Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АТП іСАК.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
399.36 Кб
Скачать

4. Розробка принципової електричної схеми

Принципова електрична схема визначає повний склад елементів та зв’язки між ними і дає детальне уявлення про принцип роботи пристрою.

Принципіальна схема повинна повністю відображати вимоги технологічного процесу, мати мінімальні габарити, бути простою за будовою, економічною, зручною в експлуатації, безпечною в обслуговуванні.

На аркуші 1 графічної частини представлена електрична принципова схема керування кормороздавачем КЭС1,7 , яка працює як в ручному так і автоматичному режимах. При цьому перемикачі SA1, SA2, SA3, ставлять в положення “Р” або“А”.

Захисно-вимикаючий пристрій (ЗВП), забезпечує захист людей і тварин від ураження електричним струмом при доторканні до струмоведучих частин або при пошкодженні ізоляції і струмів витікання ≥ 10 мА.

Для захисту двигуна від неповнофазного режиму в схемі передбачається реле контролю фаз (КLH) яке відключе електроустановку при зникненні однієї з фаз.

Для захисту споживачів від не допустимих стрибків напруги в мережі призначене реле напруги типу РН з параметрами спрацювання: Uмін=165…175 В; Uмах= 260…270 В; tповт.вмик.= 2…3 хв; tспрац.= 1…6 с.

Для забезпечення автоматичного керування тумблери SA1, SA2 і SA3, ставлять у положення “А” (автоматична робота). Реле часу КТ в заданий час доби подасть живлення на котушку електромагнітного пускача КМ1, пускач спрацює і своїми головними замикаючими контактами ввімкне в електромережу двигун М1 ходової частини кормороздавача, а допоміжним замикаючим контактом заблокує кнопку SB2. Роздавач почне рухатися вперед. Одночасно з котушкою пускача КМ1 одержить живлення котушка проміжного реле КL. Реле спрацює і замкне свої замикаючі контакти в колах котушок електромагнітних пускачів КМ3 і КМ4, призначених для керування електродвигунами М2 і М3 кормороздавальних шнеків. Замиканням цих контактів підготовляються до роботи кола керування електродвигунами шнеків. При підході кормороздавача до фронту годівлі замкнуться шляхові вимикачі SQ3 і SQ5 в колах котушок пускачів КМ3 і КМ4. пускачі спрацюють і ввімкнуть в електромережу двигуни М2 і М3 кормороздавальних шнеків. Почнеться роздача корму. В кінці фронту годівлі розімкнуться контакти кінцевих вимикачів SQ4 і SQ6, позбавляться живлення котушки пускачів КМ3 і КМ4, вимкнуться двигуни М2 і М3, роздача корму припиниться. Коли кормороздавач дійде до кінця естакади, спрацює кінцевий вимикач SQ2 і своїм розмикаючим контактом позбавить живлення котушки пускача КМ1, а замикаючим контактом подасть напругу на котушку пускача КМ2. Відбудеться реверс двигуна М1; кормороздавач почне рухатися у вихідне положення і зупиниться при спрацюванні кінцевого вимикача SQ1. Для екстренної зупинки кормороздавача натискують на кнопку SB1.

Для забезпечення ручного режиму тумблери SA1, SA2 і SA3 ставлять у положення “Р”(ручна робота). Вмикають автоматичний вимикач QF1, а також натискують кнопки SB2, SB4, SB6, які подають живлення на котушку магнітних пускачів КМ1, КМ2, КМ3, КМ4 електродвигунів розвантажувальних шнеків і тягового електродвигуна. Контроль за роздачею корму здійснюється кінцевими вимикачами, які вимикають двигуни після закінчення роздавання корму і вмикають вивантажувальні шнеки при підході до годівниць.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]