Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
labexcel1_ua_FBI.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
504.32 Кб
Скачать

2

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ,

МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ХЕРСОНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА МІЖНАРОДНОГО МАРКЕТИНГУ І МЕНЕДЖМЕНТУ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до проведення лабораторних робіт з теми

«Табличний процесор Excel for Windows»

дисциплін «Основи інформатики

та прикладної лінгвістики» і

«Інформаційні системи та технології»

Лабораторна робота №1

«Основні елементи електронної таблиці»

Херсон 2012

Методичні вказівки до проведення лабораторних робіт з теми «Табличний процесор Excel for Windows» дисциплін «Основи інформатики та прикладної лінгвістики» і «Інформаційні системи та технології» для студентів напрямів 6.030601 «Менеджмент» та 6.020303 «Переклад». Лабораторна робота №1 – «Основні елементи електронної таблиці»/ О.Є.Огнєва, О.Ф.Рогалський, Ф.Б.Рогальський. – Херсон: ХНТУ, 2012. – 21 с.

Рецензент:

Дурман М.О., к.т.н.,

доцент кафедри інформатики та КТ

ЗАТВЕРДЖЕНО на засіданні кафедри міжнародного маркетингу і менеджменту, протокол №____ від ___________

Завідувач кафедри

_____________ К.Е.Н., доцент і.Ю.Вольвач

Відповідальний за випуск

О.Ф. Рогальський, к.е.н., доцент,

завідувач секції Інформаційного менеджменту кафедри Міжнародного маркетингу і менеджменту

Основні елементи електронної таблиці excel

1. Теоретична частина

Для обробки інформації, що представлена у вигляді таблиць, застосовується програмне забезпечення, яке називають табличними процесорами або електронними таблицями. До найвідоміших табличних процесорів відносять SuperCalc, Lotus 123, QuattroPro, Microsoft Excel тощо.

Microsoft Excel (надалі просто – Excel) – нині основний засіб, що використовується для обробки й аналізу цифрової інформації засобами обчислювальної техніки. Хоча електронні таблиці в основному пов'язані із числовими або фінансовими операціями, вони також можуть використовуватися для аналізу даних, надаючи користувачеві великі можливості з автоматизованої обробки даних.

Excel дозволяє виконувати складні розрахунки, в яких можуть використовуватися дані, розташовані в різних областях електронної таблиці й пов'язані між собою певною залежністю. Для виконання таких розрахунків в Excel існує можливість вводити різні формули в комірки (клітки) таблиці. Excel виконує обчислення й відображає результат в комірці з формулою. Доступний діапазон формул – від простого додавання й віднімання до фінансових і статистичних обчислень.

Важливою особливістю використання електронної таблиці є автоматичне перерахування результатів при зміні значень комірок. Excel, наприклад, можна використовувати для виконання фінансових розрахунків, обліку й контролю кадрового складу організації й т.д. Excel також може будувати й обновляти графіки, засновані на введених числах.

Файл, з яким працює Excel, називається книгою. Книга, як правило, складається з декількох робочих листів, які можуть містити таблиці, тексти, діаграми, малюнки.

Книга є хорошим організаційним засобом. Наприклад, можна в одній книзі зібрати всі документи (робочі листи), що ставляться до певного проекту (завдання), або всі документи, які виконуються одним виконавцем. Основа робочого листа (рис.1) являє собою сітку з рядків і стовпців. Комірка утворюється перетинанням рядка й стовпчика. Виділена мишею комірка (комірки) називається активною(на рис.1 активна комірка виділена рамкою).

Рис.1. Елементи таблиці

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]