Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Конспеки лекцій з ГДК.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
537.6 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Державний вищий навчальний заклад

«НАЦІОНАЛЬНИЙ ГІРНИЧИЙ УНІВЕРСИТЕТ»

ЗАТВЕРДЖЕНО

Декан ______________ В.В. Слєсарев

«____» ________________ 2011 р.

ФАКУЛЬТЕТ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Кафедра програмного забезпечення комп’ютерних систем

МАТЕРІАЛИ МЕТОДИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

ДИСЦИПЛІНИ

«ГРУПОВА ДИНАМІКА ТА КОМУНІКАЦІЇ»

для студентів напряму

6.050103 «Програмна інженерія»

Дніпропетровськ

ДВНЗ «НГУ»

2011

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Державний вищий навчальний заклад

«НАЦІОНАЛЬНИЙ ГІРНИЧИЙ УНІВЕРСИТЕТ»

ФАКУЛЬТЕТ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Кафедра програмного забезпечення комп’ютерних систем

КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ

з дисципліни

«ГРУПОВА ДИНАМІКА ТА КОМУНІКАЦІЇ»

для студентів напряму

6.050103 «Програмна інженерія»

Дніпропетровськ

ДВНЗ «НГУ»

2011

Конспект лекцій з дисципліни «Групова динаміка та комунікації» для студентів напряму 6.050103 «Програмна інженерія» / О.С.Шевцова – Д.: ДВНЗ «Національний гірничий університет», 2011.– 31 с.

О.С. Шевцова, асистент.

Відповідальний за випуск завідувач кафедри програмного забезпечення комп’ютерних систем, д. техн. наук, проф. М.О. Алексеєв.

Лекція №1

Спілкування. Структура, функції спілкування. Комунікативна сторона спілкування.

Вступ

Людське життя становить із себе багаторівневу систему відносин людини до світу. Вона включає не тільки відношення людини до наочного світу, але і до інших людей, з якими він вступає в прямі і безпосередні контакти, тобто спілкування.

Спілкування. Структура спілкування. Функції спілкування.

Спілкування - це універсальна реальність людського буття, яка породжується і підтримується різноманітними формами людських стосунків. В цій реальності формуються і розвиваються як різні види соціальних відносин, так і психологічні особливості окремої людини.

Різноманітність проявів спілкування з погляду його видів, форм, стратегій, тактик, стилів, засобів, чисельності його функціональних характеристик обумовлено існування в психологічній літературі багатьох різних його класифікацій.

Г.М.Андрєєва пропонує характеризувати структуру спілкування таким чином:

Комунікативна сторона характеризується тим, що між партнерами спілкування відбувається обмін інформацією.

Інтерактивна сторона полягає в організації взаємодії між індивідами, що спілкуються, тобто вони обмінюються не тільки знаннями, ідеями, але й діями.

Перцептивна сторона спілкування означає процес сприйняття і пізнання один одного партнерами зі спілкування і встановлення на цій основі взаєморозуміння. З погляду соціально-культурної здатності спілкування, виділяються також види спілкування: міжособистісне і рольове.

Міжособистісне - це спілкування, яке утворюється на основі тих відносин, на які соціальні норми і правила здійснюють невиразний, опосередкований вплив. У терміні «міжособистісне» акцентується увага на емоційному характері спілкування. Вступаючи в міжособистісне спілкування, люди орієнтуються на свої внутрішні цілі і цінності. Міжособистісне спілкування дає своїм партнерам значну свободу у виборі «режиму» спілкування, в ухваленні рішення про його тривалість.

У рольовому спілкуванні людина не вільна у виборі стратегії своєї поведінки, сприйнятті партнера і самосприйнятті. Це задається їй соціальною позицією, яку вона займає, виконуючи ту або іншу соціальну роль. Рольове спілкування допомагає людям створювати і підтримувати відносини, які побудовані на ділових, формально-соціальних контактах (керівник-підлеглий, покупець-продавець і так далі).

Оскільки спілкування з його формами і способами існування суспільства та окремої людини є повноцінною характеристикою світу людей, то спілкування є полі-функціональним явищем.

Існують дослідження в яких розглядаються такі функції спілкування (А.А.Брудний):

1. інструментальна функція, яка полягає в тому, щоб організувати діяльність шляхом передачі інформації, значущій для виконання дій;

2. синдикативна - функція об'єднання. Завдяки ній зміцнюється спільність між людьми в рамках окремих груп. Об'єднання людей в цьому випадку виступає як передумова для вирішення різних завдань;

3. функція самовираження - орієнтована на контакт індивідів, на їх взаєморозуміння;

4. трансляційна функція - функція передачі конкретних способів діяльності, оціночних критеріїв і програм;

Загалом, підсумковому вигляді

- Спілкування виконує в колективній діяльності людей комунікативно - зв’язуючу роль. Без взаємозв'язків між людьми не могла б відбуватися предметно - перетворююча діяльність. Спілкування зв'язує індивіда зі всім людським родом, соціумом, групою. Без такої взаємодії не могла б скластися суспільство, не може сформуватися особистість.

- Спілкування є найважливішою потребою людини, умовою її нормального існування. Постійна потреба в іншій людині - найважливіша потреба в житті людини будь-якого віку. Психологічне непідтвердження – це покарання, трагедія для особи. Необхідність в позитивному емоційному спілкуванні - афіліація - основна потреба людини. Афіліація - відчуття соціальної підтримки. Ефект афіліації - не сама підтримка, а відчуття, що вона є. Афіліація - потреба в дружбі, любові.