Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРОГРАМА (стомат) 2011 (текст).doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
369.15 Кб
Скачать

9.1. Поточний контроль

Поточний контроль навчальної діяльності студента здійснюється на кожному практичному занятті, відповідно до конкретних цілей теми, враховуючи:

  • рівень теоретичної підготовки до заняття під час самостійної позааудиторної роботи студента (вхідний тестовий контроль) та при усному опитуванні;

  • виконання практичної частини роботи, включаючи оволодіння практичними навичками (самостійна аудиторна робота) та оформлення протоколу практичного заняття;

  • якість виконання індивідуального завдання.

Рекомендується застосування уніфікованих видів об’єктивного (стандартизованого) контролю теоретичної підготовки студентів та засвоєння практичних навичок.

Оцінювання поточної навчальної діяльності. Засвоєння тем модулю контролюється на практичних заняттях. Успішність студента оцінюється в традиційних оцінках «5», «4», «3», «2», (табл. 8.1).

Таблиця 8.1

Оцінювання теоретичних знань та практичних навичок студента

Теоретична відповідь та оволодіння практичними навичками

Оцінка

Повна і правильна теоретична відповідь, а також правильне виконання практичних навичок

«5»

Несуттєві помилки у відповіді та / або при виконанні практичних навичок

«4»

Неповна відповідь та / або суттєві помилки в т.ч. при виконанні практичних навичок

«3»

Відповідь неправильна або відсутня, а також неможливість продемонструвати практичні навички

«2»

Традиційні оцінки конвертуються в бали, в залежності від кількості тем у модулі. Враховуючи, що в даній навчальній програмі передбачено 12 тем, і, відповідно, максимальна вага кожної теми складає 9 балів, рекомендується наступна система конвертації традиційної оцінки у бали:

Шкала конвертації:

«5» 9 балів

«4» 6 бали

«3» 3 бали

«2» 0 балів

Оцінювання самостійної роботи студентів. Самостійна робота студентів, яка передбачена в темі поряд з аудиторною роботою, оцінюється під час поточного контролю теми на відповідному практичному занятті. Засвоєння тем, які виносяться лише для самостійної роботи, контролюється під час підсумкового модульного контролю.

Оцінювання індивідуального завдання. Виконання індивідуального завдання зараховується студенту лише після успішного його захисту на практичному занятті. В залежності від якості виконання та захисту за індивідуальне завдання студент може отримати традиційні оцінки «5», «4» та «3», за які нараховуються відповідно 12, 8 або 4 бали.

Максимальна кількість балів, яку може набрати студент при вивченні тем модуля, розраховується шляхом множення кількості балів, що відповідають оцінці «5» на кількість тем у модулі з додаванням балів за виконання індивідуального завдання. Виходячи з цього, максимальна кількість балів поточної успішності складає – 120 балів, з яких 108 балів отриманих при засвоєнні тем модулю (9 балів помножити на 12 тем) та 12 балів за виконання індивідуального завдання (табл. 8.2).

Мінімальна кількість балів, яку може набрати студент при вивченні тем модуля, розраховується шляхом множення кількості балів, що відповідають оцінці «3» на кількість тем у модулі з додаванням мінімальних балів за виконання індивідуального завдання. Тобто, мінімальна кількість балів поточної успішності, яку повинен набрати студент, щоб бути допущеним до підсумкового модульного контролю, складає 40 балів: 36 балів при засвоєнні тем модулю (3 бали помножити на 12 тем) та 4 бали за виконання індивідуального завдання (табл. 8.2).

Таблиця 8.2