Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KP_m-ka_Osn_men_2006_Ignatyeva.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
193.54 Кб
Скачать

2.4. Збирання та обробка фактичного матеріалу

Курсову роботу з дисципліни “Основи менеджменту” необхідно виконувати на фактичному матеріалі, що відображає діяльність реальної організації - об’єкта дослідження. Починаючи працювати над курсовою роботою, студент має ознайомитися з організаційною структурою досліджуваного підприємства та його штатним розписом.

Інформацію про обсяги та характер діяльності підприємства, стан досліджуваної проблеми потрібно брати за останні роки (не менше 3-х), що сприятиме здійсненню комплексного та глибокого аналізу кількісних показників, виявленню реальних тенденцій та закономірностей розвитку. Джерелом інформації є нормативно-законодавчі акти держави, що регламентують діяльність підприємства – об’єкта дослідження, планові і фактичні показники його господарської діяльності, статут підприємства, статистична та бухгалтерська звітність, накази, розпорядження, результати спостережень, опитувань, обстежень тощо.

Сучасне управління неможливо уявити без знань інформаційних технологій, без досконалого володіння комп’ютерною технікою та інструментальними програмними засобами обробки інформації. З метою розвитку та підтримки набутих навичок роботи на ПК та складання програм кожен студент у курсовій роботі повинен використати комп’ютер для опрацювання інформації. Можна використовувати стандартні програми для аналізу динаміки основних економічних та фінансових показників при розгляді питання “Характеристика господарської діяльності об’єкта дослідження”, або розробити власну програму для спрощення трудомістких розрахунків при написанні аналітичного розділу. При цьому в роботі необхідно зазначити: поставлену задачу; програму, за якою вона буде вирішуватися; базу даних (бажано у додатку навести реальні документи, що є джерелами первинної інформації – баланс, інші форми звітності); формули розрахунку; блок-схему алгоритму розв’язання задачі; результат (у формі підсумкової таблиці, діаграм, графіків тощо); дати опис результату.

Якщо в курсовій роботі передбачене використання ПК, то в плані роботи слід зазначити: “... із застосуванням ПК”.

2.5. Загальні вимоги до написання тексту

Зібраний, проаналізований та опрацьований матеріал студент розподіляє між окремими частинами курсової роботи відповідно до її логічної структури.

На цьому етапі уточнюється структура роботи, визначається місце розташування аналітичного та ілюстративного матеріалу.

При написанні тексту курсової роботи необхідно дотримуватися таких вимог викладення матеріалу: логічності, послідовності, довершеності, точності думок, грамотності (орфографії та стилістики), правил цитування і посилання на наукові праці інших авторів.

Зміст кожного розділу має відповідати назві розділу та темі всієї роботи.

Роботу спочатку слід виконати у чорновому варіанті, який необхідно погодити у наукового керівника. Завершення роботи над текстом студент проводить після врахування всіх зауважень наукового керівника.

2.6 Рецензування курсової роботи науковим керівником

Виконана курсова робота у визначений графіком термін подається на кафедру для перевірки і рецензування науковим керівником. Дати подачі роботи, видачі керівнику та повернення на опрацювання студенту фіксуються на кафедрі у спеціальному журналі.

Після рецензування роботи студент зобов’язаний виправити всі вказані недоліки та доопрацювати роботу згідно із зазначеними рекомендаціями керівника (за їх наявності). Якщо студент не відреагував на зауваження, науковий керівник може знову повернути роботу на доопрацювання. До повторної роботи обов’язково додається рецензія на перший варіант роботи.

Курсова робота, яка допускається до захисту, повинна мати резолюцію наукового керівника – “Робота допускається до захисту”.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]