Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекция. Международное гуманитарное право.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
140.29 Кб
Скачать

Глава 3. Власнiсть товариства.

ГОСПОДАРСЬКА ДIЯЛЬНIСТЬ ТОВАРИСТВА

Стаття 21. Товариство як юридична особа має право виступати учасником цивiльно-правових вiдносин, може вiд свого iменi набувати i здiйснювати майновi та немайновi права, бути позивачем i вiдповiдачем у судi вiдповiдно до законодавства.

Товариство вiдповiдає за своїми зобов’язаннями в межах належних йому коштiв та iншого майна.

Створенi Товариством органи та мiсцевi органiзацiї вiдповiдають за своїми зобов’язаннями в межах коштiв та iншого майна, переданого їм Товариством.

Стаття 22. Товариство може мати у власностi кошти, вiдокремлене та iнше майно, необхiднi для здiйснення його статутної дiяльностi.

Товариство набуває право власностi на кошти та iнше майно, переданi йому засновниками, членами Товариства, органами державної влади, органами мiсцевого самоврядування, набутi вiд вступних та членських внескiв, пожертвуванi чи переданi фiзичними i юридичними особами, громадськими, релiгiйними органiзацiями, а також на майно, придбане за власнi кошти чи на iнших пiдставах, не заборонених законодавством.

Стаття 23. З метою виконання своїх статутних завдань Товариство, його органи та мiсцевi органiзацiї можуть здiйснювати необхiдну господарську дiяльнiсть шляхом створення госпрозрахункових установ та органiзацiй iз статусом юридичної особи, а також заснування пiдприємств у порядку, встановленому законодавством.

Прибутки, одержанi пiдприємствами, установами та органiзацiями, якi перебувають у власностi Товариства, його органiв та мiсцевих органiзацiй, використовуються виключно на виконання статутних завдань Товариства, враховуючи адмiнiстративно-господарськi витрати, пов’язанi з дiяльнiстю Товариства, його органiв та мiсцевих органiзацiй.

Стаття 24. Товариство, його органи та мiсцевi органiзацiї, а також створенi (заснованi) ним пiдприємства, установи та органiзацiї зобов’язанi вести оперативний та бухгалтерський облiк, статистичну звiтнiсть вiдповiдно до законодавства, зареєструватись у встановленому порядку в органах державної податкової служби. Зазначенi юридичнi особи облiковують кошти для господарської дiяльностi (як в нацiональнiй, так i в iноземнiй валютi) на окремих банкiвських рахунках.

Стаття 25. Право власностi вiд iменi Товариства здiйснюють його вищi статутнi органи в порядку, передбаченому цим Законом та Статутом Товариства.

Стаття 26. Товариство має право отримувати у порядку спадкування або як дарунок рухоме i нерухоме майно, а також кошти (активи) вiд юридичних та фiзичних осiб України, iноземних держав та мiжнародних органiзацiй.

Стаття 27. Все рухоме та нерухоме майно, а також активи, якi належать Товариству на правi власностi згiдно з Статутом Товариства та законодавством, використовуються виключно Товариством або за його дорученням його органами та мiсцевими органiзацiями.

Майно та кошти Товариства, його мiсцевих органiзацiй та створених (заснованих) ними пiдприємств, установ, органiзацiй без згоди Товариства не можуть бути вилученi чи розподiленi, крiм випадкiв та у порядку, встановлених законом.

Стаття 28. Кошти та iнше майно Товариства, його органiв i мiсцевих органiзацiй, створених (заснованих) Товариством пiдприємств, установ, органiзацiй у разi їх лiквiдацiї не можуть перерозподiлятися мiж членами Товариства. Такi майно та кошти використовуються Товариством за рiшенням його статутних органiв виключно для виконання визначених Статутом Товариства цiлей, а у випадках, передбачених законом, спрямовуються в доход держави.

Роздiл III. ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ ВИМОГ ЦЬОГО ЗАКОНУ

Стаття 29. За порушення вимог цього Закону особи несуть вiдповiдальнiсть згiдно з законом.

Стаття 30. Службовi i посадовi особи та громадяни, виннi в порушеннi прав i свобод громадян — членiв Товариства, несуть встановлену законом адмiнiстративну або кримiнальну вiдповiдальнiсть.

Стаття 31. Товариство, його органи i мiсцевi органiзацiї та їх члени (працiвники та добровольцi) у разi порушення ними Конституцiї України, цього та iнших законiв несуть вiдповiдальнiсть вiдповiдно до законодавства та Статуту Товариства.

Вiдповiдно до цього Закону та у порядку, встановленому Статутом Товариства, з’їзд, Правлiння, Президiя Правлiння Товариства можуть достроково припинити повноваження створених ними органiв та мiсцевих органiзацiй Товариства, органiзацiй та заснованих ними пiдприємств, а також призначених чи обраних ними осiб (працiвникiв та добровольцiв) у разi порушення ними законодавства.

Роздiл IV. ПЕРЕХIДНI ТА ПРИКIНЦЕВI ПОЛОЖЕННЯ

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]