Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод. по курс. раб., 2010.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
251.9 Кб
Скачать

1.3. Етапи виконання курсової роботи

Виконання курсової роботи в процесі написання, оформлення та захисту складається з таких етапів:

1. Вибір теми та призначення керівника курсової роботи.

2. Видача завдань до курсової роботи, визначення її структури та об’єктів дослідження.

3. Вивчення об’єктів дослідження, збирання та аналіз статистичної, економічної, аналітичної та іншої інформації.

4. Складання плану курсової роботи та строків її виконання.

6. Підготовка та написання курсової роботи.

7. Оформлення курсової роботи.

8. Подання готової роботи на кафедру.

9. Захист курсової роботи членам комісії.

Тематика курсових робіт розробляється та затверджується кафедрою економіки та права. Тему курсової роботи студент обирає самостійно, керуючись її актуальністю, зацікавленістю у розробці саме цієї проблеми, можливістю використання відповідної статистичної інформації, збирання фактичного матеріалу на конкретному об’єкті дослідження та наявністю власних наробок.

Теми курсових робіт в одній навчальній групі не повинні дублюватися.

Завідувач кафедри затверджує обрані студентами теми по кожній групі. Виконання курсової роботи здійснюється під керівництвом наукових керівників філії.

Відповідно до обраної теми керівник видає студенту завдання для курсової роботи.

Інформацію щодо написання курсової роботи, конкретизації мети, завдань дослідження, використання літератури, техніки збору та обробки фактичного матеріалу студент отримує від наукового керівника у дні консультацій, що проводяться не рідше одного разу на тиждень.

Завершену та оформлену курсову роботу виконавець подає на кафедру для рецензування у встановлені строки.

2. Правила оформлення курсової роботи

2.1. Загальні вимоги

Перед виконанням курсової роботи студенти знайомляться із загальними вимогами до її оформлення, що дозволить уникнути істотних подальших помилок і доробок.

Правила оформлення курсових робіт передбачають єдиний порядок написання та розміщення тексту, таблиць, графіків, рисунків, додатків тощо.

Курсова робота має бути стилістично та технічно грамотно оформлена.

Завершена робота комплектується у такій послідовності: титульний аркуш, завдання на курсову роботу, зміст, вступ, основна частина, висновки, список використаної літератури, додатки.

Курсова робота починається з титульного аркуша, який містить інформацію про виконавця: прізвище, ім'я, по батькові студента, тему роботи тощо. (Зразок складання титульного аркушу курсової роботи наведено у дод. 2).

Текстова частина роботи виконується на комп’ютері (шрифтом «Times New Roman», кегль 14, полуторним інтервалом) переважно українською мовою. Текст друкується тільки на одному боці аркуша білого паперу формату А4 (210х297 мм) з виділенням полів: ліве, верхнє і нижнє - 20 мм, праве - 10 мм. Жирний шрифт в курсовій роботі не використовується.

Курсова робота має бути написана чіткою і професійною мовою без орфографічних і синтаксичних помилок у тексті та арифметичних неточностей у таблицях і розрахунках. Зміст роботи не слід викладати занадто довгими реченнями тому, що ясність і доступність написаного є гідністю роботи студента і свідчать про оволодіння ним суттю досліджуваної проблеми.

При першому згадуванні в тексті назв іноземних фірм, маловідомих прізвищ або географічних назв їх пишуть як в українській (російській) транскрипції, так і мовою оригіналу (в дужках).

Скорочення слів у тексті роботи та ілюстраціях до неї, крім загальновизнаних абревіатур, не допускається.

Текст основної частини поділяють на розділи та підрозділи. Розділи та підрозділи повинні мати змістовні заголовки. Заголовки структурних частин курсової роботи друкують великими літерами симетрично до тексту («ЗМІСТ», «ВСТУП», «РОЗДІЛ», «ВИСНОВКИ», «СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ», «ДОДАТКИ»); заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Переноси слів у заголовках не допускаються. Крапки наприкінці заголовків не ставляться. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою. В кінці останнього речення заголовку крапку не ставлять. Заголовки пунктів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу в розрядці в підбір до тексту. В кінці заголовка, надрукованого в підбір до тексту, ставиться крапка.

Відстань між заголовком розділу та наступним текстом повинна дорівнювати 2 інтервалам, а між заголовком пункту (підрозділу) і текстом – 1 інтервал.

Кожний розділ курсової роботи треба починати з нової сторінки.