Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КУРСОВА РОБОТА з теплофізики.Пример.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
748.54 Кб
Скачать

4.3 Розрахунок опору паропроникненню стінової огороджувальної конструкції виходячи з умов не накопичення вологи в огородженні за період з середньомісячними від'ємними температурами

Ціль - визначити опір паропроникненню частини огородження від внутрішньої поверхні конструкції до площини можливої конденсації; порівняти отриману величину із необхідним опором , знайденим з умови обмеження накопичення вологи в конструкції за період з від'ємними середньомісячними температурами зовнішнього повітря.

Гранично допустиме збільшення розрахункового масового відношення вологи в матеріалі шару який зволожується [3]; для плити м’які напівтверді мінераловатні на крохмальному в’яжучому ; - щільність матеріалу шару, який зволожується (утеплювача), ; (м); - середній парціальний тиск (пружність) водяної пари в зовнішнім повітрі за період, що розглядається

Період із середньомісячними негативними температурами - січень, лютий, березень, листопад, грудень, ; днів.

Середня зовнішня температура за цей період

Температура в площині можливої конденсації ( )

=

При цьому, - тиск насиченої водяної пари дорівнює 500 Па.

Середній парціальний тиск (пружність) водяної пари в зовнішнім повітрі за розглянутий період

Па

Величина

Необхідний опір паропроникненню

( ).

Опір паропроникненню крнструкції від внутрішньої поверхні до площини можливої конденсації =3,17 ( ) > = 1,63 ( ). Отже, ніяких конструктивних заходів щодо збільшення опору паропроникненню стіни проводити не потрібно.

Перелік літератури

  1. Снип (11-3-79**) Строительные нормы и правила. Часть 2. Нормы проектирования. Глава 3. Строительная теплотехника. Москва 1986г.

  2. Методичні вказівки до виконання курсового проекту „Тепловий і вологісний розрахунок огороджувальних конструкцій будівель ”

Вступ.

Житлові та суспільні будівлі повинні відповідати нормам, що забезпечують захист людини від навколишніх умов. Комфортні умови у приміщеннях опаленням, вентиляцією, та кондиціюванням повітря. Будівельна індустрія витрачає велику кількість енергії та 40 % палива витрачається на теплопостачання будівель і 26% на житлові будівлі.