Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Program_Azia_II.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
155.14 Кб
Скачать

Тема 3-4. Середньовічна Японія. (4 год.)

Розклад первіснообщинного ладу і утворення союзу Ямато. Формування ранньокласового суспільства. Сога і Сумераги. Особливості виникнення феодальних стосунків. Проникнення буддизму і синтоїзм. Переворот Тайка. Три періоди реформ. Японська державність і вплив Китаю. Надільна система. Еволюція форм земельної власності. Особливості державного ладу. Фудзівара при владі. Нарська монархія. Діяльність Ода Нобунаги і Тойотомі Хидейосісі. Токугавський сьогунат. Правління інсей. Поява європейців біля берегів Японії і початок розповсюдження християнства. Самоізоляція країни та її наслідки.

Тема 5. Корея. (2 год.)

Ранньофеодальні держави на території Корейського півострова. Силла. Пекче. Когурьо. Корейсько-китайські війни. Феодальна уособиця і утворення єдиної централізованої держави Корьо.

Тема 6-7. Великий степ у середні віки. (4 год.)

Центральна і Східна Азія в ХІІ ст. Рівень соціально-економічного розвитку монгольських племен. Об'єднання кочових монгольських племен, проголошення Темучина Чінгіз-ханом. Монгольські завоювання. Монгольська держава – розквіт могутності в середині ХІІ століття. Занепад. Підкорення Монголії маньчжурами.

Практичне заняття №2. Монгольська імперія. (2 год.)

Змістовний модуль №2 «Арабська цивілізація в період середньовіччя. Поширення ісламу. Османська імперія»

Тема 8. Араби в період середньовіччя. (2 год.)

Племена Аравії в V-VI ст. Кочівники і землероби. Міста. Перші державні утворення (Маїн, Саба, Набатія, Химяар, Лахм) і їх роль в становленні арабської державності. Релігійна ситуація в Аравії. Виникнення ісламу і його соціальна роль. Арабська ранньофеодальна держава і її особливості. Причини і наслідки арабських завоювань.

Практичне заняття №3. Араби в період середньовіччя. (2 год.)

Тема 9. Арабо-мусульманський халіфат. (2 год.)

Арабський халіфат за правління перших (праведних) халіфів. Халіфат Омейядів (Дамаський халіфат). Халіфат Аббасидів (Багдадський халіфат). Арабський халіфат і управління завойованими територіями. Соціально-економічні процеси в арабському суспільстві. Виникнення течій в ісламі (суніти, шиїти, хариджити).

Тема 10-11. Османська імперія. (4 год.)

Виникнення держави турків-османів. Формування Османської держави та турецькі завоювання XIV ст. Навала Тимура та її наслідки для турецької держави. Створення Османської імперії. Османська імперія в епоху могутності. Ослаблення та занепад Османської імперії.

Практичне заняття 4-5. Османська імперія. (2 год.)

Тема 12. Східна Африка в період середньовіччя. (2 год.)

Передумови зародження держави Аксум. Соціально-економічні особливості регіону. Середньовічна Нубія. Ефіопське царство. Основні аспекти культури східно-африканського регіону

Тема 13. Середньовічний Судан. (2 год.)

Географічні і природнокліматичні умови Західного Судану на початку середніх віків. особливості політичного та соціально-економічного розвитку Царства Гана та Малі. Держава Сонгай. Центральний Судан на світанку середньовіччя. Середньовічний Судан та його роль в розвитку міжнародних торгівельних шляхів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]