Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
123321!.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
192.25 Кб
Скачать

2.3. Визначення за допомогою соціального опитування найпоширенішого виду шоу

Залучивши до соціального опитування респондентів різного віку та професій ми збираємось проаналізувати, які види шоу користуються найбільшим попитом. Для цього сформулювали основні види шоу, опитали 50 чоловік. Серед них були жінки та чоловіки. Люди від 7 років до 70 . Ми дали їм змогу вибрати улюблений вид програми з прикладами та відмітити їх хрестиками.

Результати можна побачити на таблиці 1:

Таблиця 1

Роблячи висновки після опитування можна сказати, що найбільшою популярністю користуються вокальні та інтелектуальні шоу, бо їх вибрали 25 чоловік. 2 місце посідають кулінарні шоу. 3 щаблина належить спортивним.

Менш популярні розважальні, танцювальні та фешн-шоу. Низьку кількість голосів отримали медичні, політичні та дитячі програми. Найменшу увагу приділяють програмам «для душі».

Також можна сказати, що танцювальні та вокальні шоу дивляться переважно жіноча половина населення.

Крім цього ми визначили актуальність шоу серед населення.

Учасникам опитування було запропоноване питання: «Що б Ви обрали для перегляду: улюблене шоу чи гарний фільм, новини?». Думки опитуваних розбігалися та були неоднозначними. Ми розуміємо, що відповіді залежать від віку та зайнятості людини. Деякі люди включають телевізор, поки роблять свої справи, задля фону.

Таблиця 2

Проаналізувавши результати, можемо стверджувати, люди вікової категорії від 56 та більше вибрали би шоу, на нашу думку, це пов’язане з тим, що у цьому віці більша частина людей не працює.

Набагато цікавішим є фільм та новини для категорії 41-55 років, відпочиваючи від роботи, вони хочуть насолодитися улюбленим фільмом, а не знову дивитися на нових зірок шоу-бізнесу чи міркувати над різними життєвими ситуаціями.

Варто звернути увагу на те, що шоу – це ще порівняно новий жанр на телебаченні і він тільки набирає обертів.

2.4. Зіставлення відгуків учасників про подальше життя після проекту. «Чому ви прийшли на проект?» - питання завжди задають учасникам на кастингах чи під час процесу шоу, щоб дізнатися чи справді їм потрібно дати змогу перевірити себе, чи краще передати цю спробу тим людям, які прагнуть цього усе життя. Переглянувши значну кількість анкет учасників, можемо сказати, що найпоширенішими причинами є жага до перевірки своїх характеру чи таланту та потреба певної кількості кошт.

Та чи всі учасники отримують те, чого хотіли та заради чого йшли на шоу? Чи всі залишаються задоволені? Звісно ні. Деякі люди радіють тому, що змогли потрапити у цю атмосферу, тому, що змогли щось удосконалити в собі. А деякі розчаровуються та перестають розвивати себе як особистість, продовжують боятися змін.

Розглянемо різні відгуки щодо життя людей після шоу:

  • чи задоволені вони

  • чи є можливість розвиватися далі

  • чи змінив їх проект

  • чи навчив чомусь

В учасників різних проектів неоднозначні враження про «післяпроектове» життя.

  1. Іван Ганзера, переможець шоу «Голос країни». Чи зміг би цей хлопець набути такої популярності, не потрапивши у проект? Бо виріс він у нікому не відомому селі на Харківщині, у неповній сім’ї, де одному батьку було важко утримувати Івана матеріально. Мабуть, без участі у шоу він працював селі і не став ніколи таким знаним. У інтернет-газеті «Українська правда» він ділиться його планами: «у селі Калиново Харківської області, де я живу, відбулося офіційне підписання контракту з найбільшою рекординговою компанією світу – Universal Music. Це стало справжнім святом для моїх земляків. До кінця року планую записати повноцінний сольний альбом, а також дуетну пісню з Наталкою Гордієнко, теж учасницею цього проекту»[18].

Аналізуючи слова Івана, можна зрозуміти, що він задоволен своїм життям після проекту, хлопець хоче розвиватися та змінюватися.

  1. Юлія Балалаєва, яка виграла шоу "Від пацанки до панянки", в неї було тяжке життя до нього: із родичів мала тільки бабусю, але жила окремо і від неї, товаришувала з людьми, які мають малий світогляд, постійно вживала алкогольні напої. Це все призвело до того, що її самооцінка стала зниженою, але після проекту Юля стала абсолютно щасливою людиною.

Ось, й вона сама говорить , що в її житті відбулося 5 змін:

  1. «На премію в кілька тисяч доларів від телешоу поїхала в Індію… В Індії познайомилася з 65-річним шведом. "Я бомж, бо не маю свого житла", - каже він мені. "Виходить, я також бомж. Але знайшла роботу, винайняла квартиру і ось вуаля - я вже пристойна людина"».

  2. «10 днів була в медитаційному таборі. Там не можна розмовляти, треба відмовитися від цигарок і алкоголю».

  3. «На третій день перестала їсти м'ясо (на проекті), вигідно вимінювала в дівчат на салат або сир».

  4. «Відмовилася від безпричинного п'янства, а раніше була пивним алкоголіком».

  5. «Хочу стати поетесою»[9].

Після слів Юлії, розуміємо, що вона дуже змінилась та радіє цьому. В неї з’явилися нові цілі, мрії. Шоу вплинуло на неї позитивно.

  1. Ксенія Симонова, переможниця проекту "Україна має талант", хоча й не погано жила до проекту, але все одно бачить різницю між «тим» життям та «теперішнім». Ось, що вона каже з цього приводу і з приводу її цілей: «Сьогодні я опікуюсь Сімферопольським дитячим будинком. Раз на два тижні приїжджаю до діток із подарунками. Тепер я дуже багато подорожую, боюсь навіть казати скільки! Мені дуже багато країн вже пропонувало громадянство, апартаменти. Але я відмовляюсь – хочу жити в рідній Євпаторії. Мрію, щоб і наші люди навчились її любити... Взагалі я користуюсь своєю популярністю, але тільки для того, щоб привернути увагу людей до певних соціальних проблем – раку, сиріцтва, хворих діток»[18].

Ксенія не тільки задоволена своїм життям, а й намагається зробити все щоб інші люди відчували теж саме. Вона намагається розвиватися далі не тільки в своїй спеціальності.

Існує багато прикладів, коли люди після проекту мали невтішні наслідки. Але про це майже ніхто не пише та не згадує. Чому? Бо це не вигідно проекту, відгуки повинні бути тільки позитивними, задля репутації та рейтингів, нікого не хвилює, що участь у шоу могла навіть й зруйнувати чиєсь життя.

Нещодавно ми мали нагоду спілкуватися із учасником «Фабрики зірок 4», харків’янином, Євгенієм Бєлозеровим, котрий посів 2 місце. Нам було цікаво дізнатися, яке життя тепер у інших учасників. Євгеній сказав, що деякі отримали стимул, а деякі нічого не змінили. Основна проблема молоді в тому, що під час проекту вони припиняють навчання у вищих навчальних закладах, та їх відраховують. Тому після участі вони повертаються додому без права навчатися далі. Та що їм робити без знань?

Підбиваючи підсумки можемо сказати, що життя після шоу залежить від самої людини, її прагнення досягти мету. Проект може змінити людину, але лише в тому разі, якщо вона сама захоче цього. Взагалі, учасники залишаються задоволеними, це в будь-якому разі позитивний досвід, але іноді вони бачать тільки погані моменти.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]