Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ministerstvo_osviti_i_nauki_ekzamen.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
201.73 Кб
Скачать

1.2.3. Холодильне обладнання.

Теоретичні основи штучного охолодження. Перспективи розвитку холодильної техніки у сфері виробництва. Фізичні основи отримання низьких температур. Холодильні агенти та холодоносії: теплофізичні, фізико-хімічні та фізіологічні властивості агентів.

Безмашинні засоби охолодження. Охолодження водяним льодом: безпосереднє охолодження водяним льодом, охолодження з використанням води і проміжного теплоносія. Льодосольове охолодження.

Машинне охолодження. Принципова схема компресійної холодильної машини та призначення основних її частин. Класифікація компресорів. Основи будови, принцип дії. Класифікація теплообмінних апаратів. Основні фактори, які впливають на ефективність роботи теплообмінних апаратів.

Використання холоду у громадському харчуванні та його апаратурне забезпечення. Класифікація холодильного обладнання. Поняття про будову стаціонарних холодильних камер. Збірні холодильні камери, холодильні шафи, вітрини, прилавки-вітрини. Апарати для охолодження соків. Фризер. Призначення, будова, правила експлуатації.

1.2.4. Торгове обладнання.

Ваговимірювальне обладнання. Призначення ваговимірювального обладнання, його місце в технологічному процесі підприємств харчування. Класифікація і літерно-цифрова індексація. Будова і принцип дії. Гирі, їх класифікація. Порядок державного і відомчого нагляду і контролю за ваговимірювальним обладнанням.

Контрольно-касові апарати. Призначення контрольно-касових машин, їх місце в організації роботи підприємств харчування. Використання контрольно-касових машин в єдиній системі обліку.

Електронні контрольно-реєструючі касові машини, їх номенклатура.

Підйомно-транспортне обладнання. Значення і місце механізації вантажно-розвантажувальних робіт на підприємствах харчування. Класифікація підйомно-транспортного обладнання.

Торговельні автомати. Значення торговельних автоматів для автоматизації технологічних торговельних операцій на підприємствах харчування. Класифікація торговельних автоматів. Сфери їх застосування.

Механізовані лінії обробки продуктів і технологічні автомати. Застосування поточно-механізованих ліній та технологічних автоматів на підприємствах харчування, їх призначення. Механізовані лінії обробки продуктів, робота, правила експлуатації.

Технологічні автомати. Пончиковий та пиріжковий автомати. Будова, принцип роботи, правила експлуатації.

12

1.3. Охорона праці.

1.3.1. Вступ.

Поняття і предмет охорони праці. Стан охорони праці, виробничого травматизму та профзахворювань в Україні. Соціально-економічне значення охорони праці.

Структура, зміст, мета курсу як навчальної дисципліни, зв'язок з іншими загальноосвітніми спеціальними дисциплінами.

1.3.2. Правові та організаційні питання охорони праці.

Законодавча та нормативна база України про охорону праці. Конституція України, закони України «Про охорону праці», «Про охорону здоров'я», «Про використання ядерної енергії та радіаційний захист», «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення». Кодекс законів про працю. Правове поле цих актів законодавства і коло питань, на які поширюється їх дія щодо охорони праці.

Державні міжгалузеві та галузеві нормативні акти про охорону праці (стандарти України, ГОСТи, норми, правила, інструкції, положення, переліки тощо). Вимоги безпеки, нормативні документи при проектуванні, будівництві об’єктів підприємств (ДБН, СНіП, СН, СанПін). Державний реєстр нормативних актів про охорону праці. Державний нагляд, громадський та відомчий контроль за охороною праці. Відповідальність за порушеннями законодавства та нормативних актів про охорону праці.

Державне, місцеве, відомче управління охороною праці, організація охорони праці на підприємствах України.

Аналіз, планування, контроль, фінансування робіт з охорони праці, навчання з питань охорони праці. Звітність підприємств і організацій з питань охорони праці.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]