Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПНД СТРАХУВАННЯ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
153.6 Кб
Скачать

Інтернет-сайти

1. Верховна Рада України – www.rada.gov.ua

2. Міністерство фінансів України - www.minfin.gov.ua

3. Нормативні акти України - www.nau.kiev.ua

4. Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг -

www.dfp.gov.ua

5. Міністерство економіки України - www.me.gov.ua

6. Ліга страхових організацій України - www.forinsurance.gov.ua

РЕЦЕНЗІЯ

на навчальну програму дисципліни «Страхування», складену доцентом кафедри фінансів суб’єктів господарювання Львівської державної фінансової академії Дудяком Р.П..

Зміст навчальної програми «Страхування» відповідає навчальному плану підготовки фахівців за напрямом 6.030508 «Фінанси і кредит», а також кваліфікаційним вимогам, що ставляться державним освітнім стандартом до випускників.

Програма розкриває актуальність страхування в умовах ринкової економіки. Страхування є потужним чинником позитивної дії на економіку в період розвитку ринкових відносин. Підприємець дістає можливість зосередити всю свою увагу на проблемах ринку і конкуренції, будучи упевненим при цьому, що засоби виробництва і предмети праці матеріально захищені від будь-яких випадковостей. Саме страхування підвищує інвестиційний потенціал підприємств. Це важливо для української економіки, яка перебуває в складному становищі.

Навчальна програма з позицій ринкової економіки і з врахуванням особливостей української специфіки передбачає розкриття змісту страхування: економічної суті, завдань і функцій, класифікацію видів страхування, організацію страхової справи, майнове, особисте страхування, страхування відповідальності, страхування у зовнішньоекономічній діяльності, управління ризиком, основи побудови тарифів.

У цілому зміст програми відповідає державним вимогам до змісту і рівня підготовки фахівців за напрямом 6.030508 «Фінанси і кредит».

Доктор економічних наук,

завідувач кафедри статистики та аналізу

Львівського національного аграрного

університету професор _______________________________ Липчук В.В.

(підпис)

РЕЦЕНЗІЯ

на навчальну програму дисципліни «Страхування», складену доцентом кафедри фінансів суб’єктів господарювання Львівської державної фінансової академії Дудяком Р.П.

Зміст навчальної програми «Страхування» відповідає навчальному плану підготовки фахівців за напрямом 6.030508 «Фінанси і кредит», а також кваліфікаційним вимогам, що ставляться державним освітнім стандартом до випускників.

В умовах ринкової економіки зміст і структура програми «Страхування» відповідає сучасним реаліям організації механізму соціального і фінансового захисту громадян України, їх майна, життя, транспортних засобів, фінансово-кредитних ресурсів та бізнесу в цілому.

Страхування не лише забезпечує відшкодування фактичних збитків, зумовлених певною подією, а дає змогу впевненіше користуватися кредитом для придбання необхідних засобів виробництва, покращення стану здоров’я, ґрунтування безпеки життєдіяльності.

Страхування дуже важливе як для функціонуючих, так і для новостворених підприємств, які ще не набули достатнього виробничого потенціалу і не нагромадили власних резервних фондів.

Навчальна програма дає можливість слухачам і студентам отримати знання і певні навики у сфері підприємницького страхування, управління ризиками та страхуванні особистого життя і медичного обслуговування.

В цілому зміст програми відповідає державним вимогам до змісту і рівня підготовки фахівців за напрямом 6.030508 «Фінанси і кредит».

Доктор економічних наук,

декан обліково-економічного факультету

Львівської державної фінансової академії

професор ______________________________________ Гарасим П.М.

(підпис)

17