Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lab_2._2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
103.94 Кб
Скачать

2. Індивідуальне завдання

2.1. Зареєструвати в базі даних ПТК “ІСАОД-Банк” клієнта – юридичну особу і сформувати в підсистемі “Клієнти” його юридичну справу за індивідуальними вхідними даними. Для виконання завдання підготувати такі вхідні дані:

  1. Повна назва підприємства.

  2. Поштова адреса.

  3. Дата реєстрації в держадміністрації.

  4. Дата реєстрації в податковій інспекції.

  5. Код ЄДРПОУ (8знаків)

  6. Адміністрація клієнта (П.І.Б., паспортні дані керівника та гол. бухгалтера, ідентифікаційний код (12 знаків).

  7. Ознака інсайдера.

  8. Форма власності.

  9. Інституційний сектор економіки.

  10. Вид економічної діяльності.

2.2. Сформувати та роздрукувати список клієнтів – юридичних осіб, зареєстрованих в базі даних ПТК “ІСАОД-Банк”.

3. Послідовність виконання лабораторної роботи

3.1. Ознайомитися з теоретичними аспектами теми лабораторної роботи, визначитися з сутністю індивідуального завдання.

3.2. Підготувати вхідні дані.

3.3 Сформувати в підсистемі “Клієнти” юридичну справу клієнта за підготовленими вхідними даними.

3.4. Оформити звіт з додатком роздрукованої довідки.

4. Порядок виконання індивідуального завдання

4.1. Після завантаження пакета “ОДБ” увійти в пункт меню: «Клієнти» «Юридичні особи».

Вам буде пред'явлений екран перегляду списку клієнтів. Для реєстрації нового клієнта натисніть клавішу «F5». Вибір цього режиму відкриває перед вами екран, призначений для формування нового запису.

При реєстрації нового клієнта заповнюються наступні поля:

Рег.номер":

Реєстраційний номер клієнта в базі даних ОДБ. - Підтверджуєте по <Enter> запропонований поточний номер Клієнта або вводите інший номер. При виборі методу вводу реєстраційного номера клієнта користуйтеся вказівками викладача.

Код ОКПО":

Вводите код клієнта за ЄДРПОУ. Наявність цього реквізити (код клієнта за ЄДРПОУ) перевіряється програмою на відповідність.

постійний/тимчасовий":

Поле встановлює ознаку тимчасової реєстрації клієнта в ДПІ, тобто тимчасовий або постійний код ЄДРПОУ; значення поля вибирається клавішею <Пробел>. – Вибираєте варіант: “постійний”.

Дата Рег.":

Дата реєстрації в держадміністрації.

Краткое наимен":

Скорочене найменування Клієнта.

Полное наимен":

Повне найменування Клієнта.

Почтовый адрес"

Адреса, за якою зареєстрований Клієнт.

Нал.Инспекция":

Код податкової інспекції. Для вибору з довідника натискаєте <F2>, у вікні для контекстного пошуку вводите перші символи найменування податкової адміністрації (враховуючи юридичну адресу клієнта ), натискаєте <Enter> -> буде запропонований список податкових органів, вибираєте потрібний і натискаєте <Enter>. При цьому в поле переноситься обраний код.

Дата Рег.":

Дата реєстрації в податковій адміністрації.

Комментарий"

Довільна інформація про Клієнта;

"Руководство":

У цьому полі потрібно натиснути клавішу <F4>; на екрані розкриється вікно "Администрация Клиента", у якому вводиться/редагується інформація про керівництво підприємства.

У цьому вікні можна вводити нову, раніше не введену інформацію, і/або редагувати вже наявну інформацію (по клавіші <F7>).

Після введення Досьє для даної Особи (тільки для полів "Керівник" і "1-й Зам.") з'являється наступна форма введення, що пропонує ідентифікувати реальну посаду Керівника і його Заступника.

"Код ОКПО вишестоящей организации"

Використовується підсистемою "Банк-Клієнт" у тому випадку, якщо дана організація підпорядкована якій-небудь вищестоящої організації і необхідно посилати контрольну виписку по даній організації в каталог вихідної інформації старшої організації.

Поля:"Уставний Фонд","Код Валюты", "Учредители” – не є обов'язковими до заповнення.

"Осн. ЛС наш":

У полі визначається: чи має Клієнт поточний рахунок у нашому банку (значення поля 1) або в іншому банку (значення поля 0). Якщо Клієнт наш (тобто поточний рахунок у нашому банку), то в полі "МФО" автоматично проставляється МФО нашого банку. Якщо ж Клієнт "чужий" (тобто в нашому банку в нього відкритий, наприклад, депозитний рахунок або позичковий рахунок), то перед заповненням поля "Основного Рахунка" необхідно заповнити поле "МФО" - МФО того банку, у якому "чужий" клієнт тримає свій поточний рахунок.

"Основной ЛС":

У полі вказується поточний рахунок Клієнта. – Ця інформація буде введена Вами в режимі “корегування” після відкриття клієнту рахунку, якщо не буде проставлена автоматично.

"Вал."<дд/мм/гггг>

Код валюти основного рахунку і дата відкриття основного особового рахунку.

"Основной Ответисп.":

Поле заповнюється автоматично в тому випадку, якщо у Клієнта основний особовий рахунок в іншому Банку, а Додатковий ОР - у нашому Банку (поле довідкове).

Канал pепл.":

Код каналу реплікації. Проставляється в БД банку в тому випадку, якщо в банку є безбалансові відділення (Агентства) і даний Клієнт обслуговується в Агентстві.

"МФО", "Дополнит.ЛС":

МФО банка і номер додаткового особового рахунка. Поля використовуються при формуванні звітності і в підсистемі "Банк-Клієнт".

"Факс":

Не є обов'язковим до заповнення.

У підвалі форми введення знаходиться група полів: («Код потока», «Рег.N по каналу Б-Кл.», «Дата ночала работи», «Формат обмена»), що забезпечує зв'язок Клієнта з Банком по каналу Банк-Клієнт. Заповнюються при наявності такого зв'язку.

Після введення полів запишіть інформацію в БД по клавіші <F8>. Після чого Вам буде запропонований екран для введення додаткової інформації про Клієнта.

Примітка. Перед записом інформації в БД необхідно пред’явити заповнений екран викладачу для проміжного контролю.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]