Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод. по курс. раб., 2010.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
251.9 Кб
Скачать

2.9. Додатки

Вихідний фактичний матеріал, громіздкі таблиці, таблиці допоміжних економічних розрахунків, ілюстрації допоміжного характеру, форми статистичної та фінансової звітності, розрахунки окремих показників на ЕОМ та інше слід розміщувати у додатку.

Додатки оформлюють як продовження курсової роботи на наступних її сторінках і кожний такий додаток повинен починатися з нової сторінки.

Додатки до курсової роботи оформлюють таким чином: у правому верхньому куті аркуша з прописної букви пишуть слово «Додаток» та вказують його порядковий номер (знак «№» перед цифрою не ставиться), наприклад, «Додаток 1». Послідовність розміщення додатків визначається порядком появи посилань на них у тексті курсової роботи. Нумерація додатків здійснюється арабськими цифрами наскрізне підряд від першого до останнього. Обсяг додатку не регламентується. Усі додатки повинні мати заголовки, які відображають зміст наведеної інформації.

Оформлена відповідно до сформульованих вимог та повністю скомплектована курсова робота має бути зброшурована, обов'язково підписана автором з вказівкою числа, місяця та року остаточного її завершення.

3. Підготовка до захисту та захист курсової роботи

Строк подання курсової роботи на рецензування визначає кафедра. Роботу рецензує викладач - керівник курсової роботи. У рецензії (див. дод. 6) відзначаються позитивні сторони і недоліки роботи, вказується, допущена чи не допущена вона до захисту. Роботи, які не відповідають установленим вимогам, повертаються на доопрацювання. Робота з незадовільною оцінкою підлягає переробленню протягом терміну, встановленого кафедрою.

За результатами виконання курсової роботи студент отримує попередню оцінку за стобальною шкалою, передбаченою кредитно-модульною системою навчання, та шкалою балів, еквівалентною чотирибальній шкалі («відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно») (див. табл. 1).

Таблиця 1

Загальна шкала оцінювання виконання курсової роботи відповідно оцінкам за національною шкалою та шкалою ECTS

Підсумкова кількість балів

Оцінка за національною шкалою

Оцінка за шкалою

ECTS

Визначення

90 -100

5 (відмінно)

А (відмінно)

Найвищу оцінку отримує студент, у якого акуратно і правильно оформлена курсова робота, вона має цільову спрямованість, містить практичний результат і глибокий аналіз питань обраної теми, висновки про позитивні моменти, а також недоліки і пропозиції щодо удосконалення об’єкту дослідження.

85 – 89

4 (добре)

В (дуже добре)

Оцінку вище середнього стандарту одержує студент за роботу, у якій виконані всі зазначені вимоги, але є деякі недоліки методичного характеру, недостатньо аргументовані висновки й пропозиції. Робота має бути виконана правильно й акуратно.

75 – 84

С (добре)

Загалом добрі знання та навички. Але мають місце помилки у розрахунках, недостатньо повно сформульовані висновки.

65 -74

3 (задовільно)

D (задовільно)

Пристойно, але із значними недоліками при формулюванні основних положень та проведенні розрахунків.

60-64

E (достатньо)

Відповідає мінімальним вимогам, в загалі питання роботи розкриті поверхово, більшість з них потребує уточнення.

35-59

2 (незадовільно)з можливістю доопрацювання та повторного захисту

FX

Недостатньо: курсова робота не відповідає встановленим вимогам, необхідно її доопрацювати і повторно захистити

1-34

2 (незадовільно)

з можливістю повторного

виконання та захисту

F

Курсова робота за змістом і формою не відповідає встановленим вимогам, необхідно повторно виконати роботу.

0

Не виконано

Не виконано

Курсова робота не пред’явлена зо захисту.

Для визначення об’єктивності оцінки роботи студента рекомендовано дотримуватися шкали розподілу балів за основними елементами структури роботи (див. табл. 2):

Таблиця 2