Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4_kurs.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
63.49 Кб
Скачать

Анотація дисципліни Економіка та організація інформаційного бізнесу

  1. Метою є формування у студентів теоретичних знань та практичних навичок з економіки та організації інформаційного бізнесу.

  2. Після опанування дисципліни студент набуде вмінь правильно аналiзувати мету, задачi та практику органiзацiї iнформаційного обслуговування об’єктів управлiння з рiзних точок зору: адміністрації, менеджменту, персоналу, користувачів тощо; навчити студентів економiчно грамотно обгрунтовувати доцiльнiсть створення тiєї чи iншої органiзацiйної форми iнф бiзнесу.

  3. Сферою реалізації набутих при вивченні дисципліни знань та вмінь є ; вирішувати коло питань, що стосуються органiзацiї або створення iнформаційної фiрми, економiки iнформаційної сфери, управлiння фiрмою, маркетингу iнформацiйних продуктiв та послуг.

  4. Зміст дисципліни за модулями і темами:

Інформаційна економіка. Перехід до інформаційного суспільства. Інформаційна політика промислово розвинених країн світу. Інформаційна політика України. Інформаційний бізнес та господарське середовище. Поняття та закони розвитку інформаційного виробництва. Інформаційний ринок та механізм його функціонування. Організаційні форми інформаційного бізнесу та його розвиток. Правові засади підприємництва в інформаційній сфері. Технологія організації власної справи. Франчайзинг як спосіб організації власної справи. Купівля існуючого бізнесу. Основи планування підприємницької діяльності. Організація презентації фірми. Організаційна структура інформаційно-обчислювальної фірми. Створення виробничої системи інформаційно-обчислювальної фірми. Організація та охорона праці в інформаційному виробництві. Організація нормування праці в інформаційному виробництві. Організація маркетингової діяльності в інформаційному бізнесі. Внутрішньофірмове планування. Організація та порядок розрахунків зі споживачами інформаційних товарів.

  1. Викладацькій склад:

Лазарєва С.Ф., канд.екон.наук, професор.

  1. Основна литература:

  • Лазарєва С.Ф. Економіка та організація інформаційного бізнесу. Навчальний по-сібник. К.: КНЕУ, 2002.

  • Лазарева А.Г. Маркетинг информационных продуктов и услуг в США.. -М., 1989.

  • Введение в информационный бизнес. / Под ред. Хорошилова В. А.- М.: Финансы и статистика, 1995.

  • Майоров С.И. Информационный бизнес : коммерческое распространение и мар-кетинг .- М.: Финансы и статистика,1993.

  • Поппель Г. Голдстайн Б. Информационная технология – миллионные прибыли. – М.: Экономика, 1990.

  • Коломієць Г.С., Маньковський А.Л. Інформаційна продукція: ринок, маркетинг, підготовка кадрів. – К.: Либідь, 1991.

  • Кукин В.И. Информатика: организация и управление. – М.: Экономика, 1991.

9

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]