Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NMK_PAK.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
288.26 Кб
Скачать

Політичне консультування

Тема 12. Особливості ділового спілкування

Поняття про ділове спілкування та його мету. Відмінності ділового спілкування від побутового. Поняття про культуру ділового спілкування. Мета ділового спілкування та засоби її досягнення.

Тема 13. Моральні норми та принципи, їх роль у процесі спілкування

Сукупність цінностей та норм, що орієнтують і регулюють дії людей. “Механічна” та органічна солідарність людей. Поняття моральної відповідальності кожного за себе та за інших. Взаємозв’язок між характером поведінки людини і задоволенням власних потреб.

Тема 14. Маніпулювання, конкуренція, співробітництво як рівні спілкування

Технології маніпуляції громадською думкою. Способи протидії маніпуляції. Організація діяльності колективу в конкурентному середовищі.

Співробітництво — вищий рівень ділового спілкування.

Тема 15. Взаєморозуміння та його рівні, бар’єри на шляху до взаєморозуміння

Поняття взаємодії. Вплив етичних норм і правил на спільну діяльність людей. Влада як можливість впливу однієї людини на іншу. Три рівні взаєморозуміння: згода, осмислення, співпереживання. Емоційні, інтелектуальні, соціальні бар’єри на шляху до взаєморозуміння. Ідентифікація та рефлексія як механізми взаєморозуміння.

Тема 16. Особисті візити та бесіди в процесі консультування на дипломатичному рівні

Місце і роль особистих візитів у діяльності дипломатичного представництва. Класифікація особистих візитів дипломата. Візит ввічливості (протокольний). Візит діловий. Візити до вручення вірчих грамот та після. Особливості нанесення особистих візитів у деяких країнах світу. Приватний візит. Організаційна підготовка особистих візитів. “Жіночий протокол” у роботі дипломатичного представництва. Особисті візити дружини дипломата. Дуаєн. Дипломатичний список. Візит у відповідь. Бесіда під час особистого візиту, її мета та значення. Підготовка до бесіди. Місце особистих контактів в дипломатії. Бесіда з питань конфліктних ситуацій. Мовні трафарети. Журнал запису бесід. Щоденник дипломата.

Тема 17. Форми та правила вітань, представлень

Різновиди вітань за нормами дипломатичного етикету. Потискання рук. Уклін. Поцілунок. Поцілунок руки. Правила вітання між подружніми парами. Вітання чоловіка з жінкою. Вітання між жінками. Вітання з монархом, Папою Римським. Правила вітань під час ходи, на відстані, на дипломатичних прийомах. Представлення один одному без посередника та за наявності третьої особи. “Лінія представлення”. Представлення в місцях зуст-

річей делегацій, на дипломатичних прийомах. Представлення жінці, високій особі. “Заочне” представлення та рекомендація.

Тема 18. Візити на високому та найвищому рівнях

Місце і роль візитів на високому та найвищому рівнях у міждержавних

відносинах. Класифікація візитів за складом учасників. Класифікація візитів щодо мети. Державний візит. Офіційний візит. Робочий (діловий) візит. Неофіційний (приватний) візит. Візит проїздом. Візити на ювілейні свята або урочистості. Підготовка візиту. Передова (робоча) група. Програма візиту, її

складові, особливості. Програма дружини високого гостя. Особливі церемоніальні почесті. Схеми та правила розсадки в автомобілях. Кортеж. Деколор. Макети державних прапорів на головному автомобілі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]