Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АдмінПраво РНП.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
458.24 Кб
Скачать

IX. Методичні рекомендації до виконання обов‘язкових видів самостійної роботи студентів з дисципліни “Адміністративне право”

Навчальним тематичним планом дисципліни “Адміністративне право” передбачена обов‘язкова самостійна робота студентів денної та вечірньої форми навчання по опрацюванню окремих питань (тем) курсу, виконання навчальних домашніх завдань у письмовій формі.

Така самостійна робота передбачає необхідність самостійного опанування студентами основних теоретичних положень, категорій, термінів, що використовуються даною навчальною дисципліною, а також самостійне оволодіння основними методами наукового дослідження та розвиток самостійного теоретичного правового мислення.

Опрацьовуючи самостійно матеріал студенти зобов‘язані використовувати джерела, що запропоновані в загальному списку рекомендованих джерел, а також застосовувати останні редакції нормативно-правових актів, що, в свою чергу, дасть можливість уникнути використання норм та положень, що втратили чинність.

Формами контролю виконання студентами самостійної роботи є усне опитування та перевірка правильності виконання письмових навчальних завдань під час індивідуально-консультативної роботи викладача.

Оцінювання. За результатами систематичного та успішного виконання обов‘язкових видів самостійної роботи з курсу студент отримує 5 балів від загальної кількості балів семестрового поточно-модульного контролю знань. Дана робота може бути оцінена такою, що здійснювалась систематично та успішно, якщо студент має середній бал успішності не менше «4» за усні відповіді та виконання письмових навчальних завдань. Загальна кількість опрацьованих питань (завдань) СРС має становити не менше 80 відсотків від їх загальної кількості.

Термін виконання:

-1-й блок завдань виконується до 10 квітня.

-2-й блок завдань виконується до 15 травня.

Блок № 1

Теоретичних питань та практичних письмових завдань

Навчальна дисципліна – “Адміністративне право”

Завдання №1

Метою виконання завдання є самостійне опрацювання теоретичних питань за темами: “Основи управління в сфері економіки ”, практичне складання аналітичного звіту.

Структура роботи складається з усної та письмової частини.

Усна частина роботи передбачає опрацювання таких теоретичних питань:

  • поняття монополізму. Якими актами регулюється протидія монополізму?

  • зміст поняття «конкуренція» в економіці;

  • повноваження Міністерства економічного розвитку і торгівлі України;

  • порядок притягнення до адміністративної відповідальності за правопорушення в сфері фінансів.

Письмова частина. Аналітичний звіт складається у письмовій формі загальним обсягом до 10 аркушів (формат А4) за таким планом:

    1. назва документа; прізвище, ім‘я та по-батькові студента.

    2. практичне виконання наступних завдань:

  • система органів державного управління економікою (схема);

  • методи державного управління економікою - прямого та непрямого впливу (порівняльна таблиця);

  • порядок ліцензування окремих видів підприємницької діяльності (схема);

  • визначити порядок проведення державної реєстрації, патентування, квотування та сертифікації (схема);

  • порядок здійснення контролю та нагляду в сфері економіки та банківської діяльності;

  • система нормативно-правових актів, що регулюють притягнення до адміністративної відповідальності за правопорушення в сфері економіки (таблиця).