Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
27 тис км.docx
Скачиваний:
17
Добавлен:
04.05.2019
Размер:
1.29 Mб
Скачать

Висновок

На основі вихідних даних проведено уточнюючий технологічний розрахунок станції технічного обслуговування автомобілів, який вказує на ефективну роботу станції при максимальному завантаженні працівників та обладнання. Оптимальною буде СТОА, площею 1653,2 м² та кількістю робочих постів =7, на яких працюватиме 30 робітників.

3. Організація дільниці ремонту паливної апаратури

3.1 Характеристика дільниці ремонту паливної апаратури.

На дільниці ремонту паливної апаратури дизелів виконують роботи з ТО-2 і поточного ремонту приладів систем живлення дизельних двигунів, що зняті з автомобіля.

Прилади систем живлення, які надходять у відділення, підлягають попередньому очищенню і миттю. При виконанні планових заходів з ТО-2 виконують такі роботи: випробовування підкачувальних насосів на подачу та максимальний тиск; перевірку та регулювання паливних насосів високого тиску (ПНВТ) за показниками тиску відкриття нагнітальних клапанів, кута початку подачі палива, кута початку впорскування палива, рівномірності і кількості подачі палива кожною секцією; налагодження регулятора ПНВТ на початок дії та повне припинення подачі палива; випробовування та регулювання форсунок за показниками герметичності, тиску впорскування та якості розпилювання палива; оцінювання якості паливних фільтрів за їх герметичністю та пропускною здатністю.

У випадку неможливості доведення до нормативних значень показників приладів паливної системи дизельних двигунів шляхом регулювання виконуються роботи з поточного ремонту елементів цих приладів. При виконанні поточного ремонту приладів системи живлення проводять їх розбирання, миття у відфільтрованому гасі, промивку внутрішніх порожнин дизельним паливом, продувку та очищення деталей волосяними йоржиками, м'якими металевими щітками, притирання прецизійних пар, відновлення і шліфування торців, фасок і тертьових поверхонь, заміну непридатних деталей, складання приладів та інші роботи. Після поточного ремонту складені прилади підлягають попередній обкатці (припрацюванню) на стендах та детальній перевірці і регулюванню основних показників їх роботи.

Прилади направляються в дільницю паливної апаратури після виявлення в них дефектів на постах діагностування чи під час огляду на ділянках технічного огляду та поточного ремонту.

Технологічний процес (рис. 3.1) поточного ремонту агрегатів системи живлення автомобілів здійснюється в наступному порядку:

Після зняття приладів системи живлення з автомобіля прилади поставляються у цех дільниці ремонту паливної апаратури, де в першу чергу попадають на мийку для очистки від зровніщніх забруднень.

Після зовнішньої очистки прилади потрапляють на стенди, де відповідно з технологічними картами прилади системи живлення діагностуються.

У випадку якщо насос чи форсунка несправні, вони розбирають на окремі деталі та після чого поступають в мийку,де акуратно очищаються від всіх можливих забруднень та просушують.

Чисті деталі піддають дефектуванню, в процесі якого виявляють необхідність ремонту або заміни складових деталей приладу.

На збирання поступають справні та відремонтовані деталі, а також нові деталі зі складу запасних частин.

Прилади системи живлення збираються на спеціальних стендах.

Їх контроль, випробування та регулювання проводиться на спеціалізованих стендах згідно карт з параметрами наданих виробником.

Після монтування навісного обладнання, пломбування направляють на стелажі готової продукції чи безпосередньо на дільницю поточного ремонту чи діагностування для встановлення їх на автомобіль.

Зняття і установка на постах ПР і діагностування

Зняття і установка на постах ТО

Зовнішня очистка

Контроль, регулювання

Розбирання

Мийка

Контроль і сортування

Забраковані деталі

Відремонтовані деталі

Нові вузли і деталі

Складання приладу

Випробування і регулювання

Рис 3.1 Схема організації техтогогічного процесу робіт на дільниці

ремонту паливної апаратури

3.2. Технологічний розрахунок дільниці ремонту паливної апаратури

Визначення трудомісткості робіт на дільниці по ремонту

паливної апаратури

де Т - річний фонд трудомісткості, люд-год; - відсоток трудомісткості робіт на дільниці по ремонту паливної апаратури ( =10%).

Тпа = 5162,4 люд-год

Визначення кількості робітників на дільниці по ремонту паливної апаратури

Рпа=

де Тпа - трудомісткість робіт на дільниці по ремонту ходової частини, люд-год;

Фі - ефективний фонд часу на дільниці по ремонту паливної апаратури (Фі= 1830 год); - коефіцієнт кількості( =1,05).

Рпа= 2,68

Приймається кількість робітників на дільниці по ремонту паливної апаратури

Рпа =3 чол.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]