Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
стажування.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
175.62 Кб
Скачать

3.2.3. Праці та її оплати

  1. У відділі праці і заробітної плати ознайомитись, із структурою і категоріями працівників підприємства за поточний рік.

  2. Скласти перелік нормативних документів з нарахуванням заробітної плати.

  3. Скласти список первинних документів з обліку відпрацьованого часу, виробітку і заробітної плати.

  4. Навести приклади використовуваних на підприємстві видів нарахування заробітної плати по основних видах робіт з доплатами, преміями, надбавками і т.д

5.Розподілити заробіток бригади між її членами на основі бригадного наряду на відрядну (акордну) роботу.

6.Скласти по одному примірнику документів, що засвідчують відхилення від нормальних умов роботи, роботу у вихідні і святкові дні тощо.

7.На основі первинних документів та інших даних скласти розрахункову відомість, у якій:

– провести на основі діючого законодавства утримання податку з доходів, відрахувань в Пенсійний фонд, на обов’язкове соціальне страхування, страхування на випадок безробіття, та інші обов’язкові нарахування на заробітну плату.

8.Описати діючий порядок обліку нарахування оплати за період відпустки. 9.На основі нагромаджених даних заповнити відомості 3.4, 3.6, журнал 5А.

3.2.4. Грошових коштів та дебіторської заборгованості.

  1. Ознайомитися з нормативними документами на даній ділянці обліку. Правилами безготівкових розрахунків.

  2. Описати стан збереження готівки в в касі підприємства, періодичності складання звітності, заповнити журнал 1, відомості 1.1, 1.2.

3.2.5. Власного капіталу та забезпечень

1. Описати методику формування статутного і резервного капіталу, навести цифрові дані щодо їх структури. Описати порядок ведення аналітичного обліку статутного капіталу, скласти бухгалтерські проводки шляхом відображення їх у журналі 7.

2. Визначити структуру додаткового капіталу, скласти бухгалтерські проводки на зміни в ньому, зробити записи у відповідному журналі, зняти копії документів, по яких розподілено кошти.

3. Скласти перелік, описати порядок утворення і використання резервів на підприємстві, оформити таблицю.

4. Вказати напрямки використання нерозподіленого прибутку за попередній рік, скласти бухгалтерські записи, заповнити відповідний обліковий регістр.

3.2.6. Довгострокових і поточних зобов'язань

Ознайомитись з нормативними документами якими регламентується порядок відображення в обліку зобов’язань. Прокласифікувати зобов’язання за групами та описати порядок їх оцінки у балансі. Описати порядок документування і відображення в облікових регістрах поточних зобов’язань, зокрема:

– обліку короткострокових позик банку;

    • обліку кредиторської заборгованості за товари , роботи і послуги;

    • обліку заборгованості за розрахунками ( в розрізі видів розрахунків).

Висвітлити особливості обліку і порядок документального оформлення довгострокових зобов’язань, а також порядок розкриття інформації про зобов’язання та забезпечення у примітках до фінансової звітності.