичній фірмі «Delice»

Виконала учениця групи АТ-21

Льодок Ю.О.

Керівник підприємства

Сокур Оксана Олексіївна

Керівник навчального закладу

Мартинюк В.В

Київ – 2013

Деталізований план

Виробничої практики

Для студентів 2 курсу (після 9 класу )

Спеціальності « Агент з організації туризму»

Оформлення на базу практики. Ознайомлення з штатним розкладом та інструктаж з правил техніки безпеки на підприємстві.

Вивчення правил внутрішнього розпорядку та обов’язків агента з організації туризму.

1.Загальна характеристика туристського підприємства

1.1 Базова характеристика туристського підприємства. Основні напрямки діяльності туристської фірми.

1.2 Структура управління туристським підприємством.

1.3 Ознайомлення з посадовими інструкціями працівників туристичного підприємства.

1.4Організаційна (корпоративна) культура та її ознаки.

1.5 Презентація туристичного підприємства.

2. Технологія роботи туроператорів з турагентами

2.1 Організація та основні напрямки роботи туроператорської та турагентстької діяльності.

2.2. Договірні відношення з партнерами.

2.3 Договірні відносини з туристами.

2.4 Технологія обслуговування туристів на туристичному підприємстві.

3. Відвідування виставкових заходів

3.1 Виставкова діяльність в Україні.

3.2 Проблеми та перспективи виставкової діяльності в Україні.

3.3 Перелік туристичних підприємств, які щорічно приймають участь у виставкових заходах.

Фото-матеріали робочого дня

Оформлення щоденника

Висновки

Додатки

Література

Під час виробничої практики студенти повинні:

1) Вивчити правила внутрішнього розпорядку та обов’язків агента з організації туризму

2) Працювати на комп’ютері з текстовим редактором і електронними таблицями

3) Оволодіння технікою ведення телефонних переговорів – вхідні та вихідні дзвінки, переадресування дзвінків, режим очікування, прийом та відправлення телефонограм.

4) Використання телефонних та інших довідників. Обслуговування оргтехніки. Реєстрація та обробка кореспонденції / вхідної та вихідної/.

5) Дотримання правил ділового спілкування. Розсилання ділової кореспонденції.

6) Оформлення візових запитів та запрошень.

Розділ 1

Загальна характеристика туристського підприємства

    1. Базова характеристика туристського підприємства. Основні напрямки діяльності туристської фірми:

Володіючи 20 -річним професійним досвідом у сфері виїзного туризму , компанія Coral Travel пропонує на російському туристському ринку тільки високоякісний турпродукт .

У 2011 р. російськими компаніями групи OTI ( CORAL TRAVEL , SUNMAR TOUR , BLUE SKY ) були відправлені на відпочинок з Росії по 25 напрямам 1 млн 053 тис. туристів. Всього компанії OTI обслужили в 2011 р. понад 1 млн 380 тис. осіб.

У спільній рейтингу газети « Комерсант» та Асоціації туроператорів Росії ( АТОР) « Найбільші турфірми в Росії» за 2011 р. група компаній OTI - Росія зайняла перше місце по числу відправлених туристів і обсягом товарообігу .

Coral Travel також входить до числа найбільших туроператорів України . Компанією запущені чартерні програми з усіх найбільших міст України .

Coral Ttravel пропонує кращі курорти і готелі в 26 країнах світу - Туреччини , Іспанії , Греції , Єгипті , Таїланді , Тунісі , Марокко , Ізраїлі , ОАЕ , Китаї , Кубі , Індії , Маврикії , Танзанії , Домініканській Республіці , Індонезії , Мальдівах , В'єтнамі , Сейшелах , Шрі -Ланці , Сінгапурі , Мексиці , Камбоджі , Йорданії , Андоррі , Австрії. Йде постійна робота з відкриття нових напрямів. Туроператор організовує групові та індивідуальні тури FIT на базі власних чартерних програм і регулярних рейсів , розвитком incentive - , congress - , спортивного та інших видів туризму , а також активно займається продажем авіаквитків онлайн .

Coral Travel реалізує свій турпродукт спільно з компанією ODEON TOURS , що також належить OTI HOLDING і що отримала міжнародний сертифікат ISO 9001:2000 міжнародної організації з сертифікації BVQI за якість управління . Обслуговуючи сегмент туристів з доходами середнього та вище середнього рівня , Coral Travel прагне до 100 %-му задоволенню запитів всіх своїх клієнтів.

Сьогодні компанія відправляє на відпочинок понад мільйон туристів на рік. Функціонують 2 туроператорских офісу в Москві , 6 офісів на Україну , 6 офісів в Польщі ( під маркою Wezyr Holidays ) , 1 офіс в Білорусії і 20 офісів - в регіонах Російської Федерації. У зв'язку з розширенням діяльності щорічно відкриваються нові офіси.

У компанії приділяють величезну увагу системі управління якістю та людських ресурсів . Бренд CORAL позиціонується на українському ринку як марка надійності та якості , що накладає особливу відповідальність на діяльність компанії і є стимулом для подальшого розвитку і вдосконалення.

Компанія Coral Ttravel ( Росія , Україна , Польща , Білорусія) належить великій міжнародній структурі OTI HOLDING , яка також володіє компаніями ODEON TOURS ( Туреччина , Єгипет , Таїланд ) , SUNMAR TOUR ( Росія ) , A- CLASS TRAVEL ( Росія , Туреччина ) , BLUE SKY ( Росія ) , WEZYR HOLIDAYS ( Польща ) , HOLIDAY MARKET SERVICE ( Туреччина ) , OTIUM HOTELS ( Туреччина ) , OGD SECURITY & CONSULTANCY (Туреччина). Загальний штат співробітників холдингу складає більше 3000 чол. Бізнес всіх учасників групи OTI розвивається швидкими темпами завдяки використанню сучасних високих технологій , професійному підходу до справи і постійному контролю над якістю.

Місія Coral Travel полягає в тому, щоб максимально сприяти створенню цивілізованого туристичного ринку, де відносини в ланцюжку клієнт - агент - оператор засновані на взаємній довірі і повазі. Кінцева мета діяльності компанії - зробити якісний відпочинок доступним для всіх категорій населення країни.

У подальших планах Coral Travel - збільшення частки, займаної компанією на ринку, розширення бізнесу за рахунок підвищення якості, розвитку нових напрямків і розширення асортименту послуг, що надаються.

Компанія практикує у своїй роботі комплексний підхід до якості. Це означає якість у всьому, починаючи з пропонованого продукту і закінчуючи роботою співробітників всіх підрозділів Coral Travel. Завдяки цьому візитною карткою компанії Coral Travel є незмінно високу якість надаваних послуг.

Здійснюється всебічний контроль якості всіх складових турпродукту на кожному етапі його формування, просування і реалізації. CORAL TRAVEL займається впровадженням вимог стандарту ISO 9001.

Кожен агент, набуваючи продукт Coral Travel, може бути впевнений, що його клієнту будуть надані тільки якісні послуги, ретельно перевірені і відібрані експертами компанії Coral Travel. Саме тому продукт, пропонований на ринку під маркою CORAL, є в очах споживачів і партнерів синонімом надійності і якості.

За час своєї діяльності компанія Coral Travel неодноразово удостоювалася престижних сертифікатів і нагород російських і міжнародних конкурсів та премій. Перерахуємо лише деякі з них.

2004 р. - нагорода «За багатопрофільність і надійність в туроператорської діяльності » премії « Провідна зірка » , що проводиться урядом м. Москви.

2005 р. - Coral Travel став лауреатом Національної туристської премії ім. Юрія Сенкевича , заснованої Федеральним агентством по туризму.

2006 р. - диплом Російського фонду захисту прав споживачів і Московського фонду захисту прав споживачів при Мерії м. Москви « За активну участь у формуванні цивілізованого споживчого ринку Росії».

2009 р. - компанія стала лауреатом Всеросійської премії «За внесок в економічний розвиток Росії » і була удостоєна почесного звання «Кращий туроператор року» в номінації «Лідер російського бізнесу 2009 » за економічну стабільність і фінансову стійкість .

Головними складовими успіху Coral Travel були і залишаються гнучкість політики компанії, сприйнятливість до інновацій і відкритість для нових, прогресивних методик і технологій.

Корпоративна етика компанії грунтується на поєднанні командного підходу до виконання поставлених завдань з професіоналізмом і творчою ініціативою кожного окремого співробітника. А також на обов'язковій порядності та відповідальності по відношенню до всіх учасників бізнесу і клієнтам.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]