Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекция. Международное гуманитарное право.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
140.29 Кб
Скачать

Глава 1. Перехiднi положення

Стаття 32. На всiх працiвникiв Товариства, якi працюють за трудовим договором у системi Товариства, поширюється законодавство України про працю, соцiальне забезпечення i соцiальне страхування.

Стаття 33. Правове регулювання вiдпусток працiвникiв Товариства здiйснюється згiдно з законодавством. Медичнi працiвники патронажної служби Товариства мають право на щорiчнi додатковi вiдпустки за роботу в шкiдливих i важких умовах працi та за особливий характер працi. Порядок надання таких вiдпусток, їх тривалiсть та умови оплати встановлюються Кабiнетом Мiнiстрiв України.

Стаття 34. Товариство самостiйно вирiшує питання визначення умов та оплати працi працiвникiв органiв та мiсцевих органiзацiй Товариства, якi працюють за трудовими договорами (угодами, контрактами), та заохочення добровольцiв згiдно з законодавством про оплату працi.

З керiвниками структурних пiдроздiлiв та iншими вiдповiдальними працiвниками Товариства укладаються трудовi договори у формi контракту вiдповiдно до Кодексу законiв про працю України та Статуту Товариства.

Стаття 35. Товариство, його органи та мiсцевi органiзацiї надають пiдтримку органам державної влади та органам мiсцевого самоврядування в розповсюдженнi серед населення текстiв Женевських конвенцiй 1949 року про захист жертв вiйни та Додаткових протоколiв до них 1977 року, в поширеннi знань про мiжнародне гуманiтарне право.

Стаття 36. Товариство може бути лiквiдоване вiдповiдно до законодавства, Статуту Товариства та з урахуванням особливостей, передбачених статтею 28 цього Закону.

Стаття 37. Державний контроль за дiяльнiстю Товариства, в тому числi i порядком використання ним майна та видiлених державою бюджетних коштiв, здiйснюється органами виконавчої влади вiдповiдно до їх компетенцiї.

Глава 2. Прикiнцевi положення

1. Цей Закон набирає чинностi з дня його опублiкування.

2. До приведення законодавства у вiдповiднiсть iз цим Законом нормативно-правовi акти застосовуються у частинi, що не суперечить цьому Закону.

3. Кабiнету Мiнiстрiв України у шестимiсячний строк:

- подати та розгляд Верховної Ради України пропозицiї щодо приведення законiв України у вiдповiднiсть iз цим Законом;

- привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цим Законом;

- забезпечити перегляд i скасування мiнiстерствами та iнтими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актiв, що суперечать цьому Закону;

- забезпечити прийняття нормативно-правових актiв, передбачених цим Законом.

Президент України Л. КУЧМА

м. Київ 28 листопада 2002 року № 330-IV

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]