Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Система ТО машин та обладнання.docx
Скачиваний:
63
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
235.55 Кб
Скачать

Література.

  1. Агулов І.І., Вознюк Л.Ф., Левчій О.В. Довідник по технічному обслуговуванню сільськогосподарських машин. – К.: Урожай, 1989. – 256 с.

  2. Вознюк Л.Ф., Іщенко В.В., Михайлович Я.М. Технічне обслуговування і діагностування сільськогосподарських машин. – К.: Урожай, 1994. – 216 с.

  3. Гречкосій В.Д., Погорілець О.М., та інші Довідник сільського інженера. – К. – Урожай, 1988. – 360 с.

Лабораторно-практичне заняття №2 Технічне обслуговування при експлуатаційній обкатці машин для рослинництва.

Мета заняття: Вивчити технологію проведення експлуатаційної обкатки машин для рослинництва. Вивчити систему операцій технічних обслуговувань при експлуатаційній обкатці машин для рослинництва.

Завдання заняття:

- Засвоїти технологічні особливості проведення експлуатаційної обкатки тракторів, самохідних і причіпних комбайнів та автомобілів;

- Засвоїти основні вимоги системи технічного обслуговування при експлуатаційній обкатці машин.

Основні відомості

Всі елементи планово-запобіжної системи технічного обслуговування машин є дуже важливими і вимагають їх якісного виконання. Одним із складових елементів планово-запобіжної системи технічного обслуговування є введення нових або відремонтованих машин в експлуатацію при цьому виникає питання правильного проведення процесу обкатки і технічного обслуговування машин при проведенні цього процесу.

Обкатка експлуатаційна – система заходів при використанні нової або відремонтованої машини, яка забезпечує поступове припрацювання тертьових поверхонь спряжених деталей на різних навантажувальних і швидкісних режимах з поступовим введенням їх в режим нормальної експлуатації.

1. Технологічні особливості експлуатаційної обкатки тракторів і комбайнів.

Обкатка тракторів. Машини обкатують з метою припрацювання тертьових поверхонь. Необхідність обкатки в господарстві пояснюється тим, що на заводі чи в ремонтній майстерні вона проводиться не повністю.

У господарствах виконують обкатку Двигуна, потім трактора на холостому ходу і під навантаженням.

Обкатку починають на малій частоті обертання колінчастого валу двигуна і поступово збільшують її до номінальної. Пускають двигун відповідно до правил, наведених у заводських інструкціях по експлуатації тракторів. Якщо пусковий двигун довго не працював, у циліндр заливають 25—30 см3 моторного масла. Перші 5 хв дизель повинен працювати при мінімально стійкій частоті обертання колінчастого валу, а потім поступово (протягом 10 хв) збільшують її до максимальної. Після цього трактор обкатують на холостому ходу. Насамперед перевіряють роботу механізму включення насосу гідравлічної системи (при зупиненому, двигуні), надійність утримання золотників розподільника в положеннях «Підняття», «Опускання» і «Плаваюче».У всіх цих положеннях важелі повинні утримуватись фіксаторами золотників. Потім пускають двигун і перевіряють роботу гідросистеми.

Обкатують гідравлічну систему під час обкатки трактора на холостому ходу при температурі масла не вище 50°С протягом 20—25 хв за допомогою вантажу, який начіплюють на тяги гідросистеми і маса якого становить 10-15 % від її номінальної вантажопідйомності. При обкатці перевіряють, чи немає підтікання через ущільнення гідроциліндру, прокладки, різьбові з'єднання і маслопроводи. Виявлені несправності усувають.

Загальна тривалість обкатки трактора повинна становити близько 60 годин в тому числі на холостому ходу 5 годин і під навантаженням 55 годин. Обкатують трактори під навантаженням в три етапи з сільськогосподарськими машинами, що не потребують великих тягових зусиль (борони котки, сівалки), або на транспортних роботах. На першому етапі навантаження повинно становити 15-20%, другому 35-40% і третьому 55-60 % номінального тягового зусилля на першій передачі. Обкатку починають з нижчої передачі і послідовно переключають на вищу з таким розрахунком, щоб ступінь навантаження трактора за тягою не перевищував на першому етапі 50-60 %, другому 70-80% і на третьому 80—90% номінального тягового зусилля на заданій (вищій передачі) Тривалість обкатки на кожній передачі трактора повинна бути однаковою. Режими обкатки тракторів під навантаженням наведено в таблиці 1.

Таблиця 1.