Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lab7.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
306.18 Кб
Скачать

Додавання та вилучення елементів таблиці

Текстовий редактор Word дозволяє змінювати структуру таблиці шляхом додавання та вилучення її елементів (клітинок, рядків, стовпців). Командами Insert (Вставити) та Delete (Вилучити) із меню Table (Таблиця) можна вилучити або додати відразу декілька елементів. Ці команди змінюються в залежності від того, які елементи таблиці в даний момент виділені.

Додавання та вилучення клітинок

При додаванні та вилученні клітинок текстовий редактор Word автоматично зсуває інші клітинки у таблиці, щоб врахувати додавання або

вилучення клітинок у таблиці.

Щоб додати або вилучити клітинки із існуючої таблиці необхідно:

  1. Виділити клітинки, які потрібно додати або вилучити.

  2. Вибрати команду TableInsert Cells (ТаблицяВставка клітинок) або TableDelete Cells (ТаблицяВилучення клітинок). З'явиться діалогове вікно Insert Cells (Вставка клітинок) або Delete Cells (Вилучення клітинок).

  3. Підібати один із пересувачів, які відповідають необхідному зміщенню існуючих клітинок.

  4. Натиснути клавішу <ОК>.

Якщо необхідно вилучити тільки дані з клітинок, не вилучаючи при цьому самі клітинки, то слід виділити дані в клітинці та натиснути клавішу <Delete> або <Backspace> на клавіатурі.

Додавання або вилучення рядків та стовпців

Додати рядки або стовпці можна або в кінець, або у середину таблиці. Щоб додати новий рядок в кінці таблиці необхідно пересунути точку вставки тексту в кінець останньої клітинки та натиснути клавішу <Таb> на клавіатурі.

Щоб додати або вилучити рядки в існуючій таблиці необхідно:

  1. Виділити рядок або декілька рядків в тому місці, де необхідно вилучити або додати рядки. При додаванні рядків текстовий редактор Word зсуває виділений рядок вниз та вставляє пустий рядок. При видученні рядків редактор Word вилучає виділені рядки та зсуває нижні рядки вверх.

  2. Вибрати команду Insert Rows (Вставити рядки) або Delete Rows (Вилучити рядки) в меню команд Table.

Щоб додати або вилучити один або декілька стовпців у таблиці необхідно:

  1. Виділити один або декілька стовпців у тому місті де необхідно додати або вилучити стовпці;

  2. Вибрати в меню Table команди Insert Columns (Вставити стовпці) або Delete Columns (Вилучити стовпці) відповідно.

При додаванні стовпців редактор Word зсуває виділені стовпці вправо та вставляє пусті стовпці. При вилученні стовпців редактор Word вилучає виділені стовпці та зсуває їх вліво, щоб заповнити простір, який створився.

Додавання стопців в кінці таблиці робиться по іншому. Щоб додати стовпець праворуч від таблиці необхідно:

  1. Розташувати курсор вставки не в кінець рядка таблиці, а безпосередньо перед маркером кінця рядка.

  2. Вибрати команду Select Column (Виділити стовпець) в меню Table. Щоб вставити ще декілька стовпців зправа від таблиці, необхідно вибрати команду EditRepeat (ПравкаПовторити), або натиснути клавішу <F4>.

Зміна ширини стовпця

Ви можете змінити ширину всього стовпця або тільки окремих його клітинок. Більшість користувачів для цього користуються маркером обмеження стовпця на шкалі лінійки керування. Для цього необхідно підвести курсор миші на вертикальну лінію між колонками. Він перетвориться на подвійну стрілку. Натисніть на ліву кнопку миші та, не випускаючи її, протягніть курсор миші ліворуч. Потім відпустіть кнопку. У результаті одна колонка розшириться, а інша стане вужча. Якщо ви при цьому будете утримувати на клавіатурі клавішу <Shift>, то при розширенні стовпця вправо полна ширина таблиці не зміниться.

Якщо під час пересування кордону стовпця буде натиснута на клавіатурі клавіша <Ctrl>, то всі стовпці праворуч змінять свій розмір, хоча ширина всієї таблиці не зміниться.

Під час створення таблиці за умовчанням вважається, що всі стовпці мають однакову ширину та рівномірно ділять усю ширину сторінки. При цьому у ширину стовпця вносять інтервал між стовпцями, який за умовчанням складає 0,25 см. Для його заміни необхідно в полі Space Between Columns (Інтервал між стовпцями) ввести необхідне число (Розмір інтервалу) та натиснути кнопку <ОК>.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]