Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АТП іСАК.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
399.36 Кб
Скачать

1. Виробничо – господарська характеристика об’єкта і вихідні дані

Приватно-орендне підприемство (ПОП) “Урожай” Братського району Миколаївської області розташоване в зоні південого степу України. Центральна садиба підприемства знаходиться в ценрі с.м.т. Братське, підприємство розташоване від міста Миколаїв на 150км., на перехресті асфальтних доріг Вознесенськ-Людмилівка, Єланець-Арбузинка. Згідно аграрної території Миколаївської області Братського району де знаходиться підприемство “Урожай”, розташоване в першому агро кліматичному районі .

Територія господарства знаходиться в перехідній зоні від Придніпровського плато до Причоморської низовини. Основний масив являє собою широку хвилясту коріну рівнину правобережжя Мертвовід на території господарства поширені різні грунтоутворні породи-ліси, щільні глини, піски. Найбільшого поширення набув дерновий тип грунтоутворення який проходить під покривом трав‛янистої місцевості.

Можна зробити висновок із перахованих грунтово-кліматичних умов вцілому вони дають вирощювати багато ціних господарських культур.

Склад земельних угідь ПОП “Урожай” на 2008 рік становить: загальна площа 4135га, яке складається з сільгоспугідь 1000га, та ріллі 3060га. Фактична посівна площа складає:зернобобові культури 800га, соняшникові 420га, цукровий буряк 64га, кормовий буряк 50га, баштан 15га, культури на силос 110га однолітні та багаторічні трави 272га.

Середня кількість працюючих 264 чоловіка. Машинно тракторний парк:35 автомобілів, 42 трактори, з яких 15 гусеничних, 8 комбайнів.

Джерелом електропостачання господарства служить підстанція №312,на балансі господарства є 12 підстанцій напругою 10/0,4кВ,сумарною потужністю 730кВ•А. Загальна довжина мережі напругою 0,4кВ становить 43км. Резервним джерелом електропостачання є дизельна електростанція, потужністю 60кВт. Всього в господарстві нараховується 420 електродвигунів.

За 2007 рік споживана енергія складає 226200кВт·год,із них на побутові потреби-2180кВт·год.

Зниження собівартості сільськогосподарської продукції а також збільшення її кількості в більшості випадків залежить від надійності електрообладнання господарства. Забезпечення надійності та безвідмовної роботи електрообладнання покладено на електротехнічну службу господарства.

Головним в роботі служби є організація і своєчасне проведення технічного обслуговування (ТО) та поточного ремонту (ПР)

Електротехнічну службу, в яку входять три електромонтери, очолює головний енергетик.

Основним місцем роботи електриків є пункт проведення ТО та закріплення за ними ділянки.

Облік виконання робіт на проведення ТО і ПР ведеться в журналі, в який заноситься дата, місце та об’єкт, об’єм проведених робіт.

Кормороздавач КЭС-1.7 розташований в приміщенні свинарника-маточника на 100 голів.

ВСТУП

Однією з базових галузей народного господарства є енергетика. Вона відіграє головну роль у прискоренні науково-технічного прогресу і на цій основі дальшого швидкого економічного і соціального розвитку країни. Широке і всебічне використання електричної енергії в сільському господарстві є однією з основних умов стійкого розвитку сільськогосподарського виробництва. В зв’язку з цим планується комплексна механізація землеробства і тваринництва. Для цього випускаються високоякісні і економічні машини та обладнання, об’єднаних в єдиний технологічний комплекс.

Комплексна електрифікація – це вища, економічно ефективніша і раціональна стадія електрифікації виробничих процесів. Вона передбачає гармонійне поєднання прогресивної машинної технології виробництва, автоматизованої системи електрифікованих машин, раціональної організації праці і виробництва при всебічному використанні електроенергії, що забезпечує значне зростання продуктивної праці, збільшення кількості та підвищення якості сільськогосподарської продукції.

Сучасна система електроприводу передбачає, що вони не тільки максимально задовольняють вимоги машин, працюючих в різних режимах, але й досягнуть максимальної типізації і уніфікації елементів, більш широке використання спеціальних вмонтованих електроприводів та їх виконання відповідним вимогам навколишнього середовища.

Комплексна автоматизація робіт на фермах передбачає такий набір машин, механізмів, електродвигунів і апаратів керування, який забезпечить виконання виробничого процесу без посередньої участі людини, функції якої зводяться до періодичного контролю. Автоматизація сільськогосподарських процесів органічно пов’язана з електрифікацією сільськогосподарського виробництва.

Впровадження системи електрифікованих машин в сільськогосподарське виробництво дозволяє закінчити комплексну механізацію і автоматизацію праце ємних процесів в тваринництві і птахівництві, підвищити продуктивність праці, скоротити чисельність працівників, покращити якість продукції та знизити затрати на її виробництво.

Електрифікація служить надійною основою комплексної механізації і автоматизації праце ємних процесів в сільському господарстві.

Автоматизація кормороздавача та кормороздавання на свинофермах потрібно для своєчасного годування свиней, потрібної концентрації корму та економії праці. Для підвищення надійності роботи електрообладнання необхідно застосувати нові електродвигуни, пускозахисну апарату, тощо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]