Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4_kurs.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
63.49 Кб
Скачать

4 Курс Анотація дисципліни "інформаційні технології віртуальних організацій"

1. Мета дисципліни.

Метою дисципліни "Інформаційні технології віртуальних організацій" є допомогти студентам здобути теоретичні та практичні знання з використання інформаційних систем і технологій для створення віртуальних офісів та організацій, з теорії і практики організації телероботи у сучасній компанії. Для вивчення дисципліни необхідні базові знання з таких дисциплін як: "Інформатика та комп’ютерна техніка", "Проектування інформаційних систем баз і сховищ даних".

2. Перелік знань і умінь.

В результаті вивчення дисципліни студент повинен знати:

- теоретичні основи створення інформаційних систем для віртуальних організацій.

Він повинен вміти:

- використовувати сучасні програмні засоби розробки систем для віртуальних організацій;

- використовувати сучасні технології при створенні систем для віртуальних організацій.

3. Сфера реалізації.

Набуті знання та уміння є основою для освоєння та створення інформаційних систем в організаціях, що займаються електронним бізнесом, або мають підрозділи електронного бізнесу/електронної комерції :

- при виконанні функціональних обов’язків працівників та керівників підрозділів електронного бізнесу/електронної комерції компанії;

- при небхідності атоматизованого рішення нових задач і функцій, які пов’язані з електронним бізнесом, створенням віртуальної організації чи участю в такій організації;

- при оцінці ефективності функціювання систем електронного бізнесу та віртуальних організацій, виробленні пропозицій по їх удосконаленню та розвитку.

4. Зміст дисципліни.

Основні поняття віртуальних організацій.

Технології розробки web-додатків (HTML, JavaScript, PHP, Java, XML).

Технології інтеграції розподілених web-додатків - CORBA, web-сервіси та ін.

СКБД для віртуальних організацій.

Технології і системи керування знаннями віртуальної організації (RDF, OWL).

Технології програмних агентів.

Технології підтримки групової діяльності: системи документообігу, ГСППР, workflow-системи.

Технології електронного обміну даними: електронна пошта та телеконференцзв’язок для віртуальних організацій.

CALS - технології у віртуальних організаціях.

Безпека віртуальних організацій.

Приклади віртуальних організацій.

5. Викладацький склад.

Козак І.А., канд.екон.наук, доц., Мелащенко О.Б., ст.викл..

6. Основна література.

- Козак І.А. Інформаційні технології віртуальних організацій: навч.посібник. – К.: КНЕУ, 2005.- с. 380.

- Козак І.А., Мелащенко О.Б. Інформаційні технології віртуальних організацій: навч.-метод. пос. для сам. вивч. дисц. – К.: КНЕУ, 2005.- с. 210.

АНОТАЦІЯ дисципліни

“Прогнозування соціально-економічних процесів”

1. Мета опанування дисципліни: засвоєння основних методів і моделей прогнозування соціально-економічних процесів та набуття практичних навичок їх застосування. У системі формування ринкових механізмів зростає необхідність у прийнятті стратегічних й оперативних правильних рішень. Основою для здійснення ефективного управління є соціально-економічне прогнозування, покликане виявити загальні перспективи еволюції, тенденції організаційно-структурного розвитку, забезпечити збалансованість короткострокових і довгострокових програм.

Тривалість викладання дисципліни - 144 год., кредити ECTS – 4,0. Рекомендований семестр – 7. Форми та методи навчання такі: лекції, практичні заняття, лабораторні роботи з використанням ситуаційних, розрахунково-аналітичних завдань.

2. Перелік компетенцій, яких набуде студент після опанування даної дисципліни: знатимуть роль соціально-економічного прогнозування, його основні принципи і функції; сучасні підходи до прогнозування макро- і мікроекономічних процесів; фінансово-кредитних відношень, соціальної сфери, комплексного соціально-економічного розвитку країни; вмітимуть: аналізувати інформаційну базу прогнозування, тенденції та причинно-наслідкові зв’язки у економіці, адекватно використовувати сучасні методи і моделі прогнозування показників національної економіки; оцінювати ефективність методів та результатів прогнозу. Завдяки використанню на практичних заняттях сучасних пакетів спеціалізованих програм, методи прогнозування набувають доступності й наочності, а користувач звільняється від усієї чорнової роботи і на його долю залишається дослідницька творча робота: постановка задачі, вибір методу аналізу й прогнозу, оцінка якості побудованих моделей, кваліфікований аналіз результатів прогнозування.

3. Сфера реалізації набутих знань і умінь в майбутній професії. Вивчення дисципліни спричинене практичною потребою фахівців у кількісних оцінках ймовірності розвитку соціально-економічних процесів у будь-якій царині економічної діяльності. Набуті знання уможливлюють, з одного боку, з'ясування перспективи найближчого або віддаленого майбутнього, а з іншого - розроблення оптимальних програм та планів економічного і соціального розвитку країни, спираючись на складений прогноз й оцінку можливих наслідків прийнятих рішень.

4. Зміст дисципліни, що пропонується для вивчення студентами, за модулями і темами: соціально-економічні процеси країни як об’єкт прогнозування; моделі соціально-економічного прогнозування; попередній аналіз даних та вибір методу прогнозування; критерії визначення якості прогнозу.

5. Викладацький склад: Присенко Г.В., к.т.н., доцент; Білань М. М., асистент.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]