Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ministerstvo_osviti_i_nauki.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
207.87 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Вищий навчальний заклад університет економіки та права «КРОК»

Коледж економіки, права та інформаційних технологій

Кафедра

Звіт

про проходження виробничої практики

в публічному акціонерному товариству «Барський машинобудівний завод»

Студентки ІV курсу

Група П-81 к

Лук Анни Геннадіївни

Київ-2012

Зміст

Вступ

  1. Історія становлення та розвитку пат «Барський машинобудівний завод».

  2. Законодавча база, якою регулюється діяльність Публічного акціонерного товариства "Барський машинобудівний завод".

  3. Індивідуальне завдання

Висновки

Додатки

Писок використаних джерел

Вступ

Виробнича практика студентів є важливою складова частина навчального процесу. Мета її полягає у реалізації знання нормативно-правових актів на практиці і вироблення навиків складання різних цивільно-правових договорів, трудових договорів та інших локальних документів, а також збір матеріалів для написання звіту.

Вона сприяє формуванню фахівця , який повинен досконало володіти обраною спеціальністю; формуванню потреби та здатності поповнювати знання , творчо мислити, правильно тлумачити і застосовувати правові норми; грамотно обґрунтовувати та відстоювати власну позицію ; давати правильну правову і моральну оцінку суспільним діянням.

Я за період практики оволоділа сучасними методами та формами праці юриста, навчилася захищати права , свободи і законні інтереси громадян , інтереси суспільства та держави, що є важливою складовою навичок майбутнього спеціаліста.

Виробнича практика допомогла мені закріпити та поглибити теоретичні знання з конституційного, цивільного, трудового, господарського та інших галузей права і на їх основі самостійно вирішувати конкретні життєві ситуації в управлінській та господарській діяльності.

Вважаю, що виробнича практика – обов’язкова умова набуття юридичної освіти.

1.Історія становлення та розвитку пат «Барський машинобудівний завод».

В 1932 році Наркомат харчової промисловості, маючи потребу в цукропереробній промисловості, вирішив створити ряд машинобудівних та ремонтно - механічних заводів на базі інших мілких підприємств та майстерень.

14 травня 1932 року на базі майстерень технікуму механізації був створений машинобудівний завод та виданий наказ №1 про початок його діяльності. Цю да­ту колектив заводу і рахує днем народження свого підприємства.

Новостворений завод поступово починає набирати виробничі темпи і вже у 1937 році товарний випуск досягнув 2554 тис.крб., валовий випуск - 2601 тис. крб. (в цінах тих років).

Всього тільки в 1937 році було виготовлено 386 машин 55 найменувань.

В цей рік на заводі працювало 451 чоловік. В тому числі 319 робітників, 38 інженерно-технічних працівників та 39 службовців.

Номенклатура виробів поступово розширюється. Крім обладнання для цукро­вої промисловості, завод починає випуск машин та устаткування для інших галузей харчової промисловості.

Таким чином, до Великої Вітчизняної війни завод представляв собою підпри­ємство з мало серійним та одиночним виробництвом з загальним обсягом у 1941 році по товарній та валовій продукції - 5,5 млн.крб.

З початком Великої Вітчизняної війни поступив наказ закрити виробництво та евакуювати в східні райони країни. 7 липня 1941 року завод з кадровими робітниками, інженерно-технічними працівниками, службовцями, найбільш цінним обладнанням був евакуйований в м. Бузулук Чкаловської області. Завод випускав бойові припаси для фронту. На жаль, про виробничі можли­вості того періоду даних не збереглося і привести їх немає можливості.

В березні 1944 року м. Бар було звільнено від німецько-фашистських загарб­ників.

Якщо до війни завод випускав машини, розраховані на трансмісійні приводи, то в післявоєнний період всі машини обладнуються індивідуальними електроприла­дами з засобами захисту.

В 70 - 80 роках на заводі почався випуск машин та обладнання для консерв­ної промисловості та запчастин для пивобезалкогольної промисловості.

З 1987 року завод знаходився у структурі Міністерства оборонної промисловості СРСР.

В вересні 1994 року пройшла приватизація підприємства. Барський машино­будівний завод став відкритим акціонерним товариством.

За рішенням загальних зборів акціонерів 20 квітня 2012 року найменування Товариства Відкрите акціонерне товариство "Барський машинобудівний завод" змінено на Публічне акціонерне товариство "Барський машинобудівний завод" відповідно до Закону України “Про акціонерні товариства” від 17.09.2008р № 514-YI.

Публічне акціонерне товариство "Барський машинобудівний завод" є єдиним та повним правонаступником Відкритого акціонерного товариства "Барський машинобудівний завод" створене згідно Закону України “Про приватизацію майна державних підприємств” та відповідно до Рішення Регіонального відділення фонду державного майна України у Вінницькій області від 27 червня 1994 року № 127-ДП шляхом перетворення державного підприємства “Барський машинобудівний завод” у відкрите акціонерне товариство.

Організаційно-правова форма - Акціонерне товариство.

Повне найменування Товариства:

- українською мовою – Публічне акціонерне товариство "Барський машинобудівний завод"

- російською мовою – Публичное акционерное общество "Барский машиностроительный завод"

- англійською мовою – Public joint- stock company “Barskiy Engineering Plant”

Скорочене найменування Товариства:

- українською мовою – ПАТ "Барський машзавод"

- російською мовою – ПАО "Барский машзавод"

- англійською мовою – PJSC “BEP”

Місцезнаходження Товариства: 23000, Україна, Вінницька область, м. Бар, вул. Р. Люксембург, 5

ПАТ «Барський машзавод» спеціалізується в галузі продовольчого машинобудування. В даний час підприємство здійснює різностороннє виробництво по 6 напрямках діяльності, являється лідером в Україні і країнах СНД по виробництву обладнання для паровакуумного пакування харчових продуктів в тару системи «Твіст-ОФФ», по виробництву машин для бараночних виробів, комплектів обладнання для виробництва карамелі, товарів народного споживання – побутових газових котлів.

Підприємство визнано Лауреатом загальнонаціонального конкурсу «Вища проба», Лауреатом конкурсу «100 кращих товарів України», в 2005 році Лауреатом рейтингу “Кращі підприємства України” в номінації машинобудування; переможцем і Лауреатом національних та міжнародних виставок, конкурсів; голові правління та ще трьом працівникам заводу присуджено Державну премію України в галузі науки і техніки за розробку та впровадження новітніх продуктів та обладнання .

Особлива гордість ПАТ «Барський машинобудівний завод», це його колектив. Інженерно-конструкторський відділ підприємства по науково –творчому потенціалу може зрівнятися з передовими західними колегами. Так , непоодинокими подіями на заводі стало впровадження у виробництво найновітніших свтових досягнень та оригінальних технічних ноу-хау, спроектованих і адаптованих до відчизнячних умов силами власних спеціалістів.

На заводі працює 840 чоловік, з них з вищою освітою 87 чол., з середньою спеціальною 253 чол.

Для забезпечення виробництва на підприємстві функціонують слідуючі цехи основного виробництва: 2 механоскладальних цеха, ливарного виробництва, металоконструкцій, нової техніки, також функціонує допоміжне виробництво: інструментальний цех, будівельно-транспортна дільниця, енерго-механічний відділ, відділ електроенергетики і електроніки та інші відділи.

Підприємство виробляє обладнання для лікеро-горілчаної, виноробної, пивобезалкогольної, масложирової, крохмалопаточної, консервної, кондитерської, хлібопекарської промисловостей, а саме машини фасувально-закупорювальні, наповнювально-закупорювальні, дозувально-наповнювальні для харчових продуктів різної в’язкості в різноманітну тару, вузли формування карамелі, карамелеобкатувальні машини, машини ділильно-закатувальні для бараночних виробів, двохплунжерні насоси, опалювальні газові котли.

Предметом діяльності Товариства є: виробництво та реалізація виробів, що забезпечують потреби агропромислового комплексу в технологічному устаткуванні промисловими партіями та на замовлення, розробка та реалізація конкурентноспроможних виробів, товарів народного споживання; виготовлення та реалізація авторських зразків виробів машинобудування та інших товарів народного споживання; організація підготовки виробництва, здійснення технічного переозброєння діючих та створення нових потужностей, проведення будівельно-монтажних, ремонтних та реставраційних робіт в промисловості та житлі; виробництво та ремонт обладнання, товарів широкого вжитку; виробництво, заготівля, зберігання, переробка і реалізація сільськогосподарської продукції (рільництва, рибоводства, бджіловодства та інше).

На заводі працює два Академіка Української технологічної академії (Лук І.Г. та Хода Є.Г.), які удостоєні цих звань створення новітнього комплексу заходів, спрямованих на розвиток індустрії дитячого харчування зі збереженням біологічних цінностей харчових продуктів.

Предметом діяльності Товариства за Статутом є:

- виробництво та реалізація виробів, що забезпечують потреби агропромислового комплексу в технологічному устаткуванні промисловими партіями та на замовлення;

- розробка та реалізація конкурентноспроможних виробів, товарів народного споживання;

- виготовлення та реалізація авторських виробів машинобудування та інших товарів народного споживання;

- вивчення кон'юнктури товарних ринків, потреб юридичних та фізичних осіб у товарах широкого вжитку, іншої продукції та послугах та при можливості, їх виготовлення та реалізація;

- реалізація продукції та товарів через торгівельну мережу, товарні біржі, посередників та інших споживачів;

- організація підготовки виробництва, здійснення технічного переозброєння діючих та створення нових потужностей, проведення будівельно – монтажних, ремонтних та реставраційних робіт у промисловості та житлі;

- виробництво та ремонт обладнання, товарів широкого вжитку;

- зберігання, перевезення, придбання, пересилання, ввезення, вивезення, відпуск та використання прекурсорів;

- проведення всіх форм рекламних заходів, організація виставок, аукціонів, випуск та реалізація буклетів, плакатів, брошур, учбово – наукових посібників та іншої друкованої продукції, тощо;

надання на договірних засадах посередницьких, інформаційних, консультаційних та комерційних послуг юридичним та фізичним особам в придбанні матеріалів, устаткування, сировини, комплектуючих та напівфабрикатів, виготовлення інших непрофільних робіт, що забезпечують отримання прибутку;

- купівля та реалізація на внутрішньому та зовнішньому ринках продукції, товарів, комплектуючих, напівфабрикатів та технологій;

- надання транспортних послуг, капітальний, поточний ремонт та технічне обслуговування автотранспортної та сільськогосподарської техніки, обладнання, агрегатів, вузлів, пристроїв, що належать підприємствам, організаціям, населенню;

- виробництво, заготівля, зберігання, переробка й реалізація сільськогосподарської продукції (рільництва, рибництва, бджільництва та інше);

- ведення торгівельно – закупівельної діяльності по заготівлі, переробці, металургійній переробці металобрухту кольорових та чорних металів;

- ведення торгівельно – закупівельної діяльності, виробництво, придбання, переробка та реалізація сировини та матеріалів, в т.ч. промислової та сільськогосподарської продукції;

- виробництво будівельних матеріалів, виконання проектних та будівельно-монтажних робіт, будівництво, ремонт та реставрація приміщень, в т.ч. житлових, об’єктів соціально-побутового, культурного та виробничого призначення;

- організація мережі оптової та роздрібної торгівлі, будівництво та організація магазинів, ларків, кіосків, виїзної торгівлі та інших об’єктів обслуговування населення;

- організація мережі громадського харчування з відкриттям кафе, їдалень, ресторанів, барів, організація туризму, відпочинку і оздоровлення, надання готельних та інших видів сервісного обслуговування;

- створення автозаправних станцій, автостоянок, кемпінгів та їх експлуатація;

- виготовлення та реалізація продуктів харчування, тощо;

- виготовлення та реалізація горілчаних, лікерних, коньячних виробів, пива, вина, тощо;

- торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами;

- купівля, продаж будівель, приміщень, обладнання та іншого нерухомого майна;

- здача в оренду юридичним та фізичним особам приміщень, споруд, обладнання, транспортних засобів, цілісних виробничих, соціально – побутових та культурно – спортивних комплексів;

- організація навчання кадрів, в тому числі обслуговування персоналу, участь і проведення нарад, конференцій, семінарів, стажування на підприємствах, організаціях України та за її межами;

- товарообмінні (бартерні) операції, в тому числі, зовнішньоекономічні;

- операції з цінними паперами;

- випуск в обіг усіх видів акцій, облігацій, векселів;

  • здійснення зовнішньоекономічної діяльності;

- благодійність та спонсорство;

- інша діяльність, що не суперечить чинному законодавству.

Статутний капітал Товариства становить 205 497,00 (двісті п’ять тисяч чотириста дев’яносто сім ) гривень який поділено на 821 988 (вісімсот двадцять одна тисяча дев’ятсот вісімдесят вісім) штук простих іменних акцій номінальною вартістю 0,25 гривень (нуль гривень двадцять п’ять копійок) кожна. Статутний капітал Товариства утворюється з вартості вкладів акціонерів, внесених унаслідок придбання ними акцій, при цьому привілейовані акції - Товариство не випускає.

Майно Товариства формується з джерел, не заборонених чинним законодавством України, зокрема:

- майна, переданого йому засновниками та акціонерами у власність як вклад до статутного капіталу;

- продукції, виробленої Товариством у результаті господарської діяльності;

- одержаних доходів;

- іншого майна, набутого на підставах, не заборонених законом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]